Pagina 1 van 1

Ervaring gevraagd: zwanger worden met strumazol of PTU

Geplaatst: 20 jul 2020, 11:26
door rosan
Hi,
Ik was benieuwd of hier iemand zwanger is (geweest) terwijl onder behandeling met schildkliermedicatie zoals strumazol of PTU.
Hoe is dit verlopen? Hoe heb je dit ervaren? Was het moeilijk om ingesteld te blijven? Hoe voelde jij je tijdens de zwangerschap? Kon je tijdens de zwangerschap stoppen met de medicatie? Stond je onder controle bij verloskundige of gynaecoloog? Werden er veel extra tests gedaan? En wat dan bijvoorbeeld?
Veel vragen..Vorige keer was ik zwanger toen het goed ging. Maar nu is mijn graves inmiddels terug.. Ik twijfel nu tussen weer proberen in remissie te raken (wat nog lang zal duren, gezien gestart met medicatie in maart), of toch beginnen terwijl aan de PTU. Een definitieve oplossing ben ik nog niet klaar voor.

Re: Ervaring gevraagd: zwanger worden met strumazol of PTU

Geplaatst: 17 aug 2020, 12:00
door rosan
niemand? :-)

Re: Ervaring gevraagd: zwanger worden met strumazol of PTU

Geplaatst: 22 sep 2020, 16:56
door laura
Hoe gaat het Rosan?

Re: Ervaring gevraagd: zwanger worden met strumazol of PTU

Geplaatst: 29 sep 2020, 16:43
door rosan
Het gaat goed. Over een week weer bloedprikken waarbij ze ook mijn antistoffen gaan checken. Als deze negatief zijn ga ik proberen te stoppen (terwijl ik pas gestart was in maart). Als ze positief zijn weet ik nog niet of ik het ook probeer te stoppen. Mocht ik niet in remissie gaan ga ik terug op de oude dosis PTU en dan proberen zwanger te worden heb ik besloten. We gaan het zien