Er zijn 2107 resultaten gevonden

door Kiek
21 okt 2017, 10:57
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 6
Weergaves: 94

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Gerbera, je uitgangspunt is het volgende: TSH 4.9 (0.27-4.20) ft4 31 (11.0-22.0) Je hebt met deze waarden klachten die bellen doen rinkelen. Met deze waarden zou ik gedurende 7 dagen geen levothyroxine innemen. Dus helemaal niets niente nada. En na één week weer FT4/TSH laten bepalen. Je FT4 kan in ...
door Kiek
21 okt 2017, 10:29
Forum: Hypothyreoïdie
Onderwerp: Piety wil van medicatie veranderen
Reacties: 46
Weergaves: 968

Re: Piety wil van medicatie veranderen

Het aardige van zo'n overzicht is dat je een idee kunt krijgen van de betekenis van je FT4/TSH-waarden.
Blijft het steeds hetzelfde patroon? Of verandert dat onderweg van 1996 naar 2017?
Ik ben benieuwd naar je reeks waarden.
En ik ben ook benieuwd wat de app ermee doet.
door Kiek
20 okt 2017, 17:41
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: Waarde en klachten
Reacties: 21
Weergaves: 272

Re: Waarde en klachten

Essie, het lukt me niet.
De twee setjes TSH 0.65 en FT4 van 13 met een TSH 57 en FT4 van 4.8 passen niet bij je latere waarden.
De FT4 lijkt een andere referentiewaarde te hebben.
Het lijken waarden van verschillende laboratoria.
Jammer!
door Kiek
20 okt 2017, 17:30
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 6
Weergaves: 94

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Maar Gerbera, mensen slikken T4 omdat ze geen FT4 kunnen produceren. Jij slikt T4 terwijl je FT4 huizenhoog is. Dat is toch ongezond? Je pleegt roofbouw. Ik heb geen idee waarom je behandelaar deze hoge FT4 blijkbaar accepteert. Dan is er iets anders aan de hand. Voel je je niet doodmoe en opgefokt?...
door Kiek
20 okt 2017, 17:09
Forum: Hypothyreoïdie
Onderwerp: Patricia31 stelt zichzelf voor
Reacties: 84
Weergaves: 3423

Re: Patricia31 stelt zichzelf voor

Maar Patricia, nu je al veel te lang hypert, ondanks een paar dagen geen levothyroxine, dat zet een verlaging van 2 x 225 naar 2 x 212.5 toch µg geen zoden aan de dijk? Dat is slechts 2 x 12.5 µg per week minder. Slechts een ruime 3 µg per dag! Dat is dus niks op 212.50. Zet dan je dosis op 200 µg p...
door Kiek
20 okt 2017, 15:02
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: Waarde en klachten
Reacties: 21
Weergaves: 272

Re: Waarde en klachten

Heb je niet meer 'setjes' waarden?
Je hebt toch je startwaarden van januari/februari?
Om de 6/8 weken is toen je bloed geprikt?
Het kan je meer vertellen over de wijze van samenwerking van jouw TSH met de FT4 die je in het lab produceert.
door Kiek
20 okt 2017, 14:54
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: verhoogd TSH
Reacties: 5
Weergaves: 62

Re: verhoogd TSH

Bravo!
Die FT4 van 14 is zeer waarschijnlijk te laag voor jou.
Misschien past bij jou lijf een FT4 van 17 of 18.
Ieder mens heeft zo een klein eigen gebiedje van de FT4.

Succes!
door Kiek
20 okt 2017, 14:21
Forum: Medicijnen
Onderwerp: Beps ervaringen overstap levothyroxine
Reacties: 1
Weergaves: 73

Re: Beps ervaringen overstap levothyroxine

Hallo Bep, Je hebt al heel wat vaatzorgen achter de rug, en nu ook de vaten in je benen. Je schrijft dat je misschien wel de jodium gevoeld hebt die gebruikt wordt bij de scan. Heb je nog een schildklierfunctie? Ik bedoel, ben je behandeld voor Graves? Of is het overgewaaid in een hypothyreoïdie? Da...
door Kiek
20 okt 2017, 14:08
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: verhoogd TSH
Reacties: 5
Weergaves: 62

Re: verhoogd TSH

Les, je moet voldoende FT4 in je bloed hebben bij een zwangerschap. Dat is belangrijk. Die chronisch verhoogde TSH meldt dat er een tekort aan FT4 bestaat. Wat er aan de hand is, moet onderzocht worden. Levothyroxine is een T4, dat je tekort aan FT4 kan opheffen. Je hebt nu een zwangerschapswens. Zo...
door Kiek
20 okt 2017, 13:55
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 6
Weergaves: 94

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Wat een aparte waarden hebt je, Gerbera! Met name die laatste set waarden. Je laatste set heb ik dus niet gebruikt voor je set point. Maar ook met je 3 oudere waarden toont je set point een TSH van 1.08 met een verrassend hoge FT4 van 27 pmol/l. Past de FT4 nog binnen de normaalwaarden van je lab? I...