Graag setpoint berekenen Billy

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Billy
Berichten: 68
Lid geworden op: 07 mar 2017, 15:40

Re: Graag setpoint berekenen Billy

Bericht door Billy »

Hallo allen,

Door een naar voren geschoven meting, op verzoek van huisarts, weer nieuwe waarden binnen. Er zit een kleine maand tussen de vorige meting.

Gemeten op 1 april, 8.30 uur, nuchter en zonder medicatie: FT4 14.8 en TSH 1.95, ik slik nog dezelfde dosis.

Hopelijk geven deze nieuwe waarden wél aanvullende informatie voor mijn setpoint, wordt mijn passingsgraad weer hoger en geeft het duidelijkheid over mijn phi. Fingers crossed!! ;) Hoop het zo!

Groeten!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Normaalwaarden lab: TSH 0.27-4.20, FT4 10.00-19.00
05-10-2016 FT4 11,4, TSH 9,02 (diagnose waarden)
14-12-2016 FT4 12,9 TSH 4,79 (50 mcg)
06-03-2017 FT4 14,6 TSH <0,1 (75mcg), was spontaan 6 kg afgevallen
18-04-2017 FT4 13,9 TSH 1,01 (62,5 mcg)
09-06-2017 FT4 12,0 TSH 4,64 (62,5 mcg)
10-08-2017 FT4 13,1 TSH 3,75 (75 mcg)
04-10-2017 FT4 13,8 TSH 2,34 (87,5 mcg)
28-11-2017 FT4 14,3 TSH 2,37 (idem)
24-01-2018 FT4 13,7 TSH 2,28 (idem)
20-04-2018 FT4 13,9 TSH 2,27 (idem)
02-08-2018 FT4 13,7 TSH .... uitslag niet doorgekregen(idem)
15-01-2019 FT4 13,7 TSH 3,29 (idem)
07-03-2019 FT4 13,9 TSH 1,31 (93,75 mcg)
24-04-2019 FT4 13,8 TSH 1,42 (93,75 mcg)
25-06-2019 FT4 13,3 TSH 0,85 (93,75 mcg)
02-09-2019 FT4 13,6 TSH 1,17 (93,75 mcg)
29-10-2019 FT4 13.7 TSH 0.56 (100 mcg)
Stopweek: 05-11-19: FT4 9.4 TSH 6,8
Na 14 dagen zonder medicatie, op 12-11-19: FT4 8.9 TSH 18.77, op 14-11-2019 weer gestart met levothyroxine,100 mcg Teva
20-01-2020 FT4 14.1 TSH 0.80
11-03-2020 FT4 13.6 TSH 1.40 (93,75 mcg)
01-09-2020 FT4 13.7 TSH 1.3 (87,5 mcg)
02-12-2020 FT4 13.4 TSH 4.4 (81,25 mcg)
03-03-2021 FT4 14.1 TSH 2.21 (81,25 mcg)
Kiek
Berichten: 5369
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Graag setpoint berekenen Billy

Bericht door Kiek »

Hallo Hilde,

Onderstaande reeks heb ik gebruikt.
Uiteindelijk niet met de app, maar je waarden zijn op de ambachtelijke manier getekend, bekeken, omgedraaid en nog eens omgekieperd.
Vervolgens je waarden van 05-11-19: FT4 9.4 TSH 6,8 eruit gegooid.
Dat setje veroorzaakt flinke strubbeling.
Nu is de passingsgraad weer omhooggehesen van 44 naar ruim 70%. En de phi is 0.6.
Het set point blijft in hetzelfde gebied, pietsje hoger: FT4 13.9 pmol/l met een TSH van 1.1 mU/l.
Aldus de boel weer in de app geplaatst, waarna onderstaand tekeningetje eruit kwam.

Opvallend dat je µg LT4 gaandeweg verminderd.
Prik je 's ochtends vroeg voor het slikken van je pillen?
Of ben je een avondslikker?
Als je op je set point staat, dan heb je als ochtendslikker gedurende enkele uren wat hyperwaarden.
Aan de andere kant lijkt deze hoeveelheid je rest-schildklieractiviteit in ieder geval koest te houden.
En dat is ook wel prettig. Anders krijg je zwabberende waarden.
Bij teveel levothyroxine blijft bij ouderen zoals ik altijd het gevaar van osteoporose en/of ritmestoornissen.

Dag!
Kiek

13.60 1.17
13.70 0.56
8.90 18.77
14.10 0.80
13.60 1.40
13.70 1.30
13.40 4.40
14.10 2.20
Bijlagen
BillyApril2021.jpg
BillyApril2021.jpg (40.77 KiB) 357 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie