Ophoging van de euthyrox

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
rex
Berichten: 127
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox SETPOINT

Bericht door rex » 16 okt 2017, 15:27

Dit zijn de waardes die ik heb:21 augustus is de laatste uitslag bij een inname van 0,88 euthyrox vanaf 14 juni nav de uitslag van 7 juni

TSH 01-04-2016 :2.90 geen T4 vrij erbij (toen geen klachten naar ik herinner)
TSH 24-04-2017 :5.40 T4 vrij 16.40 (klachten begonnen)
TSH 07-06-2017 :6.20 T4 vrij 13.10(veel klachten)
TSH 10-07-2017 :0.93 T4 vrij 17.40 (voelde me beter)
TSH 21-08-2017: 1.40 T4 vrij 17.10 (voel me beter)

Na 21 aug. is er niet meer geprikt.

rex
Berichten: 127
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 16 okt 2017, 17:26

Bij 21-08 staat:Voel me beter ,maar dat was op DAT moment.

Patricia31
Berichten: 389
Lid geworden op: 18 nov 2015, 18:00

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Patricia31 » 16 okt 2017, 18:24

Is het misschien mogelijk om achter de waardes de dosis te zetten. Dat zegt wat meer als je wilt meedenken.

rex
Berichten: 127
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 16 okt 2017, 21:22

Vanaf 7 juni was dat 0,88 tot nu toe. Daarvoor jarenlang 0,75

Patricia31
Berichten: 389
Lid geworden op: 18 nov 2015, 18:00

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Patricia31 » 16 okt 2017, 21:43

Dank je wel.
Wie weet is de FT4 toch doorgestegen. Bij sommigen is de uiteindelijke top van de verhoging na een langere tijd pas te zien.
Als jij klachten hebt, wie is dan de HA om te zeggen dat het te vroeg is om te prikken.
Vraag hem om zich te verplaatsen in jouw situatie, zou hij dan ook niet laten prikken?

Florence
Berichten: 224
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Florence » 16 okt 2017, 22:12

Een (beetje ( goede ) arts verplaatst zich in jouw situatie, en het is van de zotte dat je daar om moet vragen.
De klachten zijn er naar, dat hij als arts gewoon moet "handelen".
Bovendien is het ook meer dan 6 weken geleden.
We komen er toch niet voor onze lol.

rex
Berichten: 127
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 17 okt 2017, 11:41

Gebeld met de assistente::)) en gezegd dat ik suiker wil laten prikken :)) ;dat moet ik elke 3 mnd en het was tijd. Zeg ik :Doe maar meteen even de sk erbij. Zegt ze :OK ::))) Blijken ze met een ander lab. in zee te zijn gegaan !!!::((.
Gelukkig mag ik ,omdat ik vlakbij het ziekenhuis woon en daar altijd prik, nog daar heen. De ene assistente is de andere niet.

Florence
Berichten: 224
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Florence » 17 okt 2017, 12:31

Slim!

Werkt wel vaak zo.

Ben benieuwd!

Groet Florence

rex
Berichten: 127
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 17 okt 2017, 12:54

Nog even een vraagje. Ik neem mijn euthyrox stipt om 6.15 uur dwz: wekker gaat, even rechtop zitten, tabletje nemen, slok water, even minuutje zitten en weer doorslapen tot 8.00 uur. Hoe snel werkt zo,n inname nou eigenlijk en kun je, als je minder/meer/niks neemt, in de uren daarop iets van merken?

Florence
Berichten: 224
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Florence » 17 okt 2017, 16:41

Dag Rex,

Voor zover ik weet is het "voorschrift" een GLAS water bij het pilletje, op een nuchtere maag. En een half uur wachten met ontbijt.
Lijkt me dat de opname in dat half uur zit en erna. Soms denk ik te voelen dat het werkt, door b.v een beetje hypergevoel na een paar uur. Dit zal ook weer bij iedereen verschillend zijn.
Hoe gaat het nu met je?

Groet Florence

Plaats reactie