Combinatietherapie voor hypothyreoïdie: de reis van bank naar bed

Graag met vermelding van de bron
Plaats reactie
ineke
Berichten: 466
Lid geworden op: 08 nov 2014, 17:53

Combinatietherapie voor hypothyreoïdie: de reis van bank naar bed

Bericht door ineke »

Artikel vertaald met behulp van Google Translate
Redactioneel:


Combinatietherapie voor hypothyreoïdie: de reis van bank naar bed


Jacqueline Jonklaas 1 * , Anne R. Cappola 2 en Francesco S. Celi 3
• 1 Afdeling Endocrinologie, Georgetown University, Washington, DC, Verenigde Staten
• 2 Afdeling Endocrinologie, Diabetes en Metabolisme, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia,
PA, Verenigde Staten
• 3 Afdeling Endocrinologie, Virginia Commonwealth University, Richmond, VA, Verenigde Staten


Redactioneel over het onderzoeksthema

Combinatietherapie voor hypothyreoïdie
Het debat over de optimale vervangingstherapie voor hypothyreoïdie is al vele jaren actief en blijft een aandachtspunt voor basis- en klinische onderzoekers, praktiserende clinici en patiënten.
In dit onderzoeksthema "combinatietherapie voor hypothyreoïdie" brengen we een verzameling van 16 verschillende artikelen samen die fundamenteel onderzoek, klinisch onderzoek, hypothesen en opiniestukken beschrijven die met elkaar zijn verweven om het rijke tapijtwerk van dit onderwerp te illustreren.


Het belang van schildklierhormoon voor een optimale werking van veel verschillende orgaansystemen is goed gedocumenteerd. Binnen de artikelen in dit onderwerp zijn drie artikelen waarin het belang van schildklierhormoon voor de cardiometabole functie wordt onderzocht.
Een artikel van Forini et al. bespreekt of een ongeordende epigenetische hermodellering van de chromatinestructuur en het samenspel met niet-coderend RNA kan bijdragen aan de cardiale disfunctie die wordt waargenomen in lage triiodothyronine (T3) -toestanden en bespreekt hoe de correct getimede omkering van de lage T3-toestand de hartfunctie kan verbeteren.

Een ander artikel van Mastorci et al. beoordeelt ook de cardioprotectieve effecten van T3, inclusief routes die de niet-genomische effecten van T3 omvatten.
Een derde artikel van Stamatouli et al. beoordeelt het effect van schildklierhormoondeficiëntie op diverse cardiometabole klinische indices zoals een verminderd lipidenprofiel, chronische ontstekingen,verhoogde oxidatieve stress en verhoogde insulineresistentie.

Het belang van geïndividualiseerde therapie voor hypothyreoïdie wordt benadrukt in een analyse van Hoermann et al.
Door de schildklieranalieten te analyseren bij patiënten die met levothyroxine werden behandeld, werd intra-individuele clustering van schildklierparameters onthuld, hoewel dergelijke clustering vaak werd gemaskeerd wanneer gegevens van veel individuen werden gemiddeld, wat mogelijk leidde tot het overwegen van gepersonaliseerde behandeldoelen tijdens de therapie.

Een verhandeling door Köhrle et al.bespreekt meting van de metaboliet van het schildklierhormoon 3,5 diiothyronine.
Deze auteurs beschrijven een veranderde concentratie van 3,5 diiothyronine bij bepaalde chronische ziekten.
Ze speculeren over de vraag of veranderde concentraties van 3,5 diiothyronine zouden kunnen bijdragen tot ontevredenheid met levothyroxine als monotherapie.
Meting van een andere metaboliet van het schildklierhormoon, reverse T3, is altijd een controversieel onderwerp geweest en is van belang geweest voor subgroepen van clinici en patiënten. Gomes-Lima et al. bekijk de kleine hoeveelheid literatuur die dit onderwerp behandelt en concludeer dat er onvoldoende bewijs is om te suggereren dat meting van reverse T3 nuttig zou kunnen zijn voor het begeleiden van combinatietherapie.

Een onderzoek gerapporteerd door Jonklaas et al. op basis van een enquête onder leden van de American Thyroid Association blijkt dat artsen niet alleen combinatietherapie voorschrijven aan hun patiënten, maar dat zij in de loop van de tijd ook meer combinatietherapie voorschrijven.

Een recensie door McAninch en Bianco geeft een geschiedenis van het gebruik van schildklierhormoonpreparaten.
Hun bespreking omvat de mogelijke personalisatie van de behandeling met schildklierhormoon op basis van iemands type 2 deiodinase-genotype en de mogelijkheid dat individuen die homozygoot zijn voor het Thr92Ala-polymorfisme een verminderde schildkliersignalering hebben.


