Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy »

Tamara,

Jij krijgt elke 3 of 4 weken een injectie. Die heb je nodig. Hoe vaak iemand ze krijgt doet er niet toe.

Het coronavirus mag niet de reden zijn jou een essentiële behandeling te onthouden. je mag niet geweigerd worden als je geen corona gerelateerde klachten hebt.
Wat je huisarts doet druist mijns inziens in tegen de medische beroepseer.

Hydroxocobalamine staat op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de WHO.

Je vrees dat je achteruit gaat nu je tabletten krijgt is zeker gegrond, sterker, dat gaat gebeuren. Maar dit is beter dan niets. Probeer zo hoog mogelijke dosis smelttabletten te nemen als je het niet voor elkaar krijgt thuiszorg in te schakelen die jou injecties kan geven en die jou leert injecteren. Je kunt ook de assistente vragen het je te leren.

Jij bent helaas niet de enige bij wie de Corona-ellende gebruikt wordt om je zeer belangrijke zorg te onthouden, zelfs de Engelse PASOC krijgt meldingen.

Hier mag je niet mee akkoord gaan. Ga het gesprek aan met je arts. Zeg dat je zelf wilt prikken of als je dat niet wilt dat je thuiszorg gaat inschakelen. Sta op je strepen! Dreig desnoods met het indienen van een klacht bij de Inspectie GezondheidSzorg en Jeugd.

Heel veel sterkte Tamaera.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Teun »

Ik wordt hier zo boos over, alsof je deze medicatie niet nodig hebt.
Ik hoor sinds de corona pandemie vaker dit soort dingen, de behandeling van andere aandoeningen worden niet gedaan ivm corona. Het moet niet gekker worden. Wordt je niet ziek van de corona dan wordt je juist zieker omdat de behandeling van een andere aandoening niet adequaat is omdat men niet weet hoe hiermee om gegaan moet worden.
Dat bepaalde behandelingen uitgesteld worden snap ik, maar je kunt toch niet zomaar stoppen met een noodzakelijke Behandeling en daar is dit er een van.

Dus ik zou zeggen sta erop dat je je injecties krijgt, dat is heel goed mogelijk als de voorschriften in acht worden genomen en eventueel door de behandelaar beschermde kleding en mondmaskers gedragen worden.
Succes.
Tamarakim
Berichten: 284
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Heb nogmaals contact gezocht met huisarts maar zij houden zich strikt aan de regels voor huisartsen van RIVM.
Dus zeer beperkt open en alleen spoed.
Ik moet afwachten of het vanaf 28 april wel mag. Assistente heeft geen tijd hiervoor en mag het ook nu niet doen.
Thuiszorg is overbelast en maken hier nu ook geen tijd voor.
Dus nu maar verder met hoge dosering smelt. Ik gebruik ze nu 2 weken.
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Suffy »

Nou Tamara, ik vind het schandalig hoe je huisarts en assistente met je sollen.
Gelukkig heb je geen kanker maar wel hartproblemen. Wat nou als daar iets mee aan de hand zou zijn? Laten ze je dan ook stikken?

Je weet wat Gommers heeft geadviseerd dinsdag: huisartsen moeten gewoon hun dienstverlening oppakken.
Dan maar mondkapjes van damasstof maken en drie lagen keukenpapier erin doen. Dit doen mijn wijkverpleegkundigen ook.
Alleen voor de ernstig zieken gebruiken ze de officiële chirurgische mondmaskers.

Net als Teun ook zegt: blijf op je strepen staan. Je gaat achteruit en dat zorgt voor een slechtere weerstand.
Je assistente kan het best doen, het je leren zelfs. Daar mag ze best tijd voor maken.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Teun »

Wie heb je gesproken, alleen de assistent of de huisarts zelf ook?
Bij mijn telefoontje naar de huisarts met de vraag om bloed te kunnen prikken omdat ik me slecht voelde werd door de assistente ook gezelgd dat dat niet kon en alleen in spoedgevallen gedaan werd. Heb toen aangegeven dat ik me beslist niet goed voelde en ik bang was dat ik me nog beroerder ging voelen. Hierop heeft ze aangegeven dat ze met de huisarts zou overleggen. Deze ging zonder meer akkoord als ik het nodig vond.
Ik wil hiermee zeggen dat de assistent dit niet kan bepalen en zij vaak anders interpreteren. De noodzakelijk huisartsen zorg moet ook van de RIVM doorgaan. Zoals ze het bij jou doen is niet goed ingevuld. Dus vandaag maar weer aan de bel trekken en erop staan.

De volgede stap is zelf of eventuele partner leren te injecteren. Dan ben je voor eens en altijd van dit soort afhankelijkheid af.
Tamarakim
Berichten: 284
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Ik sprak de huisarts zelf. Bloedprikken voor schildklier mag wel.
Maar b12 valt niet onder spoed.
Ik kan op mijn kop gaan staan.maar ze doen het niet. In ieder geval niet tot 28 april. Als alles weer draait ga ik idd kijken of ik kan regelen of ik zelf kan leren prikken
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Teun »

Dus als de regels na 28 april blijven bestaan blijf je onbehandeld zodat je je straks weer minder goed gaat voelen.
Fijn zo'n huisarts.
Tamarakim
Berichten: 284
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Nieuwe waardes binnen. Alleen normaal prik ik in de namiddag 8 uur tussen slikken en prikken. Maar omdat nu de avondopenstelling vervalt moest ik nu in de ochtend prikken. Nuchter gedaan zonder medicatie.
Mijn TSH was vorige keer 1.46 nu 1.76
Mijn ft4 was vorige keer 20 nu 17.
Heb na 6 weken geprikt ik slik nu 2x 81.25 de rest van de week 75.
Ik neig naar 3x 81.25. Of om de dag.
Moet rustig aan doen ivm met boezemfibrilleren.
Wat is wijsheid. Voel me redelijk maar laatste 2 weken meer vermoeidheid en mentaal wat minder. Voel me niet heel slecht maar had de weken ervoor meer energie en mentaal meer in balans.
Iemand een advies? Heb het ook via e consult gevraagd aan arts maar nog geen antwoord.
Teun
Berichten: 1216
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Teun »

Bij deze waardes met een setpoint van 1 en 20 zou ik gaan voor in ieder geval om de dag 81,25, maar denk zelfs voor 4 keer in de week 81,25 en 3 keer 75. Dan verhoog je in totaal 12,5 mcg. Lijkt me dat dat moet kunnen.
Deze waardes en geen vitb12 injecties krijgen maken dat jij je minder fot voelt.
Ook nog maar een keer weer overleggen voor vit. B12 injecties zou ik zeggen.
Tamarakim
Berichten: 284
Lid geworden op: 25 jul 2019, 22:57

Re: Ophoogklachten levothyroxine / extreme waardes

Bericht door Tamarakim »

Ik heb idd voorgesteld om 3x 81.25 te gaan nemen of om de dag.
B12 krijg ik als het goed is deze week bericht over wanneer ze dat weer gaan doen.
Heb nog geen antwoord van huisarts maar verwacht die morgen.
Plaats reactie