Slik- en keelproblemen na halve schildklierverwijdering

Met informatie over en ervaringen met diagnose en behandelingen
Plaats reactie
Pien51
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 sep 2018, 21:37

Slik- en keelproblemen na halve schildklierverwijdering

Bericht door Pien51 »

Goeienavond! Ik ben nieuw hier op dit forum. Ik ben een vrouw van 51 jaar en twee maanden geleden geopereerd wegens schildklierkanker, de rechterkant is weggehaald ivm met een nodus (papillair schilkliercarcinoom). Ik heb sinds dag 1 na de operatie moeite met slikken, er blijft a.h.w. eten in mijn keel hangen wat ik niet weggeslikt krijg, aan de rechterkant dus. Zelfs bij een slokje water moet ik meerdere malen slikken voordat het weg is. In het begin dacht ik dat dit door de operatie kwam, logisch, maar nu 9 weken verder verandert er helemaal niets. Er zit geen progressie in, het wordt ook niet heel langzaam beter. Het is alsof er een brok in mijn keel zit die niet weggaat en ook het gevoel van een dichtgeknepen keel (alsof ik ga stikken).
Ik ben hiervoor vorige week bij de KNO arts geweest en die heeft met een cameraatje via mijn neus in de de keel en slokdarm gekeken. Er is niets beschadigt, geen zenuw klem o.i.d. Ze kan het niet verklaren!! Heeft er ook nog niet eerder van gehoord zelfs, dat mensen dit hebben na een operatie als deze. Ze ziet alleen wat slijm zitten aan de rechterkant, maar kan ook niet verklaren waarom dit er zit.
Jullie begrijpen dat ik op zoek ben naar een verklaring, mensen die na een soortgelijke operatie klachten hebben of hadden die hier op lijken? Ik vind het best zorgelijk en ben bang dat het niet meer over gaat. Ik hoop op reacties.. Groetjes, Pien

Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3331
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Slik- en keelproblemen na halve schildklierverwijdering

Bericht door laura »

hallo Pien,

Ik heb jouw bericht verplaatst naar een ander subforum.
Mogelijk vind je hier ook antwoorden op je vragen.

En hoe gaat het nu met jou?
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Plaats reactie