Door de patiënt gerapporteerde resultaten en patiëntvoorkeuren zijn belangrijk bij het beoordelen van de individuele reactie van de patiënt op hun hypothyreoïdie therapie, en deze parameters zullen ongetwijfeld de belangrijkste resultaten zijn in toekomstige combinatietherapieonderzoeken.
Een door de patiënt gerapporteerd resultaat dat in deze onderwerpcollectie wordt besproken, is een nieuwe hypothyreoïdie-symptoomschaal die is beschreven en getest door Brokhin et al.

Een meta-analyse door Akirov et al. laat zien dat de voorkeur van de patiënt voor combinatietherapie niet verschilt van wat bij toeval zou worden verwacht, wat illustreert dat een zorgvuldig ontwerp van toekomstige combinatietherapiestudies essentieel is om de voorkeuren van de patiënt volledig te onderzoeken.

Een recensie van Taylor et al. verkent ontevredenheid met de behandeling met levothyroxine en bespreekt zowel de huidige benadering die kan worden gebruikt voor therapeutische proeven met liothyronine bij individuele patiënten als potentiële biomarkers die kunnen worden gebruikt om het gebruik van combinatietherapie te begeleiden.
Ze raken ook de factoren die belangrijk zijn om te overwegen in toekomstige proeven met combinatietherapie.

Met behulp van computermodellering, nog een analyse door DiStefano en Jonklaas onderzoekt de resterende endogene schildklierfunctie van personen die worden behandeld met schildklierhormoon en concludeert dat de verschillende mate van residuele schildklierfunctie die door patiënten wordt behouden een van de variabelen kan zijn die bijdragen aan de heterogene resultaten die zijn verkregen uit de gepubliceerde onderzoeken naar combinatietherapie.

Twee aanvullende artikelen van Cappola en Madan en Celi et al. onze huidige uitrusting aanpakken met betrekking tot proeven met combinatietherapie en de kenmerken schetsen die volgens de auteurs van cruciaal belang zijn om de tekortkomingen van eerder gepubliceerde proeven met combinatietherapie te vermijden en om het succes van toekomstige proeven te verzekeren.
Naast de noodzaak van randomisatie, blindering en placebo-controle, benadrukken beide artikelen het belang van de studiepopulatie, de doseringsstrategie, de juiste selectie van primaire en secundaire resultaten en voldoende statistische power.


Twee zeer verschillende benaderingen om te proberen een triiodothyronine (T3) of liothyronine (LT3) preparaat met langdurige afgifte te ontwikkelen, worden geïllustreerd in de review door Idrees et al. en het originele onderzoeksartikel van Santini et al.
In de eerste beschrijven de auteurs een aantal producten, waaronder een poly-zink-LT3-formulering die is getest bij ratten en mogelijk binnen enkele jaren fase I-onderzoeken bij mensen binnengaat ( Idrees et al. )
Terwijl in de laatste de onderzoekers toonden aan dat stabiele serumconcentraties van T3 kunnen worden bereikt door toediening van de niet-deiodinatieve T3-metaboliet, T3-sulfaat ( Santini et al. )


Samenvattend onderzoeken de artikelen in deze collectie weefselspecifieke aspecten van de werking van het schildklierhormoon, potentiële laboratoriummarkers van de werking van het schildklierhormoon, personalisatie van de therapie met schildklierhormoon, door de patiënt gerapporteerde resultaten, waaronder patiënttevredenheid, en praktijken van artsen.
Ze onderzoeken ook het potentiële ontwerp van toekomstige combinatietherapieonderzoeken en de mogelijkheid van een T3-preparaat met langdurige afgifte dat de belofte van fysiologische dosering van combinatietherapie mogelijk kan maken.
We hopen dat deze artikelen clinici zullen helpen om te overwegen of ze combinatietherapie aan hun patiënten willen aanbieden en welke parameters ze zouden volgen om het succes van de therapie te meten.Bijdragen van de auteur
JJ, AC en FC droegen elk bij aan de conceptie en de voorbereiding van het manuscript voor dit redactioneel. Alle auteurs hebben bijgedragen aan het artikel en hebben de ingediende versie goedgekeurd.

Belangenverstrengeling
FC was adviseur voor IBSA en Acella.
De overige auteurs verklaren dat het onderzoek is uitgevoerd zonder commerciële of financiële relaties die zouden kunnen worden opgevat als een potentieel belangenconflict.


Bron:
https://www.frontiersin.org/articles/10 ... .00422/pdf

Over poly-zink-LT3-formulering - zie ook dit topic:
viewtopic.php?f=17&t=3119.
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Combinatietherapie voor hypothyreoïdie: de reis van bank naar bed

Bericht door laura »

Hier zijn alle artikelen die besproken worden door Jonklaas, Cappola en Celi: https://www.frontiersin.org/research-to ... m#articles
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Plaats reactie