Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 618
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door BB1100XX » 06 okt 2019, 12:52

Het is heel simpel.

Als je niet raakt ingesteld op de levothyroxine door de supplementen.
Wat is dan de meerwaarde van de suppletie????



Als ik toen geweten had wat ik nu weet, was ik er niet aan begonnen. Simpelweg om ergere ellende te voorkomen.

Tamarakim
Berichten: 124
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim » 06 okt 2019, 13:08

Dank je wel Florence
Ik ben inmiddels ook aan de bananen begonnen .
Bananen brood is een goed idee.
Ik slik geen supplementen hoor. Alleen idd vit d extra. Daar had ik een tekort.
Gr. Fijne zondag nog.

Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3181
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door laura » 06 okt 2019, 14:27

Beste dames,

Misschien een idee om de discussie over magnesium te houden in dit subforum: viewforum.php?f=24?
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Tamarakim
Berichten: 124
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim » 09 okt 2019, 19:06

Kreeg berichtje van mijn huisarts dat de waardes nu een beetje stokten en dat moet ophogen van 50 naar 75mcg
Ik ben daar zooo bang voor. Ik voelde me zo rot bij de ophoging van 25 naar 50 en veel dat mijn hart op hol sloeg.
Misschien wijs om te bellen morgen of ik met een halfje kan ophogen?.
Ben nu al in paniek erover.

Suffy
Berichten: 256
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy » 09 okt 2019, 19:18

Niet paniekerig zijn Tamarakim!

Die huisarts van je weet gewoon niet dat 25 mcg ophogen mogelijk te veel voor je kan zijn. Lekkere ondersteuning van die endo *not*.

Deel het morgen gewoon mee dat je met een halfje gaat verhogen. Laat merken dat jij de baas bent over je eigen lichaam en dat hij moet weten dat met 25 mcg ophogen niet goed voor je hartaandoening is.
Hij mag zijn studieboeken oppakken wat mij betreft.

Succes,

Suffy
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

mamavan2
Berichten: 288
Lid geworden op: 23 dec 2017, 18:41

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door mamavan2 » 09 okt 2019, 19:23

Je zou evt een tussenweg kunnen pakken. 12,5 erbij, drie weken wachten en dan weer 12,5 erbij.
Zo verspreid je je dosis maar kom je wel vlotter op het punt waarbij je lichaam goed kan gaan herstellen en je je goed gaat voelen.

Suffy
Berichten: 256
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy » 09 okt 2019, 19:34

Dat is zeker een heel goede tip, Mamavan2!

Suffy
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.

Tamarakim
Berichten: 124
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim » 09 okt 2019, 20:02

Dank jullie wel
Ik voel me er wat rustiger door.
Ik ga dat morgenochtend meteen doen en begin morgen met een halve tablet.
En idd na paar weken nog een halve. Dat lijkt me een goed voorstel.
Ik moet ook mijn waardes opvragen want die werden niet verteld maar die wil ik wel weten natuurlijk.

Florence
Berichten: 698
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Florence » 09 okt 2019, 20:07

Hoi Tamarakim,

Als je morgen een uitdraai van je waarden hebt, Kun je Kiek vragen of er al een setpoint te maken is.
Dat geeft een beetje houvast, of beter richtlijn.

12,50 is een goed idee.

Groetjes, Florence
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

Tamarakim
Berichten: 124
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim » 11 okt 2019, 11:30

Ik heb de nieuwe waardes binnen gekregen. TSH is 20.2 dat was eerst 20
En ft4 gezakt van 19 naar 17. Dus idd tijd voor ophogen. Mijn huisarts is er een paar dagen niet maar ik heb aan de assistente doorgegeven dat ik nu ophoog met 12.5mcg ipv meteen met 25. Ze heeft het in het systeem gezet dus ik wacht wel af wat de huisarts ervan vind.
IK heb idd voorgesteld 3 weken 12.5 en dan 12.5 erbij weer 3 weken en dan prikken.
Ik krijg in het weekend waarschijnlijk een bericht van hem via de app.

Plaats reactie