Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Heb via e consult vraag gesteld of ik eventueel om de dag met 6.25 kan ophogen. Mijn TSH was 1.46 en ft4 20
Moet niet doorschieten ivm boezemfibrilleren.
Morgen zal ik wel antwoord krijgen.
Hij zei vorige week nu op mijn gevoel af te gaan.
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Mijn huisarts vind het een prima idee om
Bv 2 x per week 6.25 op te hogen.
Nu zei iemand die op de Facebook groep zit dat dit wel veel is.
Maar dat is toch juist heel weinig? Of zie ik het verkeerd.
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Teun »

Ik denk dat 2 keer per week 6,25 mcg een prima start is om op te hogen. Waarom iemand op facebook dat veel vindt kan ik niet inschatten maar dat moet dan verkeerd begrepen zijn. Maar volgens mij kun jij dat met deze waarde goed gebruiken. Als ik verhoog of verlaag dan is dat ook steeds met 12,5 mcg per week. Dat is voor mij steeds precies goed.
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Ik ben vorige week begonnen met 2x per week 6.25 ophogen. Maar voel me echt niet zo lekker. Moe licht in mijn hoofd en hoofdpijn. Ik had dat ook bij vorige ophoging. Maar kan dat ook met deze kleine hoeveelheid van de ophoging zijn?
Meer mensen die daar bij kleine ophoging last van hebben?
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy »

Tamarakim,

In principe kun je van deze minuscule ophoging geen nare verschijnselen krijgen.
Iedereen is weleens niet lekker in de wintermaanden.

Hoe is je eetpatroon, drink je genoeg water?
Heb je pas je B12 gehad of juist nog niet en val je daardoor terug in een licht hoofd en een onbestemd gevoel?

Kortom: dit kan niet door de zeer kleine verhoging komen.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Ik eet gezond en gevarieerd en drink alleen water en kruidenthee niets anders.
B12 moet vrijdag weer krijgen
Maar moet zeggen dat ik ook last heb van hooikoorts verschijnselen misschien dat dat ook meespeelt. Ik heb dat elke zomer. Maar nu wel heel vroeg en veel erger dan anders. Loopneus al maanden en nu oog branderige ogen en soms niesbuien.
Misschien antihistamine gaan nemen maar weet niet of het samen mag met levothyroxine.
Weet iemand dit of heeft hier ook last van?
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy »

Jeetje, dat is inderdaad wel vervelend. In januari hooikoortsklachten hebben is tegenwoordig heel normaal, omdat dan al de voorjaarsbloemen beginnen te bloeien.

Ik heb ook neusklachten. Of dit specifiek hooikoortsklachten zijn is niet duidelijk. Bloedonderzoek geeft niets aan.
Ik moet wel zeggen dat de neusklachten veel minder geworden zijn sinds ik zeer frequent B12-injecties krijg (2,5 jaar elke 72-96 uur en sinds juli vorig jaar elke 120 uur).

Ik spoelde elke dag minstens 2 keer per dag met zout water, nu doe ik dat maar af en toe. Om de dag neem ik een ampul Flixonase, voorgeschreven door de KNO-arts waar ik destijds liep. Dit is een onderhoudsdosis met 400 mcg fludrocortison, een zeer lage hoeveelheid bijnierschorshormoon dus.
Dit heeft nauwelijks invloed op levothyroxine. Vroeger gebruikte ik veel meer toen ik Nasonex had. Wel een vooruitgang dus want van die middelen, ook van antihistaminica, word je moe, ondanks het feit dat de moderne middelen niet sederend zijn.

Naast die Nasonex gebruikte ik regelmatig antihistaminica, meestal Aerius of de vrij verkrijgbare Allerfre. Die werkt bij mij het beste.
Sinds de frequente B12-injecties ben ik steeds minder vaak antihistaminica gaan gebruiken. Hoop dat het dit jaar echt niet meer nodig is.

Voor zover ik weet hebben antihistaminica geen invloed op levothyroxine.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Dank je wel
Wat vervelend he.zo te horen heb je al een weg te gaan gehad hiermee.
Ik heb via e consult even advies gevraagd aan huisarts.
Kijken wat hij mij adviseerd om te gebruiken. En zo komt er steeds iets bij al heeft dit niets met schildklier te maken neem ik aan.
Die neusspray die je noemt heb ik ook eens van de huisarts gehad toen ik een bijholteontsteking had. Hielp wel goed.
Stinkt alleen erg.
Ff antwoord afwachten maar weer.

Gr Tam
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Contact gehad met huisarts en moet anti histamine gaan proberen.
Weet niet of het hooikoorts is of een teveel histamine via mijn voeding.
Tomaten bv en zuurkool zit heel veel in en in chocolade. Dat eet ik regelmatig dus nu ff kijken wat precies deze klachten veroorzaakt. Ik stop maar even met de tomaten en de chocolade
Zuurkool en rauwe ham .
Jammer maar misschien helpt het.
De tabletjes mogen gewoon bij de levothyroxine dus morgen meteen uitproberen maar.
Tamarakim
Berichten: 277
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Hallo allemaal
Ik hoop allemaal nog gezond.
Even een vraag.ik krijg altijd b12 injectie
Maar nu niet ivm de corona ellende.
Praktijk doet alleen spoed.
Nu heb ik smelttablet maar vind niet dat het iets doet voor mij. Zijn er hier meer met dit probleem?.
Ben net redelijk goed ingesteld en ben bang dat dat straks weer mis gaat omdat mijn b12 gaat zakken.
Plaats reactie