Setpoint berekenen Marike

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
marike56
Berichten: 32
Lid geworden op: 05 mar 2017, 17:18
Locatie: Zoetermeer

Re: Setpoint berekenen Marike

Bericht door marike56 » 10 apr 2019, 16:21

Hallo Kiek,

Ik heb weer laten prikken bij mijn 3 maandelijkse controle. Verrassend was het een veel lagere fT4 deze keer:

fT4 14.8 (12 - 22)
TSH 1.110 (0.300 -4.800)

Vit D: 84 (50-250)
Vit B12: 345 (150-700)
Foliumzuur 18.6 (8.8 -60.8)

Geprikt onder bijna dezelfde omstandigheden, niet nuchter na gebruik Tirosint. Ongeveer 3,5 uur na het slikken.
Ik slaap nog steeds ontzettend slecht en mede daardoor voel ik me vaak heel erg moe en uitgeput. Ik heb in juni een nieuwe afspraak bij een slaapkliniek, bij een neuroloog die gespecialiseerd is in Restless Legs.

Hoe kun jij deze waardes plaatsen/verklaren in mijn setpoint?

Vast hartelijk bedank weer,

Groetjes Marike

Kiek
Berichten: 3860
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint berekenen Marike

Bericht door Kiek » 15 apr 2019, 12:12

Halo Marike,

Je set point verandert nauwelijks. FT4 van 16.8 naar 16.6 pmol/l met een gelijkblijvende TSH van 0.6 mU/l. De passingsgraad daalt een fractie. Logisch als je ziet dat het groene blokje de uiterste linkse plaats bezet.
Op een set pointplaatje kijk ik altijd naar de vorm van die groene blokjes.
Nu lijkt het wel een madeliefje, met een geel hartje! Voorjaar!

Hartelijke groet,
Kiek
Bijlagen
Marike56April2019.jpg
Marike56April2019.jpg (39.74 KiB) 238 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Plaats reactie