kwaliteit van leven vragenlijst schildklierkanker patiënten

Met informatie over en ervaringen met diagnose en behandelingen
VivianBurgers
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 okt 2018, 13:56

kwaliteit van leven vragenlijst schildklierkanker patiënten

Bericht door VivianBurgers »

In samenwerking met de Kwaliteit van Leven-groep van de Europese Organisatie voor Onderzoek naar de Behandeling van Kanker (EORTC) willen onderzoekers van het Radboudumc een vragenlijst ontwikkelen die in de toekomst gebruikt kan worden om de kwaliteit van leven te onderzoeken van mensen die schildklierkanker hebben.

Om dit te realiseren zijn de onderzoekers vanuit het Radboudumc op zoek naar mensen die:
- minimaal 24 maanden geleden zijn gediagnosticeerd met schildklierkanker;
- enige vorm van behandeling hebben gehad in het verleden;
- geen anti-neoplastische behandeling hebben gehad in de afgelopen 12 maanden.

Er zal u worden gevraagd tweemaal een vragenlijst in te vullen met vragen over zaken die tijdens de behandeling van schildklierkanker de kwaliteit van leven zouden kunnen beïnvloeden. Hierbij vragen wij u of er items in de vragenlijst waren die u moeilijk te begrijpen of aangrijpend vond. Wij schatten in dat het invullen van de vragenlijst ongeveer 15 minuten in beslag zal nemen. De onderzoekers willen ook wat achtergrondinformatie over u verzamelen, inclusief medische gegevens.

Deelname aan de studie levert u persoonlijk geen direct voordeel op, maar u wellicht vindt u het prettig om over dit onderwerp te praten. Meer in het algemeen zou de informatie die uit deze studie naar voren komt, de onderzoekers kunnen helpen om de zorg voor schildklierpatiënten in de toekomst te verbeteren. Alle gegevens zullen anoniem en vertrouwelijk behandeld worden volgende de Nederlandse privacywetgeving.

Heeft u interesse in deelname of vragen?
Mail naar vivian.burgers@radboudumc.nl

Plaats reactie