BB1100XX stelt haar vragen

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Knoffie
Berichten: 194
Lid geworden op: 22 jan 2016, 12:01

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Knoffie » 23 mei 2018, 10:42

Knap van je dat het je gelukt is om die kwartjes te splitsen. Ik heb het ook wel eens geprobeerd met een pillensnijder maar het was mij niet gelukt. Een scherp mes is dus het geheim.
Je bent nu met 3mcg naar beneden gegaan. Geef het de tijd. Met 12.5naar beneden dat merk je natuurlijk veel sneller.

Ik hoop voor je dat dit de juiste dosering voor je is. Eerder had ik geopperd om desnoods om en om te slikken. Toevallig las ik gister dat Kiek iemand adviseerde het niet te doen. Een om en om dosering betekent wat meer gewiebel van je totale hoeveelheid. Zit wel wat in.

Groetjes Knoffie

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 661
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 23 mei 2018, 11:04

Hey!
Dankjewel voor je reactie!
Nadat je dat zei heb ik dat inderdaad gedaan, na een halve dag twijfelen.
Waarom ik twijfelde weet ik niet. Want dit had toch ook de optie geweest na die 4 weken.
Ik weet niet of het komt door 1 dag teveel en 1 dag te weinig dat mijn hartje nu af en toe wat maffig doet.

Ik zag kiek het inderdaad ook schrijven.
Maar buiten om dat kan ik mezelf ook wel voorstellen dat de ene dag teveel en de andere dag te weinig wat gewiebel kan veroorzaken.
Misschien heeft dat ook wel te maken met die stijle curve en bijhorende gevoeligheid.
Ik merk in ieder geval al wel verschil nu ik om en om slik en niet meer elke dag 87.5.
Ik voel me wel ff wat fitter.
En nu dan af en toe weer wat gebons.

Ik heb dan vannochtend die kwartjes gehalveerd. Dus ik ben benieuwd hoe dit verder gaat.
Met de pillensnijder had ik inderdaad wel verwacht dat dat mis zou gaan.
Toevallig heb ik een paar weken terug nieuwe keuken messen gekocht door een supermarkt spaar actie. Komt nu goed van pas. :D
Nuchter, zelfde lab
15-10-18 TSH:3,9/FT4:11,4
08-08-18 TSH:1,0/FT4:12,6
16-07-18 TSH:3,3/FT4:11,7
01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0
23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose)

mcoumans
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 jun 2015, 13:18

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door mcoumans » 23 mei 2018, 11:16

Ondanks een steile curve slik ik toch om en om verschillende doseringen.

De ene dag 112,5 en de andere 125.
Nou doe ik het wel met dezelfde pilletjes, de ene dag slik ik 100 + 1/2 van 25 (halve), de andere dag 100 + 1/1 25 (hele).

Op die manier ben ik van 112,5 opgehoogd (0x 25) tot nu 118 (3x 25 ipv 12,5 per week).

Een pilletje in 2en delen gaat makkelijk, ook met een slaperig hoofd.
Dagelijks een pilletje halveren en de helft nog eens proberen netjes te delen, dat gaat het voor mij niet worden, zolang ik 's ochtends blijf slikken (en dat blijf ik doen).

Suffy
Berichten: 249
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Suffy » 23 mei 2018, 15:19

De Euthyrox-tabletjes zijn moeilijker te breken dan die van Thyrax.
Kunnen de 25 mcg-pillen van de nieuwe generatie ook in vieren?

Tot bijna 3 weken geleden slikte ik een halve van 25 mcg Euthyrox om de dag zodat ik op 131,25 mcg zat. Dit gaf bij mij geen zwabberig gevoel.
Nu het weer iets warmer is slik ik weer 125 mcg.

Jullie gebruiken de andere halfjes toch ook? Een vriendin kreeg van haar endo het advies slechts 1 halve tablet te gebruiken en de andere weg te gooien omdat de werking de volgende dag al verdwenen zou zijn.
Dit is hopelijk broodje aap. Het gaat wel over Thyrax.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

mcoumans
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 jun 2015, 13:18

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door mcoumans » 23 mei 2018, 16:30

Nou, de werking zal de volgende dag niet weg zijn. Ook bij Thyrax.

Maar ik bewaar dat halfje niet.

Ten eerste heeft Euthyrox een handige dagaanduiding op de achterkant. Ik slik iedere dag 1 pilletje uit de strip van 100mcg en 1 pilletje uit de strip met 25 mcg. Geen risico op vergissen, anders dan dat ik misschien eens een halfje neem op de verkeerde dag (maar bij mijn weten niet voorgekomen).

