Ophoging van de euthyrox

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Florence
Berichten: 727
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Florence » 22 nov 2017, 09:52

Transpireer je gewoonlijk makkelijk?
Voel je nog iets erbij als je zo,n zweetaanval krijgt?
Hoe gaat het met de Tramadol?
De schildklier blijft natuurlijk een makkelijke verdachte.

Groet Florence
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

Teun
Berichten: 1068
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Teun » 22 nov 2017, 10:52

Die zweetaanvallen kunnen ook met de tramadol te maken hebben om maar even een zijweg te nemen.

rex
Berichten: 131
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 22 nov 2017, 14:20

Had ik al voor de tramadol ,die ik overigens 3 keer gebruikt heb voor de nacht.
Ik heb ook diabetes en ga vanaf vandaag om de 3 uur prikken om te kijken wat de waardes doen en daarbij ook de bloeddruk.
Heb daar de tijd voor. Gebruik geen insuline, maar een tabletje metf. Bv., ik prikte voor de lunch om 11.45 uur 5.3 (niet nuchter) Na de lunch om 13.00 uur was ie 9.9. Wel een forse verhoging , maar weet niet of dat normaal is. Daar moet ik naar een ander forum voor ::))((. De bloeddruk was redelijk. Jammer dat je bij een schildklier niet zelf kan testen..................
Misschien in de toekomst???

rex
Berichten: 131
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 11 dec 2017, 15:19

Ik heb 15 dagen lang om de 3 uur mijn bloeddruk opgemeten en suiker geprikt. Die bloeddruk kan best wel schommelen.
De hoogste waarde was 101/155 en de laagste 60/86 .Dat kan misschien liggen aan de bloeddrukverlagende medicijnen.
De suiker gaf een 14daags gemiddelde van 6.1 aan en ik prikte wel 7 keer per dag. Zelfs een paar dagen zonder metformine.
De laatste 4 dagen echter heb ik ineens last van overmatige winderigheid en buik/maagpijn zonder verklaring. Vanmiddag ineens weer warm gevolgd door kippenvel en koude rillingen.Het is geen buikgriep,want dat herken je wel. Heeft iemand enig idee of weersveranderingen/seizoenen van invloed kunnen zijn op de schildklier? Het wordt niet voor niet de thermostaat van het lichaam genoemd.

Florence
Berichten: 727
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Florence » 11 dec 2017, 17:33

Dag Rex,

Geloof zeker dat seizoensveranderingen meespelen. Ook dat men de dosing
zomers aanpast, minder nodig heeft, heb ik wel eens gelezen.
Maar of dit nu bij jou een rol speelt?

Groet Flo
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

rex
Berichten: 131
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox SETPOINT

Bericht door rex » 24 jan 2018, 14:11

rex schreef:
16 okt 2017, 15:27
Dit zijn de waardes die ik heb:21 augustus is de laatste uitslag bij een inname van 0,88 euthyrox vanaf 14 juni nav de uitslag van 7 juni

TSH 01-04-2016 :2.90 geen T4 vrij erbij (toen geen klachten naar ik herinner)
TSH 24-04-2017 :5.40 T4 vrij 16.40 (klachten begonnen)
TSH 07-06-2017 :6.20 T4 vrij 13.10(veel klachten)
TSH 10-07-2017 :0.93 T4 vrij 17.40 (voelde me beter)
TSH 21-08-2017: 1.40 T4 vrij 17.10 (voel me beter)

Na 21 aug. is er niet meer geprikt.
Er is weer geprikt afgelopen maandag TSH was 0,52 T4 geen uitslag ,want wordt alleen gedaan bij afwijkende TSH. Heb een nwe. dokter De oude liet altijd alles prikken . Is die TSH normaal in vergelijking met de laatste keer 1.4? Alles wel bij hetzelfde lab gedaan onder dezelfde omstandigheden

Kiek
Berichten: 4542
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Kiek » 24 jan 2018, 17:48

Hallo Rex,

Je kunt er niet veel mee.
De getallen van de TSH's worden zo een betekenisloos soort ritueel zonder de context van de bijbehorende FT4.
Dàt spulletje slik je immers. Dus daar gaat het over.

De TSH is een resultaat van het niveau van jouw FT4.
Omdat die verhoudingen voor ieder mens anders zijn, is het belangrijk ook die FT4 te kennen.
Jij bent geen gemiddelde.
Je nieuwe huisarts heeft nog een hoop te leren.

Je oude dokter had groot gelijk!

Vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

rex
Berichten: 131
Lid geworden op: 26 apr 2017, 17:22

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door rex » 24 jan 2018, 18:28

Ik heb op dit moment geen klachten die ik direct zou kunnen relateren aan de schildklier.
Op het formulier stond TSH en bij AFwijkende waarde T4. Vroeger kon je zelf aanvullen handmatigd aanvinken::)) maar nu gaat alles digitaal.

Kiek
Berichten: 4542
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Kiek » 24 jan 2018, 18:47

Je voelt je prima. Daar gaat het om!
Maar waarom wordt dan TSH geprikt?
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Teun
Berichten: 1068
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoging van de euthyrox

Bericht door Teun » 24 jan 2018, 22:31

Bij een volgende prikbeurd expliciet aan de arts vragen voor controle therapie, dan wordt tsh en ft4 geprikt. Als dit niet bij jou lab bestaat expliciet om beiden vtagen. Als jij je nu goed voelt, niets veranderen zou ik zeggen.

Plaats reactie