herstel ziekte de Quervain

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Linrose
Berichten: 108
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose » 04 mar 2019, 20:13

Wat je zegt is bij mijn idee andersom, ik was onderbehandeld met B12. Ik heb een half jaar niet geïnjecteerd maar zuigtabletten geslikt. Toen kreeg ik de schildklierontsteking de Quervain. Ik had toen ook het gevoel dat de onder behandeling, foute behandeling de ontsteking heeft getriggerd. Maar dit kan niemand bevestigen.

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 560
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door BB1100XX » 04 mar 2019, 20:16

Kan prima zijn dat het jouw volgorde is.
Ik weet niet hoe het invloed op elkaar heeft.

Ik weet inmiddels wel dat zuigtabletten bij lange na niet hetzelfde effect hebben dan injecties.

Word je nu weer wel behandeld?
Misschien zorgt het wel voor wat algehele rust vanbinnen zoals knoffie ook vertelde.

Linrose
Berichten: 108
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose » 04 mar 2019, 20:28

Ik injecteer nu bijna een jaar 2x per week. En idd lastig wat schildklier en wat B12 is. Endocrinoloog vond dat mijn klachten niet van schildklier konden komen...huisarts is gelukkig wel geduldige en staat open voor het injecteren, maar geeft wel aan dat hij te weinig kennis heeft van B12. Dus blijft een eenzame zoektocht, en weinig begrip omgeving

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 560
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door BB1100XX » 04 mar 2019, 20:55

ja, ik hoor je.
Als het aan mijn huisarts ligt laat hij me ook gewoon wegrotten.

betreft het uit elkaar houden wat wat is ben ik ook het spoor zoek.
Ik zit vrij hoog in mijn schildklier meds.
Maar zit ook gewoon te rillen op de bank met een extra deken.

Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3105
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door laura » 05 mar 2019, 12:36

Beste mensen,

Er is een heel subforum - viewforum.php?f=24 - voor discussies over vitamine B12-tekort.
Misschien dat jullie daar verder kunnen praten?

Vitamine B12-tekort kan verschillende oorzaken hebben.
Hoe de diagnose gesteld kan worden, daarover is nog veel niet duidelijk.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 560
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door BB1100XX » 05 mar 2019, 16:44

Laura,
Wat ik me dan afvraag. Word het niet een te grote chaos als elke schildklier patient OOK een b12 topic aanmaakt omdat het levensverhaal van 1 persoon in 2 delen opgesplits moet worden??

Er zijn inmiddels aardig wat mensen die last hebben van beide aandoeningen.

Zolang het over die persoon gaat in het topic van die persoon lijkt me dat toch geen problemen geven?

Evelien

Linrose
Berichten: 108
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose » 06 mar 2019, 10:27

hoi Kiek, ik wil toch nog even een laatste waarde toe voegen in hetzelfde lab, 11-1 TSH 4.60 FT4 12,8 ref waarden van dit lab zijn 0,27 / 4,20 TSH
10,0/ 19,0 FT4
De endocrinoloog vond dit zo dicht bij de goede waarden dat hij mij terug heeft gestuurd naar huisarts.
Inmiddels is daar mijn bloed gecheckt voor jaarlijkse check up, dus ander lab... 6-2 TSH 4,2 ref 0,27/4,20
FT4 11,7 ref 12.00/ 22.00
Huisarts denkt dat de schildklier er langzaam mee aan het stoppen is.... ik heb nu gevraagd of anti TPO gecheckt kan worden, is inmiddels gebeurt, nog geen uitslag. Hij adviseerde te starten met 25 levo… is dit niet wat weinig?
gr Lin

Kiek
Berichten: 4160
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Kiek » 06 mar 2019, 11:26

Hallo Linrose,

Als je schildklier gedeeltelijk werkt, dan helpt een gedeeltelijke suppletie met levothyroxine niet.
Zo werkt een schildklierhuishouding gelukkig niet.
Dus inderdaad zou je kunnen beginnen met de hoeveelheid waarvan jij vermoedt dat je ongeveer zal uitkomen. In eerste instantie gebaseerd op je ervaring. Zonder ervaring zou gewicht een eerste duiding kunnen betekenen.

Wil je je waarden op een rij zetten?
Ik begrijp dat je twee labs gebruikt: huisartslab en ziekenhuislab.
En je curve heeft een lage passingsgraad.
Vast een mengelmoes van ha en zkh.

Dag!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Angel82
Berichten: 32
Lid geworden op: 07 sep 2018, 14:20

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Angel82 » 06 mar 2019, 14:05

Wat een verhaal linrose!

Wat bedoel je met dat een gedeeltelijke suppletie Levo niet werkt bij een gedeeltelijk werkende schildklier kiek?
Hangt de werking niet samen met de omzetting in de lever en opname in de darm?

Wanneer krijg je uitslag linrose?
Kan een quervain verward worden met een hasimoto bijvoorbeeld?

Linrose
Berichten: 108
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose » 06 mar 2019, 14:44

Kiek schreef:
06 mar 2019, 11:26
Hallo Linrose,

Als je schildklier gedeeltelijk werkt, dan helpt een gedeeltelijke suppletie met levothyroxine niet.
Zo werkt een schildklierhuishouding gelukkig niet.
Dus inderdaad zou je kunnen beginnen met de hoeveelheid waarvan jij vermoedt dat je ongeveer zal uitkomen. In eerste instantie gebaseerd op je ervaring. Zonder ervaring zou gewicht een eerste duiding kunnen betekenen.

Wil je je waarden op een rij zetten?
Ik begrijp dat je twee labs gebruikt: huisartslab en ziekenhuislab.
En je curve heeft een lage passingsgraad.
Vast een mengelmoes van ha en zkh.

Dag!
Kiek
Hier mijn waarden vanaf het moment dat ik gestopt ben met levo:

Ziekenhuis ref waarden 0,27/4,20 TSH 10,00/19,00 FT4

TSH: 11-06 2,5 FT4: 15,1
27-07 5,0 12,1
03-09 4,6 12,9
01-11 6,7 12,3
11-01 4,6 12,8

Huisarts ref waarden:),27/4,20 TSH 12,00/22.00 FT4

TSH: 05-06 1,3 FT4:20,9
24-08 5,6 13,7
17-09 4,6 14,2
06-02 4,2 11,7

Plaats reactie