Pascal stelt zich voor en wil advies

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Dank voor het advies - jullie / dit forum is echt een steun en toeverlaat voor me geworden.
Ik voel me gelukkig iets beter, het akelige zwaar negatieve gevoel dat ik had is verdwenen en heb de laatste dagen merkbaar meer energie.

Ik slik nu 4 weken 137,5 Mg Euthyrox en kreeg zojuist een telefoontje van de huisarts: Mijn TSH zit nu zelfs onder de 1 - vorige week geprikt (ik weet de precieze TSH waarde niet). Ook heeft bloedonderzoek uitgewezen dat mijn bijnieren (gelukkig) in orde zijn.

Ik vraag me af, wat is het slimst om te doen:
Doorgaan met 137,5 tabletten en over 2 weken weer prikken om te zien wat mijn waarden na 6 weken zijn, of nu al verminderen (125?) en deze 6 weken lang slikken ( en daarna prikken)
Ik waardeer jullie advies!
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door laura »

Pascals schreef: 21 jun 2017, 14:09 Ik vraag me af, wat is het slimst om te doen:
Doorgaan met 137,5 tabletten en over 2 weken weer prikken om te zien wat mijn waarden na 6 weken zijn, of nu al verminderen (125?) en deze 6 weken lang slikken ( en daarna prikken)
Ik waardeer jullie advies!
Gewoon doorgaan met 137 mcg.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Teun »

Ik zou ook door slikken, en mocht je nu je beter gaan voelen misschien zelfs pas over een week of 4 na de laatste keer prikken laten controleren. Dan heb je in ieder geval waardes waarbij de dosering werkt of hoe je het ook zegt. (8 weken i.p.v. 6). Voel je je niet beter of zelfs slechter dan gewoon over 2 weekjes weer.
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Ik heb jullie advies gevolgd, we zijn inmiddels 2 weken verder en mijn waarden zijn:
TSH 3,2
T4 17,6
(Na 6 a 7 weken slikken van 137 Mcg)

Sinds 1 week begin me eindelijk beter te voelen: ik heb beduidend meer energie en ben minder negatief. Ik ben er nog niet, maar het extreem zieke is er (gelukkig) vanaf.
Deze waarden zijn overigens na 6 a 7 weken slikken van 137Mcg

Als ik het goed begrepen heb is de ideaalwaarde TSH rond de 1, dus dat zou betekenen dat ik nog een beetje moet ophogen.
De vraag is nu: is dat slim om te doen of kan ik beter nog even doorgaan op 137Mcg (omdat ik me net pas beter begin te voelen
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Net terug van de dokter, daar hebben we afgesproken om nog 3 weken door te gaan met 137,5Mcg Euthyrox.
Ik heb merkbaar meer energie in vergelijking met de afgelopen maanden, en wil proberen mijn conditie weer een beetje op te bouwen.
Ikzelf heb het vermoeden dat ik nog een kleine verhoging van de Euthyrox nodig heb (omdat ik toch nog regelmatig/sneller moe ben) maar ben ook wel erg nieuwsgierig naar mijn setpoint.. Ik het mogelijk dit te berekenen met maar 3 bekende waarden? Kiek, ik hoop dat je ernaar wil kijken!?
Alvast dank!
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Deze week weer bloed geprikt, en net de uitslag gekregen
TSH = 1,2
T4 was nog niet binnen.

Deze waarde heb ik na 9 a 10 weken slikken van 137 mcg
Ik heb zelf het gevoel dat een (hele) kleine verhoging gewenst is, omdat ik s'avonds toch regelmatig (te) vroeg moe ben.

Heeft iemand advies / setpoint berekening zou heel fijn zijn.
bij voorbaat dank!
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Teun »

Weet je inmiddels de ft4 ook?
Patricia31
Berichten: 376
Lid geworden op: 18 nov 2015, 18:00

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Patricia31 »

Dag Pascal, alleen Kiek kan een setpoint berekening doen maar door vakantie zal dit nog even moeten wachten.

Heb net heel je verhaal gelezen en het is heel erg herkenbaar. Ik zat op een gegeven moment in een stoel en moest plassen maar wist niet hoe ik dit voor elkaar moest krijgen. Zowel lichamelijk als geestelijk niet en waar hebben we het dan over :cry:
Instellen kost echt heel veel tijd en aan je start TSH te zien ben je van ver gekomen. Daarnaast pas kort op je goede startdosis dus geef jezelf echt de tijd.
Die depressieve gevoelens horen er bij en nee je wordt niet gek maar je voelt jezelf heel erg akelig.
Iedere verhoging of verlaging heeft zoals al eerder is gezegd 5 a 6 weken nodig en de een merkt weinig en de ander is erg beroerd.
Als je hyperklachten krijgt dan is het zinvol om je bloed eerder te laten testen (zodat er geminderd kan worden) maar na ophogen echt die 5 a 6 weken aanhouden.
Wat raar dat de FT4 er nog niet was?

Heeeeeeeeel veeeeeeel succes en hou vol!!!!
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Dankjewel Bloem!
Inmiddels 10 dagen op vacantie geweest: voor mijn gevoel blijf ik moe. Merk het vooral s'avonds: rond 21:00 gaat het kaarsje uit (terwijl ik gewend was om na middernacht naar bed te gaan)

Mijn huidige waarden zijn
TSH: 1,2
T4: 18,5
Met 137 mcg euthyrox per dag

Volgens de huisarts die ik zojuist sprak zou ik mijn dosering moeten verlagen. Omdat ikzelf juist het gevoel heb dat ik een iets hogere dosering nodig heb hebben we afgesproken om deze dosering nog 6 weken te slikken en daarna opnieuw te prikken (ik slik deze dosering nu dik 9 weken)

Kiek zou jij mijn setpoint kunnen berekenen met de waarden in mijn handtekening?
Is 137mcg blijven slikken echt de beste optie voor mij? (Arts wilde verlagen omdat ik met 18,5 T4 boven de norm van 18 zit.
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Pascals
Berichten: 31
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascal stelt zich voor en wil advies

Bericht door Pascals »

Teun schreef: 28 jul 2017, 19:46 Weet je inmiddels de ft4 ook?
Ft4 is 18,5
TSH 50 T4 5,8
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Plaats reactie