Er zijn 32 resultaten gevonden

door Gerbera
19 jul 2018, 11:41
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Goedemorgen Kiek, Even terug gezocht, gelukkig heb ik het toen bewaard: In 2005 was mijn TSH 9,4 en ft4 11, dit was voor ik met schildklierhormoon startte. Ja, dat klopt de endocrinologen/internisten hebben weinig interesse in de ft4. De vorige specialist had dat niet, ik moest elke keer vragen de f...
door Gerbera
18 jul 2018, 15:06
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Hoi Kiek, Met de puffers ben ik vorig jaar meteen gestopt toen ik merkte dat het hoogstonwaarschijnlijk van de hyper kwam. Zodra ik weer te veel aan schildklierhormoon lijk binnen te krijgen, komen de benauwdheidsklachten en hoesten weer terug. Zes weken stoppen met Euthyrox..... jeetje dan moet ik ...
door Gerbera
17 jul 2018, 21:09
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Bedankt voor je reactie Kiek, ik zit wel een beetje met mijn handen in het haar. Voel me al sinds 2015 niet goed en daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen.. Ft4 wordt door iets verstoord en is dus niet betrouwbaar. Mocht biotine de verstoring geven (wat ik betwijfel), dan moeten we ki...
door Gerbera
12 jul 2018, 10:40
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

2-7-2018 (sinds 4 weken 88mcg)
TSH 4,82 mU/L 0,5 - 4 mU/L

Ietsje meer geeft hyperklachten en nu voel ik me hypo, mijn energie is snel op, hartbonzen na inspanning.

Wat is nu wijsheid?

Vanmiddag een afspraak bij de endocrinoloog.
door Gerbera
04 jun 2018, 13:13
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

8-3-2018 TSH 4,3 (0,5 - 4 mU/L) Ft4 28,4 (11 - 19,5 pmol/L) Ft3 4,8 pmol/L (4,4 - 6,7 pmol/L) 8-3-2018 DELFIA TSH delfia 3,120 mU/L (0,400 - 7,200 mU/L) FT4 delfia 24,9 pmol/L (6,3 - 18,2 pmol/L) Vanwege mijn stemming en hypo voelen ben ik vanaf 30 maart iom endocrinoloog twee keer per weer 6,25 erb...
door Gerbera
14 mar 2018, 12:14
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

16-1-2018 TSH 7,1 0,5-4 ft4 26,4 pmol/L 11 - 19,5 pmol/L ft3 4,9 pmol/L 4,4 - 6,7 pmol/L 8-3-2018 TSH 4,3 ft4 27 16-1 zou mijn bloed naar Nijmegen. 8-3 bespreken. Helaas is dit niet gedaan. Het is een heel gedoe een order te plaatsen voor onderzoek naar een ander ziekenhuis. 8-3 heb ik daarom twee k...
door Gerbera
14 jan 2018, 23:30
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Gisteren endocrinoloog gesproken: Dinsdagochtend ga ik daar bloedprikken en neem daarna een nieuwe dosis 88 mcg. Spannend.. De endocrinoloog gaat er toch vanuit dat we de TSH aan moeten houden, en ik heb zelf ook het idee dat ik eerder hypo ben dan hyper. "we kunnen altijd nog terug" sja, zo blijf j...
door Gerbera
12 jan 2018, 13:28
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: Assiexx hypo na bevalling
Reacties: 8
Weergaves: 481

Assiexx hypo na bevalling

Bedankt voor je ervaring Assiexx. Gedeeltelijk herken ik je verhaal. Toch heb ik me ook lang 'goed (100% streef ik al jaren niet meer naar en is ook niet realistich) gevoeld tijdens de zwangerschappen en redelijk daartussen. Een eigen topic, zou ik je ook aanraden, jou lijf is tenslotte niet de mijn...
door Gerbera
08 jan 2018, 20:42
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

Wat ben ik toch blij met jou kennis, Kiek!
Ik mag toch hopen dat ze in het lab weten hoe dat werkt met ft4?

Ja, ik heb er zeker last van.
Ik zal de endocrinoloog vragen naar de hypofyse.
door Gerbera
08 jan 2018, 16:03
Forum: Diagnose, onderzoek, klachten en symptomen
Onderwerp: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek
Reacties: 72
Weergaves: 5065

Re: TSH en FT4 beide verhoogd> vraag aan Kiek

29-12-2017 nuchter: TSH 9,3 ft4 21,6 dosering euthyrox 75 mcg. Wat mij opvalt is dat er bij beide waarden nauwelijks iets is veranderd, ondanks de redelijke verhoging. Ik voel me overspannen. Sterke stemmingswisselingen. Sinds een paar weken ook weer pijn op de borst, maar niet buiten adem. Het voel...