BB1100XX stelt haar vragen

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Teun
Berichten: 843
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Teun » 12 jan 2018, 05:28

Ja bij mij in ieder geval wel. Nu heel af en toe nog flinke hartkloppingen gedurende maximaal 20 minuten, maar dat komt ongeveer 1 keer per maand voor. Verder wat dat betreft klachtenvrij.

Suffy
Berichten: 237
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Suffy » 12 jan 2018, 10:33

Dames,

Die bonkende, luid en duideljk aanwezige, langzame hartslag is het gevolg van het (opnieuw) instellen op schildklierhormoon.
Toen ik bijna 10 jaar geleden begon met Thyrax voelde ik dat ook na een verhoging van 25 mcg.

Dit is vervelend en voelt naar maar je moet hier absoluut doorheen.
Zodra je beter ingesteld bent gaat dat inderdaad over.

Een snelle hartsalg met af en toe overslagen herken ik als hyperklacht. Die is minder en bonkt minder.
Ik ben nooit erg hyper geweest dus hoe dat voelt kan ik niet zeggen.

Verder: laat het maar gewoon gebeuren en niet teveel op kleine dingen letten. Maak het allemaal niet te groot.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 408
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 12 jan 2018, 23:02

Ik wil het ook zeker niet te groot maken, maar als ik zo'n situatie heb ben ik gewoon een dag uit de running. En dat is het punt wat ik nu het vervelendste vind.
Alles wat ik Wel kan wil ik vasthouden.
(vrijwilligers werk, afspraken, rijbewijs halen, klussen & hobbyen)
Als ik zo moe ben door dat gebons. Dan lig ik gewoon als lamme pap in bed en kom ik niet vooruit.

Ik heb juist goede voornemens om alles langzaam maar zeker op de rails te krijgen.
Ik ben weer spier oefeningen aan het doen.
Ik wil binnenkort onderzoeken hoe het staat met mijn zwemconditie en vanaf dat punt weer verder en uitbreiden.
Het wandelen wil ik weer oppakken.

Dat mijn hartje weer 'normaler' gaat doen richting de goeie dosis is trouwens wel gerust stellend.
Want volgens mij ben ik goed onderweg :D

Fijn weekend allemaal!!
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.

01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose waarden)

Piety
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 jul 2017, 20:24

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Piety » 12 jan 2018, 23:41

Hallo BB1100XX,

Ook mijn hartgedoe is nog steeds gaande. Gisteren een echte rotdag gehad. Misselijk en doodmoe van het getril en gerommel van mijn hart. En dat de hele dag door. Ik wilde vanmorgen bloed gaan prikken maar ben hard weggerend bij de post. Zeker 30 man zaten te wachten. Had ik, nuchter dus, geen trek in. Maandag maar weer proberen. Ik heb nu op eigen gelegenheid mijn medicatie met 12,5 mcg teruggebracht. En....de hartritmestoornissen zijn veel minder vandaag. Ik denk dat ik dus doorgeslaan ben naar hyper. Ik kon de dag heel goed doorkomen en was helemaal niet moe.
Ik weet dat die stoornissen (bij mij) op zich niet gevaarlijk zijn en maak me dan ook niet ongerust. Zodra mijn medicatie goed is, zullen ze verdwijnen. Dit wilde ik je nog even laten weten.

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 408
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 13 jan 2018, 08:38

Dankje voor het delen van je ervaring.

In het begin was ik nog wel bang dat er iets mis was met mijn hart.
Het word al duidelijker, dankzij meerdere ervaringen dat het gewoon bij de schildklier problematiek hoort.
Nu ben ik dapper bezig om dat op de goede rails te krijgen en is het afwachten wanneer ik goed genoeg in de waardes zit.
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.

01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose waarden)

Piety
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 jul 2017, 20:24

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Piety » 13 jan 2018, 10:07

En zo gaan we dat doen! Sterkte in de strijd.

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 408
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 30 jan 2018, 09:53

Goedemorgen!
Zouden jullie weer even mee willen denken?

