Help

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
sproetjes
Berichten: 26
Lid geworden op: 04 feb 2016, 15:47

Re: Help

Bericht door sproetjes »

Ik ga denk ik ook 6,25 mcg minderen. En eerder prikken.
Ik ben wel vermoeid. En onrustig in mijn lichaam.
sproetjes
Berichten: 26
Lid geworden op: 04 feb 2016, 15:47

Re: Help

Bericht door sproetjes »

Even een update.
Afgelopen vrijdag had ik een positieve test!! :D (na 1,5 jaar proberen).
We hadden 3 januari net een intake bij de fertiliteitsarts gehad, dus wat een timing.
Heel erg blij. Vandaag meteen wezen prikken en verhoog mijn dosering met 30%.
Hopen dat alles goed blijft gaan, het is nog zo pril.

laatste waarde was oktober 2018
TSH: 2.83
FT4: 19.3
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Help

Bericht door Teun »

Gefeliciteerd. Geniet ervan.
sproetjes
Berichten: 26
Lid geworden op: 04 feb 2016, 15:47

Re: Help

Bericht door sproetjes »

Dag allemaal!

Hier ben ik weer eens :-). Mijn eerste zwangerschap is helemaal goed verlopen en nu ben ik net weer zwanger.
Ik ben nu 5.2 weken. Vorig jaar waren mijn FT4 waarden vooral verhoogd. Nu afgelopen week mijn waarden weer laten prikken.
Altijd rond zelfde tijd, nuchter en bij hetzelfde lab. Normaalwaarden die worden gehanteerd:
TSH: 0,3 - 4,2
FT4: 12-24

Juni ´19 tsh: 2.0 en ft4: 14 (hier was ik nog zwanger)
Okt ´19 tsh: 1.6 en ft4: 18.9
Juni ´20 tsh: 2.3 en ft4: 21.7
Sept ´20 tsh: 1.6 en ft4: 30.0
Nov ´20 tsh: 2.79 en ft4: 22.1
Maart ´21 tsh: 2,43 en ft4: 24.1

Dus tsh en ft4 beide wat verhoogd. De huisarts belt mij er maandag nog over. Weet iemand de oorzaak?
Ik slik momenteel 50mcg euthyrox. Vind het altijd een lastig iets als je zwanger bent. En maak me een beetje zorgen.
Kiek
Berichten: 5382
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Help

Bericht door Kiek »

Gefeliciteerd, Sproetje!

Je FT4 is niet te hoog.
En je TSH ook niet.
Het past mooi bij een zwangerschap van haast anderhalve maand.
Met veel van je oudere waarden werd je set point vastgesteld als FT4 ca. 21 pmol/l met een TSH van ca. 3 mU/l.

Je hebt als set point een relatief hoge TSH.
En daarbij een relatief hoge FT4.
Het is een van de specifieke kenmerken van jouw schildklierhuishouding, die alleen voor jou gelden. Net zoals je vingerafdruk.

Na een paar weken zwangerschap verhoogt gemiddeld de FT4, om later in de zwangerschap weer te dalen naar voorzwangerse normen.

Bij je vorige zwangerschap heb je wat vroeger geprikt, en was je FT4 19.3 met een TSH van 2.83 mU/l.
Bij deze 2de zwangerschap ben je een paar weken later zwanger geprikt, waarbij je FT4 24.1 en je TSH 2.43.
Je TSH blijft zoals verwacht in het voor jou te verwachten gebied van ca. 2.4 à 3 mU/l.
En je FT4 schuift, zoals het hoort, omhoog.

Dat kan niet anders met zulke mooie en verwachte zwangerschapsreacties.
Je hebt ook al vast je dosis verhoogd met 30%.

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
sproetjes
Berichten: 26
Lid geworden op: 04 feb 2016, 15:47

Re: Help

Bericht door sproetjes »

Dankjewel voor je reactie kiek! :-) Helder.
Ja, ik heb inderdaad mijn dosering verhoogd met 30% .
Plaats reactie