Hormonen in het Europese gezondheidsbeleid: hoe endocrinologen kunnen bijdragen aan een gezonder Europa

Graag met vermelding van de bron
ineke
Berichten: 484
Lid geworden op: 08 nov 2014, 17:53

Hormonen in het Europese gezondheidsbeleid: hoe endocrinologen kunnen bijdragen aan een gezonder Europa

Bericht door ineke »

Artikel vertaald via Google translate.



ESE heeft haar eerste beleidswitboek uitgebracht
"Hormonen in het Europese gezondheidsbeleid: hoe endocrinologen kunnen bijdragen aan een gezonder Europa"1


In mei 2021 (4 mei 2021) publiceerde de European Society of Endocrinology ons eerste beleidswitboek met de titel
"Hormonen in Europees gezondheidsbeleid: hoe endocrinologen kunnen bijdragen aan een gezonder Europa." Lees meer over dit baanbrekende White Paper, inclusief het achtergrondonderzoek en de vragen over beleid, door de White Paper-pdf hieronder te downloaden.

All rights reserved © 2021 European Society of Endocrinology. Reuse is authorised provided the source is acknowledged.
The European Society of Endocrinology does not own the copyright related to the following elements: Page 6 © Andrea Giustina
Page 16 © Liesbeth van Rossum
Page 12 © Uberto Pagotto
Page 20 © Johan de Graaf
Page 22 © Michael Rosenberg
Page 24 © David Crews
Page 25 © Josef Köhrle
For any use or reproduction of photos or tables that is not under European Society of Endocrinology copyright, permission must be sought from the copyright holder. Date of publication: May 2021.


In mei 2021 (4 mei 2021) publiceerde de European Society of Endocrinology ons eerste beleidswitboek getiteld "Hormones in European Health
Policies: hoe endocrinologen kunnen bijdragen aan een gezonder Europa.

Met dit witboek roepen we alle beleidsmakers in Europa op, inclusief de EU-instellingen en nationale regeringen in heel Europa, om het belang van endocrinologie in al het gezondheidsbeleid te erkennen.
Het aanpakken van het transversale, en in veel gevallen onderliggende element van hormonen in het beleid is cruciaal om de doelstellingen te bereiken die zijn uiteengezet in belangrijke programma's, zoals de plannen om COVID-19 en andere pandemieën aan te pakken, nationale kankerplannen, actieplannen voor obesitas, netwerken voor zeldzame ziekten, wetgeving inzake chemicaliën en nog veel meer.

Het Witboek is gebaseerd op deskresearch en een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve input van endocrinologen uit heel Europa.
Een grote enquête die in 2018 werd uitgevoerd en waaraan meer dan 3.000 endocriene zorgverleners deelnamen, leverde de allereerste kaart van endocrinologie in Europa op en omvatte een beoordeling van toekomstige trends en gebieden waar verbeterde inspanningen - klinisch, onderzoek en beleid - nodig zijn .
Een tweede onderzoek werd uitgevoerd onder de National Endocrine Societies die lid zijn van de ESE Council of Affiliated Societies.
Onderzoeken werden opgevolgd met een zorgvuldige evaluatie van het Europese gezondheidsbeleid, aanvankelijk in de zomer van 2019, met herzieningen in 2020 waarbij rekening werd gehouden met de effecten van de coronaviruspandemie.
In de vier hoofdstukken van het Witboek worden vier belangrijke prioriteitsgebieden uiteengezet die enkele van de grootste effecten hebben op de huidige maatschappelijke gezondheid:
obesitas, zeldzame ziekten, kanker en hormoonontregelende chemicaliën (EDC's).

Er zijn veel meer belangrijke onderwerpen voor endocrinologie - de preventie, diagnose en interdisciplinaire zorg van diabetes, het vermijden van osteoporose en het waarborgen van een algemene gezondheid van de botten, vitamine D- en jodiumtekorten en schildkliergezondheid, om er maar een paar te noemen. Hoewel alle endocriene ziekten meer aandacht verdienen, is er gekozen voor de vier prioriteitsgebieden omdat ze op dit moment tot de meest urgente behoren.


Dit historische document, het eerste in zijn soort in Europa, heeft nu de goedkeuring gekregen van 45 National Endocrine Societies en zeven ESE-geassocieerde gespecialiseerde verenigingen die de overgrote meerderheid van de meer dan 20.000 endocrinologen in heel Europa vertegenwoordigen.
We hopen dat u onze visie deelt dat het een mijlpaal is in het leven van ESE en een geweldige stap op weg naar inclusie waarmee we twee jaar geleden zijn begonnen en waarmee onze Society nu een sleutelrol speelt bij het creëren van een echte wereldwijde endocriene gemeenschap en als een betrouwbare en proactieve partner van Europese instellingen.

ESE is dankbaar voor de bijdragen van de aangesloten nationale endocriene verenigingen aan onze beleidsinspanningen, en voor de ESE Corporate Members Ipsen, Pfizer, Recordati Rare Diseases en Takeda voor het verstrekken van onbeperkte subsidieondersteuning aan dit webinarevenement.


Inhoud
Methodology and Acknowledgements 5
Introduction 6
Executive summary 7
Endocrine health and disorders 10
Hormones in European Health Policies:
four key policy areas 15
• Obesity 15
• Rare endocrine diseases 18
• Cancer and endocrinology 21
• Endocrine Disrupting Chemicals (EDCs) 24
Conclusions and policy recommendations 27
About European Endocrinology and the European Society of Endocrinology 29
Endorsements 30
References 35

According to the European Registries for Rare Endocrine Conditions there are over 440 distinct rare diseases that affect the endocrine system.
Op pagina 11:
Figuur 1: How hormones work


Endocrinology is the study of hormones. Hormones are essential for our everyday survival.
Hormones are chemical messengers that travel throughout the body, telling our cells and organs what to do
There are hundreds of different types of hormones, each with its own essential job.
HORMONES COME FROM THE GLANDS AND TISSUES THAT FORM THE ENDOCRINE SYSTEM
The glands secrete hormones to produce specific responses from cells and organs that tell them what to do
Once released, they bind themselves to target receptors that fit the hormone perfectly

Figuur 2:
Representation of the most common areas of work for endocrinologist Data from the Mapping Endocrinology in Europe (MEnEU) survey carried out by ESE in 2018



Conclusions and policy recommendations
Hormones determine growth, how our metabolic system works, our cognitive processes and our overall well-being every day.
A lack of hormonal balance is linked to a wide range of health issues with enormous socioeconomic impact including obesity, cancer, diabetes, infertility, osteoporosis and a range of rare diseases.
The interplay with these issues and COVID-19 cannot be overstated and is an important piece in the puzzle as we battle this global pandemic.



Link:
https://www.ese-hormones.org/media/3220 ... 21-web.pdf



.
Plaats reactie