Zou graag mijn setpoint willen weten

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Plaats reactie
kobus
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2019, 19:21

Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door kobus » 04 aug 2019, 09:51

Hoi Allemaal,

wat voor info is er voor nodig ?

Groeten Kobus

Teun
Berichten: 1046
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door Teun » 04 aug 2019, 10:19

Kiek is degene die de setpoints kan bepalen. Ze heeft van jou een rijtje ft4 met bijbehorende tsh nodig.
Allen in het zelfde lab eb onder de zelfde condities geprikt: zelfde tijd, nuchter. Het liefst ook nog je waarde die je had bij diagnose stelling.
Als je dat hier plaatst zul je geheid zien dat ze komende week iets voor je heeft.

kobus
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2019, 19:21

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door kobus » 06 aug 2019, 10:26

oke, dank je wel Teun

kobus
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2019, 19:21

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door kobus » 06 aug 2019, 10:58

kobus schreef:
04 aug 2019, 09:51
Hoi Allemaal,

wat voor info is er voor nodig ?

Groeten Kobus
Eerst de oude uitslagen, allen onbehandeld

18/10/2001 = FT4 12 TSH 16,1
29/03/2002 = FT4 11 TSH 9,86
14/01/2003 = FT4 12 TSH 12,9
28/06/2005 = FT4 10 TSH 17,8
23/09/2005 = FT4 12 TSH 9,27

Nu van de laatste tijd,in 2016 noodgedwongen overstap van thyrax 200 en teva 200, waar ik van ging flipperen, toen overstap naar tirosint 188 en beland op 137, voelde met TSH waardes van rond de 0,1 goed met thyrax, moest nu boven de 0,5 gaan zitten van internist vanwege 1 ingezakte wervel met osteoporose en verder osteopenie

08/03/2018 = FT4 18 TSH 0,73 137 tirosint
09/08/2018 = FT4 19 TSH 0,63 137 tirosint
20/11/2018 = Ft4 20,2 TSH 2,24 137 tirosint
21/12/2018 = FT4 18,2 TSH 1,61 137 tirosint
14/03/2019 = FT4 17 TSH 1,97 137 tirosint
24/05/2019 = FT4 22,7 TSH 0,98 150-137 tirosint om de dag wissel T3 1,32
05/08/2019 = FT4 21,5 TSH 0,96 150 tirosint T3 1,25

Vitamines D waardes altijd rond de 100, 1 x per maand vit B12 injectie

Voornamelijk erg vermoeidheid met rust, na een tijdje sporten knap ik op, na het sporten voel ik mij een tijdje goed.
Groeten Kobus

Kiek
Berichten: 4322
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door Kiek » 06 aug 2019, 12:22

Hallo Kobus,

Wat naar dat je nu zulke kwetsbare botten hebt!
Krijg je medicijnen?

Jammer genoeg kan ik met je oudste waarden niets beginnen.
Dan blijft je volgende rijtje over:

08/03/2018 = FT4 18 TSH 0,73 137 tirosint
09/08/2018 = FT4 19 TSH 0,63 137 tirosint
20/11/2018 = Ft4 20,2 TSH 2,24 137 tirosint
21/12/2018 = FT4 18,2 TSH 1,61 137 tirosint
14/03/2019 = FT4 17 TSH 1,97 137 tirosint
24/05/2019 = FT4 22,7 TSH 0,98 150-137 tirosint om de dag wissel T3 1,32
05/08/2019 = FT4 21,5 TSH 0,96 150 tirosint T3 1,25

De eerste twee waarden van dit rijtje lijkt een ander lab.
Of ander meetapparatuur.
Is dat inderdaad zo?
Er blijven steeds minder waarden over...

Het lastige is dat deze waarden niet veel samenhang geven.
Dat is wel de bedoeling.
Heb je misschien ooit Cytomel geslikt? Of een ander T3?

Hoelaat zijn deze waarden geprikt?
Heb je dan al je dosis Tirosint geslikt?

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

kobus
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2019, 19:21

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door kobus » 06 aug 2019, 17:19

Hoi kiek,

Zelfde lab allemaal, in de ochtend voor 11 uur, zelfde tijd lukt niet, er zijn meer wachtenden( soms heel wat ) geen cytomel, geen medicijnen voor de botjes, meer magnesium en K2 wel voor de botjes

Gr Kobus

Kiek
Berichten: 4322
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door Kiek » 11 aug 2019, 14:41

in de ochtend voor 11 uur, zelfde tijd lukt niet,

24 uur na je laatste dosis.....
Anders is het zinloos.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

kobus
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 aug 2019, 19:21

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door kobus » 14 aug 2019, 17:40

oke, dan zal het nog een tijdje duren, 5 waardes zijn genoeg ??

Kiek
Berichten: 4322
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Zou graag mijn setpoint willen weten

Bericht door Kiek » 14 aug 2019, 19:20

Met perfecte waarden zijn 2 waarden in principe voldoende, en dan een 3de ter bevestiging.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Plaats reactie