Brabant studie schildklier en zwangerschap

Graag met vermelding van de bron
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3480
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Brabant studie schildklier en zwangerschap

Bericht door laura »

De zwangerschap is een periode waarin er zowel lichamelijk als geestelijk veel verandert. De schildklier blijkt een belangrijk orgaan te zijn voor een gezonde zwangerschap. Daar willen wij verder onderzoek naar doen.

Een verstoorde schildklierfunctie tijdens de zwangerschap kan bijvoorbeeld de kans op een vroeggeboorte, zwangerschapsdiabetes, laag geboortegewicht en pre-eclampsie verhogen. Uit eerder onderzoek blijkt dat 1 op de 100 vrouwen, zonder dat zij dat weten, vroeg in de zwangerschap een ernstige schildklierfunctie stoornis hebben. Hiervoor is onmiddellijk ingrijpen met een eenvoudige en veilige behandeling van schildklierhormoon noodzakelijk.

Naast een mogelijk verstoorde schildklierfunctie willen we onderzoeken wat er verandert tijdens een zwangerschap en na de geboorte van een kind. Zijn er veranderingen in de lichamelijke gezondheid en de stemming? Wat betekent een zwangerschap en de geboorte voor de relatie met de partner? Het ziekteverzuim in de periode rondom zwangerschap en geboorte is hoger dan gemiddeld en wij willen daarom ook onderzoek doen naar factoren die hier mogelijk een rol bij spelen.

Meer informatie: Welkom bij de Brabant studie
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Plaats reactie