Er zijn 321 resultaten gevonden

door pga
26 aug 2020, 09:46
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Ik snap niets meer van mijn uitslagen
Reacties: 88
Weergaves: 8785

Re: Ik snap niets meer van mijn uitslagen

Teun zat je niet net als ik in de zorg ?
Soms denk ik er wel eens over om weer eens wat nachtdiensten te gaan werken ,kon jij die nog goed doen met hypothyreoidie?
door pga
22 aug 2020, 18:39
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Ik snap niets meer van mijn uitslagen
Reacties: 88
Weergaves: 8785

Re: Ik snap niets meer van mijn uitslagen

Teun ook aan de tirosint,succes! Gebruik het nu al jaren ,set point ong 18 over 2 op 138 mcg ,ging altijd tijdje goed ,paar mnd ,dan weer mis en zwaar hyper... Op een of andere manier steeg de vraag 2 jaar geleden geleidelijk ,en voelde ik me alleen nog maar goed bij tsh's die steeds lager werden. N...
door pga
16 jul 2020, 16:01
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Ben zoals je weet altijd raar in te stellen geweest... Wonderlijk genoeg functioneert alles omgekeerd het laatste jaar. Waar ik vroeger mijn dosis drastisch kon verlagen en mijn TSH drastisch kon verhogen en daarbij nog redelijk kon funtioneren,werkt dat niet meer.Als ik me voorheen een tijdje aktie...
door pga
16 jul 2020, 15:11
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Je komt het wel eens tegen als antwoord op een vraag waaro iemand opeens meer nodig heeft Het argument is dan dat men nog functionerende stukjes schidklier had die in de loop van de tijd uitdoven. Maar goed bij mij ligt dat toch anders Opeens heel andersetpoint. Kom je dat vaker tegen? Heb zelf idee...
door pga
16 jul 2020, 14:04
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Heb je een idee waar die sinds een jaar gestegen behoefte aan t4 vandaan zou kunnen komen?
Uitdovende schildklier is dan vaak het argument
Maar dan zou je meer t4 voor dezelfde TSH nodig hebben ,en dat lijkt hier niet het geval.
Ik lijk nu net uit 2 personen te bestaan..
door pga
16 jul 2020, 13:41
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Ik zou dus min of meer goed zitten nu?

Wat hield die steilheid ook alweer in?
Betekende dat niet dat ik nu heftiger reageer op dosiswijziging?
door pga
16 jul 2020, 13:31
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Wat zou er nu uitkomen uit je app qua streefwaarden?
door pga
16 jul 2020, 13:31
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Hoi Kiek , ja dat viel me ook al op ,zei ik ook tegen mijn huisarts.ATAL is wel een hele grote . Bij mijn vorige lab zat ik bij een TSH van 0,4 (ong zelfde ref waarde ) altijd tegen het max van hun T4 ref aan 20-21(ref max 22) bij 176 mcg Bij dit lab ben ik dus al bijna hyper op een FT4 van 14 ong (...
door pga
16 jul 2020, 13:03
Forum: Hypothyreoïdie / ziekte van De Quervain (subacute virale thyreoiditis)
Onderwerp: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?
Reacties: 139
Weergaves: 14236

Re: Grote labafwijkingen, relatief weinig klachten?

Kiek ,heb weer wat labwaardes ,maar nu van mijn nieuwe lab ATAL REf waarden TSH 0,27-4,0 T4 10 -19 11-10-19 13,3 en 2,5 op ong 165 mcg 07-01-20 11,9 en 3,91 op ong 150 mcg 22-04-20 13,4 en 0,4 op 176 mcg 10-07 20 14,1 en 0,54 op 176 mcg Kun je hier nog wat van bakken ?Overigens stijgt mijn behoefte ...
door pga
22 jan 2020, 16:03
Forum: Vitamines, mineralen, supplementen en andere aandoeningen
Onderwerp: Vitamine B12-tekort met informatie en discussie
Reacties: 64
Weergaves: 14324

Re: Vitamine B12-tekort met informatie en discussie

Kanttekeningen t.a.v. dit onderzoek: - mensen die B12 injecteerden waren geëxcludeerd - er was NIET bekend wie orale suppletie van B12 gebruikten - er is een associatie gevonden met hogere mortaliteit, maar GEEN oorzakelijk verband! - er zijn onderliggende oorzaken voor een endogeen verhoogd B12 ge...