Freesia's vragen

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Suffy
Berichten: 287
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Freesia's vragen

Bericht door Suffy »

Wij weten wel beter hè, Kiek?
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

Freesia
Berichten: 61
Lid geworden op: 17 jun 2019, 09:47

Re: Freesia's vragen

Bericht door Freesia »

Ik ga inderdaad maar een klein beetje omhoog. Zoals ik me heb gevoeld toen mijn huisarts me vanuit het niets op 50mcg zette, zo wil ik me nooit meer voelen!
Vooralsnog voel ik niet veel effect. Ik had twee goede dagen, maar dan doe ik teveel en is de rest van de week weer bagger. Veel kortademigheid enzo.

Freesia
Berichten: 61
Lid geworden op: 17 jun 2019, 09:47

Re: Freesia's vragen

Bericht door Freesia »

Daar zijn we weer eens. Ik ben veganistisch gaan eten in de tussentijd en ik begon me erg hyperig te voelen (gespannen nekspieren, bonzend hoofd, trillerig). Dus ik verwachtte een te lage TSH, maar wat krijg ik...

TSH 1,9
FT4 14,1

Om 8 uur nuchter geprikt. En ik slikte weer 50 mcg.
Lagere FT4 dan ik ooit heb gehad sinds het prikken! Dit past ook totaal niet in mijn curve. Wat moet ik nu....? Ik hoop dat jullie tips voor me hebben.

Kiek
Berichten: 5049
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Freesia's vragen

Bericht door Kiek »

Hallo Freesia,

Je zou eens aan je lab kunnen vragen of zij een ander meetapparaat hebben aangeschaft.
Of misschien maak je gebruik van een ander lab?
Je laatste setje waarden past in ieder geval niet in je vorige curvepatroon.

Dag!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Freesia
Berichten: 61
Lid geworden op: 17 jun 2019, 09:47

Re: Freesia's vragen

Bericht door Freesia »

Hoi Kiek, bedankt voor je reactie! Aan mijn kant zijn de omstandigheden gelijk gebleven. Ik zal het lab eens vragen.
Ik heb met de huisarts besloten om even helemaal te stoppen met medicatie om te zien wat dat doet.

Kiek
Berichten: 5049
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Freesia's vragen

Bericht door Kiek »

Belangrijk om verschillende situaties met elkaar te vergelijken, Freesia.
Ik hoop dat je vrij van T4-pillen voort kunt.
Ga je na 6 weken naar het lab?
Dan heb je wat aan je waarden.

Succes!
Kiek

PS: Over labs. Gister kreeg ik mijn FT4/TSH uitslag: een veel te hoge FT4 (binnen de ref.range), met een nog redelijk normale TSH.
Dat is raar.
Het blijkt dat in het afgelopen half jaar ander meetapparatuur in gebruik is genomen. Dus andere referentiewaarden.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Plaats reactie