Eind deze week zit ik op 6 weken nieuwe dosis.
Nu ging dat heel anders met thyrax dan ik gewend was met euthyrox.
Met thyrax gaat alles heel gelijdelijk.
Duurde een 2 weken denk ik na de dosis wijziging eer ik me beter ging voelen.
En nu de 6e week nadert voel ik me langzaam weer een beetje achteruit zakken naar het punt van smiddags toch maar wel een dutje doen omdat ik er de kracht niet meer echt voor heb.
Begrip uit de omgeving hoef ik echt niet te verwachten. als ik me ei kwijt wil word dat gewoon genegeerd.
Nu probeer ik me daar maar gewoon overheen te zetten. Mensen weten niet hoe het is, is ook lastig voor te stellen als je het zelf niet mee maakt.
En als je er niks mee te maken hebt ga je je er natuurlijk ook niet in verdiepen.

Eigenlijk had ik toch zeker 8 weken uit willen zitten om mijn lijf net die extra tijd te geven.
En de hoop dat de waarde dan ook stabiel is. en zich niet binnen een beperkt termijn nog aanpast.

Maar met mijn motor examen in het vooruitzicht in de maand februari.
Is het wel fijn om wat meer energie en kracht in mijn lijf te hebben.
Dus denk ik er toch aan om begin volgende week bloed te prikken en een afspraak te plannen met de huisarts.
En ik gok dan op kwartje bij. Ligt een beetje aan de waarden.
Maar omdat ik de laatste keer al in de buurt van mijn setpoint was. Wil ik geen grote stappen meer maken.

Wat denken jullie ervan?
Alvast bedankt!
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.

01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose waarden)

Kiek
Berichten: 2899
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Kiek » 30 jan 2018, 10:46

Hallo Evelien,

Zojuist zag ik een van je curven met aparte kronkels en stapels niet passende waarden.
De reeks waarden onder je naam gebruik ik nu als nieuwe referentie.

Daarvan heb ik een setje in de prullenbak gegooid: FT4 van 11.2 met een TSH van 0.13.
Deze TSH vloekt teveel met een TSH van 2 bij een andere FT4 van 11 pmol/l in het gegeven rijtje waarden.

Setpoint met deze waarden FT4 van 12.2 pmol/l met een TSH van 0.94 mU/l.

Vriendelijke groet,
Kiek
Bijlagen
EvelienMinus11.2-0.13.jpg
EvelienMinus11.2-0.13.jpg (39.17 KiB) 161 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 408
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 30 jan 2018, 12:28

Hoi Kiek!
Dankjewel voor de berekening.
Ik had je na de volgende meting willen vragen voor een nieuw setpoint met een beperkt lijstje aan waarden.
De waarden onder mijn naam missen er een paar, en zijn er nog een aantal van verschillende labaratoria, dus dat daar rare kronkels uitkomen is niet heel gek.

Onderstaande waarden zijn allen onder dezelfde omstandigheden geprikt.
Hier is precies de periode te zien waar ik van hyper weer terug naar een hypo viel.
Tijdens de waarden van september die er best goed uitzien voelde ik me absoluut niet goed.
De waarden van november laten dit juist weer wel zien.
Wat me opvalt is die FT4 van 11 elke keer. Dat is toch een hele goeie richting.

TSH FT4
22-12-2017: 2,8 11,0
03-11-2017: 8,1 09,3 (na deze waarden geswitcht van Euthyrox gerommel en 3 weken niet slikken naar 75mcg Thyrax)
20-09-2017: 2,0 11,0
23-08-2017: 0,13 11,2


Ik ben benieuwd wat voor waarden er volgende week uitkomen. en hoeveel verandering dat zou brengen met het setpoint.
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.

01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose waarden)

Kiek
Berichten: 2899
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Kiek » 30 jan 2018, 12:52

Evelien, je begrijpt dat ook in je nieuwste rijtje de combi 0.13/11.2 uitvalt.
Je krijgt geen curve meer, maar een soort rechte hoek.
Het is een heuse outlier, of uitbijter. Een foute meting, door een stofje, een beweging, of wat dan ook verzin ik ter plekke.

Ik ben ook benieuwd naar het resultaat van toevoeging van je toekomstige waarden!
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Plaats reactie