Neu5Gc

Graag met vermelding van de bron
Plaats reactie
Knoffie
Berichten: 241
Lid geworden op: 22 jan 2016, 12:01

Neu5Gc

Bericht door Knoffie »

Hoi,

Onderstaand artikel gevonden in pubmed. Neu5Gc zit in rood vlees en zuivelproducten, betekent dit dan dat we beter geen rood vlees en zuivelproducten kunnen eten om minder last van restklachten te hebben? Of is dit te simpel gedacht. Verder onderzoek zal wel nodig zijn.
Wellicht zijn er mensen die rood vlees en zuivelproducten hebben laten staan en zich beter voelen, daar ben ik dan erg nieuwsgierig naar.

Prevalentie van anti-Neu5Gc-antilichamen bij patiënten met hypothyreoïdie
Phaedra Eleftheriou  1 , Stavros Kynigopoulos  1 , Alexandra Giovou  1 , Alexandra Mazmanidi  1 , John Yovos  2 , Petros Skepastianos  1 , Eleni Vagdatli  1 , Christos Petrou  1 , Dafni Papara  1 , Maria Efterpiou  1
Voorkeuren uitbreiden
PMID: 25003133 PMCID: PMC4070528 DOI: 10.1155 / 2014/963230
Gratis PMC-artikel
Abstract
Achtergrond: N-Glycolylneuraminezuur (Neu5Gc) is een siaalzuur dat wordt gesynthetiseerd door dieren, maar niet door mensen of vogels. Het kan echter in menselijke cellen worden opgenomen en kan een immuunrespons veroorzaken. In de huidige studie hebben we anti-Neu5Gc-antilichamen gedetecteerd in monsters van de algemene bevolking en van patiënten die lijden aan hypothyreoïdie / de ziekte van Hashimoto, waarvan bekend is dat deze een auto-immuunoorsprong heeft.

Methoden: Antilichamen werden gemeten met behulp van enzym-immunosorberende technieken.
Resultaten: Serum anti-Neu5Gc IgG-antilichamen waren hoger bij patiënten met hypothyreoïdie (gemiddeld: 14,8 ± 15,9 μg / ml, mediaan: 10,0 μg / ml, P = 0,0003, Mann-Whitney) en zelfs hoger in de groep met Hashimoto's thyroïditis (gemiddelde : 31,1 ± 16,3 μg / ml, mediaan: 27,2 μg / ml, P = 0,0000, Mann-Whitney) vergeleken met de algemene populatie (gemiddeld: 5,3 ± 4,7 μg / ml, mediaan: 4 μg / ml). Alle anti-TPO-positieve monsters hadden een anti-Neu5Gc-antilichaamconcentratie die hoger was dan de gemiddelde waarde van de algemene bevolking, terwijl de anti-TPO-concentratie toenam naarmate de anti-Neu5Gc-concentratie toenam. Lage concentraties IgA- en IgM-antilichamen werden gemeten in zowel de algemene bevolking als de patiëntengroepen.

Conclusie: De verhoogde waarden van anti-Neu5Gc-antilichamen bij patiënten met hypothyreoïdie / de ziekte van Hashimoto en de correlatie van anti-TPO-incidentie met verhoogde anti-Neu5Gc-concentratie verhogen de mogelijkheid van een verband tussen de ontwikkeling van anti-Neu5Gc-antilichamen en auto-immuun hypothyreoïdie.

Groetjes Knoffie
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3524
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Neu5Gc

Bericht door laura »

laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Knoffie
Berichten: 241
Lid geworden op: 22 jan 2016, 12:01

Re: Neu5Gc

Bericht door Knoffie »

Laura, dank, dat artikel is een stuk uitgebreider.

Dus verhoogde anti-Neu5Gc concentraties kunnen in verband worden gebracht met een verhoogde kans op de ontwikkeling van Hashimoto.
Als je dus nooit zuivel en rood vlees heb gegeten heb je dus veel minder kans om deze ziekte te ontwikkelen.
En als je deze ziekte al hebt zou de onthouding van rood vlees en zuivel ervoor kunnen zorgen dat je je beter gaat voelen?

Groetjes Knoffie
Plaats reactie