Ten tweede moet ik dan halfjes ergens in gaan bewaren; in de vochtige badkamer; deels verkruimeld; enfin, hoeveel levo zit er morgen nog in? Doe mij dan maar een "verse".

Suffy
Berichten: 249
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Suffy » 23 mei 2018, 17:56

Ik moest maandag zo lachen toen mijn vriendin dat zei.
Ik zei ook dat de werking de volgende dag niet uit dat halve tabletje was.

Wie wat bewaart die heeft wat! Ik heb nog een oud Thyrax-potje en daar doe ik de andere helft van 25 mcg in.
Qua vochtigheid valt het mee.

Toen ik aangaf om de dag 12,5 te nemen kreeg ik toch echt maar 30 stuks voor 3 maanden. Die truc van jou kan ik dan niet eens uitvoeren, Mark.
Mijn apotheek is heel streng met de uitgifte blijkbaar.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

Knoffie
Berichten: 194
Lid geworden op: 22 jan 2016, 12:01

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door Knoffie » 23 mei 2018, 18:22

Broodje aap verhaal. De Thyrax zat vroeger in potjes. Als je het potje openmaakte om er 1 pilletje uit te halen dan ging je de overige 89 pillen toch ook niet weggooien? Zonde. Vreemd advies van de endo tegen je vriendin.
Ik slik 87.5 en gebruik het andere halfje de volgende dag.
Thyrax kan je in vieren splitsen. 1 pilletje heeft 2 breuklijnen. Toen ik 81,25 slikte was dat 3 x 25 en 1 x 6,25. De overige 3x 6,25 bewaarde ik in een potje voor de volgende dagen.

Gr. Knoffie

mcoumans
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 jun 2015, 13:18

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door mcoumans » 23 mei 2018, 18:47

Het heeft ook bij mijn apotheek even geduurd voor alles correct liep, maar ik heb uitgebreid uitgelegd dat ik 125 slik, maar wel met 100 + 25, niet met 125 (is er ook van Euthyrox).

Daarmee krijg ik nu van allebei een doosje.

Bij Thyrax bleek overigens wel dat sommige mensen ontregeld raakten toen de pillen niet meer in een potje maar in een blister zaten. Dat waren exact dezelfde pilletjes. Maar dan heb je het wel over veel vaker open en dicht doen van een potje, gerommel/geschud enz.

Overigens levert Euthyrox strips met 4x 7 dagen + 2 reserve. Ik heb nog een zootje strips met allemaal 2 reserve pillen, just in case :-)

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 661
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door BB1100XX » 23 mei 2018, 20:21

Suffy schreef:
23 mei 2018, 15:19
De Euthyrox-tabletjes zijn moeilijker te breken dan die van Thyrax.
Kunnen de 25 mcg-pillen van de nieuwe generatie ook in vieren?
De 25mcg pillen van thyrax kunnen in 4 en.
En met een beetje moeite in 8 en :D
Suffy schreef:
23 mei 2018, 15:19
Jullie gebruiken de andere halfjes toch ook?
Ja, ik gebruik alles eigenlijk. Ik maak mijn pillen weekdoosje klaar. Daar gaat alles in wat ik 'open' heb. En dat gebruik ik gewoon.
Het is een 2 weeks doosje.
Met die 'verdamp' spook verhalen zit ik er wel aan te denken om een 1 weeks doosje aan te schaffen. Zodat er minder pillen tegelijk 'open' liggen zeg maar.
Nuchter, zelfde lab
15-10-18 TSH:3,9/FT4:11,4
08-08-18 TSH:1,0/FT4:12,6
16-07-18 TSH:3,3/FT4:11,7
01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0
23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose)

mamavan2
Berichten: 226
Lid geworden op: 23 dec 2017, 18:41

Re: BB1100XX stelt haar vragen

Bericht door mamavan2 » 23 mei 2018, 22:09

Dat heb ik ook.. En de pillen die ik niet hoef te breken, laat ik in het plastic wanneer ik ze in m'n weekdoosje leg.. En open deze pas wanneer ik het moet innemen. Misschien overbodige voorzichtigheid? (op Aliexpress heb je trouwens veel pillendoosjes, voor nog geen euro..)
13-12-17 FT4 2,00 / TSH 127,00 (Diagnosewaarden)
29-1-18 FT4 21,10 / TSH 8,10 mU/L
13-2-18 FT4 22,70 / TSH 8,20
27-3-18 FT4 23,9 / TSH 2,9
30-4-18 FT4 30,8 / TSH 1,3
25-6-18 FT4 22,5 /TSH 10,0
1-10-18 FT4 22,8 / TSH 2,9

Plaats reactie