Kruisje84 stelt haar vragen

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 514
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door BB1100XX » 15 jul 2018, 11:10

Goodmorning!

Hierbij even een linkje
https://labuitslag.nl/bloedtest/hemoglobine-hb/

Onderaan deze pagina kan je in de tabel even op 'vrouwen' klikken.
Bij vrouwen is de ondergrens van HB 7,5

Dit wist ik toevallig al omdat je als vrouwelijke bloeddonor onder de 7,5 geen bloed mag doneren.
Je hb is dus niet heel erg te laag. Ik ben benieuwd wat er uit je verdere onderzoek komt!

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 20 jul 2018, 13:06

Vanochtend contact gehad met het ziekenhuis. Het lage hb komt door een tekort aan ijzer. Waarschijnlijk door de heftige menstruaties van de afgelopen tijd. Ik ga nu aan de pillen en hopelijk voel ik me dan weer snel de oude. Een hele opluchting dat er niet meer is gevonden!

Mijn dossier wordt overgedragen aan de huisarts. Als het goed is voel ik me straks weer lekker in mijn vel en blijf ik stabiel ingesteld op deze schildklierwaarden. De tijd zal het leren!
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 29 aug 2018, 11:03

Daar ben ik weer een keer met een vraag om advies.

Na een periode aan de ijzertabletten kreeg ik al snel het gevoel dat mijn klachten niet volledig hierdoor veroorzaakt werden. Ik werd wat minder kortademig, maar de vermoeidheid nam zelfs erg toe.
Daarnaast zag ik in mijn bloeduitslagen van de laatste keer dat het parathormoon (bijschildklier) veel te laag was (0,7) en daar was mij niets over verteld door de schildklierverpleegkundige.
Ik heb een afspraak gemaakt met de huisarts en weer wat bloedonderzoeken laten doen. Conclusie Hb weer normaal (7,6), geen ontstekingen en het parathormoon nog iets verlaagd, maar wel flink hoger dan de laatste keer. Dit zullen we periodiek blijven controleren.

Omdat ik alleen nog maar hoog in de boom heb gezeten met mijn waardes heb ik voorgesteld om toch eens te kijken wat minder medicatie met me doet. Ik slik nu 100mcg Euthyrox en mijn waardes zijn TSh 0,21 en Ft4 22. Advies van de huisarts is om terug te gaan in dosering naar 88 mcg. Ik had zelf ook die gedachte. Hoe kijken jullie naar dit advies?
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

mamavan2
Berichten: 211
Lid geworden op: 23 dec 2017, 18:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door mamavan2 » 02 okt 2018, 16:03

Ow ik zie dat je helemaal geen reactie hebt gehad. Ben je ook teruggegaan in dosering?
13-12-17 FT4 2,00 / TSH 127,00 (Diagnosewaarden)
29-1-18 FT4 21,10 / TSH 8,10 mU/L
13-2-18 FT4 22,70 / TSH 8,20
27-3-18 FT4 23,9 / TSH 2,9
30-4-18 FT4 30,8 / TSH 1,3
25-6-18 FT4 22,5 /TSH 10,0
1-10-18 FT4 22,8 / TSH 2,9

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 02 okt 2018, 16:14

Ja, ik zit nu inderdaad op 88 mcg. Dat heeft de scherpe randjes er wat afgehaald, waardoor ik me tijdens mijn vakantie gelukkig wat beter ging voelen. Sinds vorige week weer aan het werk en kan de 4 uur nu iets beter volhouden.
Volgende week weer bloedprikken. Heb nu even geen idee wat daar nu uit gaat komen. Vermoeidheid is nog steeds een ding, net als haaruitval, keelpijn en kortademig. Spierpijn is bij mij nu ook weer minder. Heb het wel snel koud, maar dat kan ook goed na een warme vakantie en nu het herfstige Nederland.
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

mamavan2
Berichten: 211
Lid geworden op: 23 dec 2017, 18:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door mamavan2 » 02 okt 2018, 16:46

Hmm ja, lastig in te schatten dan wat eruit zal komen. Post je het volgende week hier even? Ben benieuwd.
13-12-17 FT4 2,00 / TSH 127,00 (Diagnosewaarden)
29-1-18 FT4 21,10 / TSH 8,10 mU/L
13-2-18 FT4 22,70 / TSH 8,20
27-3-18 FT4 23,9 / TSH 2,9
30-4-18 FT4 30,8 / TSH 1,3
25-6-18 FT4 22,5 /TSH 10,0
1-10-18 FT4 22,8 / TSH 2,9

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 02 okt 2018, 18:03

Ga ik doen! Misschien is het met de nieuwe set waarden wel mogelijk om een setpoint te berekenen. Dan zou ik ook iets hebben waar ik me op kan richten.
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 12 okt 2018, 14:51

Heb zonet even gebeld met de assistente voor mn uitslagen. Op 10 oktober was mijn Tsh 0,64 en Ft20.
Ik kreeg zelf de laatste weken het idee dat ik weer wat pafferig in mn gezicht begon te worden en was wat kouwelijk, maar bij het zien van deze waarden kan het bijna niet dat dat daarvan komt.

Ik verwacht ook dat hier nog steeds geen setpoint mee te maken is. Wat denk jij Kiek?
Mn Tsh stijgt wel met de tijd, maar de Ft4 lijkt niet logisch te reageren.
Hebben jullie suggesties?
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

Kiek
Berichten: 3410
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door Kiek » 12 okt 2018, 15:03

Nee, weer dezelfde boodschap: Based on these data no results can be found.
Ben je niet doodmoe van die hoge FT4's?
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

kruisje84
Berichten: 86
Lid geworden op: 10 jan 2018, 17:41

Re: Kruisje84 stelt zich voor

Bericht door kruisje84 » 12 okt 2018, 15:15

Dankjewel Kiek! Was ik al bang voor.

Ja, ik roep al tijden dat ik erg moe ben en blijf. Ik kom de dag niet goed door als ik niet slaap tussendoor. Volgens de internist kon dat niet van de schildklier komen en die vond dat hij zijn werk goed had gedaan.
Nog steeds moe terug naar de huisarts en die luistert gelukkig wel. Het gekke is dat de Ft4 zo hoog blijft bij zowel 125, als 100, als 88 mcg Euthyrox.

Ik val nu wel voor het eerst binnen de referentiewaarden van het lab trouwens (tsh 0,27 - 4,2 en Ft4 12-22)

Ik twijfel nu tussen op deze dosis 88 mcg blijven of toch kijken wat er gebeurd als ik nog verder afbouw.
Of toch een second opinion..
1-12 Tsh 100 Ft4 2
13-12 Tsh 190 Ft4 6
9-1 Tsh 2,7 Ft4 25
26-1 Tsh 0,50 Ft4 24
30-3 Tsh 0,036 Ft4 22
4-5 Tsh 0,020 Ft4 26
28-5 Tsh 0,050 Ft4 21
20-6 Tsh 0,13 Ft4 20
6-7 Tsh 0,13 Ft4 20
25-8 Tsh 0,21 Ft4 22
10-10 Tsh 0,65 Ft4 20
28-11 Tsh 4,8 Ft4 18

Plaats reactie