Pascals verzoek setpoint

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Plaats reactie
Pascals
Berichten: 34
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Pascals verzoek setpoint

Bericht door Pascals »

Beste Kiek,

Zou jij voor mij nog eens mijn setpoint willen bepalen aub?
Je hebt een aantal jaren geleden al eens het setpoint voor mij bepaald en ik heb mij de afgelopen jaren redelijk/best goed gevoeld op 137 Mcg Tirosint.
De laatste tijd weer wat klachten - snel vermoeid, dus gister mijn waarden weer laten prikken. Zojuist de uitslag gekregen die mij erg verbaasde ( TSH 0,6 - T4 20,8) K

Ik vraag me af of de lage TSH kan betekenen dat mijn schildklier weer wat hormoon begint af te geven (?) en of dit invloed heeft op mijn setpoint?
Dit zijn de waardes die mij bekend zijn:

TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
TSH 1,6 - T4 18,1 137 Mcg (10 Jun 2020)
TSH 0,6 - T4 20,8 137 Mcg (4 Mei 2021)
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Kiek
Berichten: 5546
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint?

Bericht door Kiek »

Hallo Pascals,

Heb je een dag of twee geduld?
Gister aan een oog geholpen, en nu nog slecht ter oog.

Tot dan!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Kiek
Berichten: 5546
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint?

Bericht door Kiek »

Hallo Pascals,

Je laatste waarde FT4 staat op 20.8 pmol/l met TSH 0.6.
Dat zijn hyperwaarden voor jou.
Je setpoint staat op ca. 18.3/1.2.

Dag!
Kiek
Bijlagen
PascalsMei2021.jpg
PascalsMei2021.jpg (39.53 KiB) 151 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Pascals
Berichten: 34
Lid geworden op: 11 mei 2017, 14:58

Re: Pascals verzoek setpoint

Bericht door Pascals »

Hoi Kiek, Hopelijk ben je weer een stuk beter ter oog!?

Hartelijk dank voor het bevestigen wat ik eigenlijk al wist/voelde. Ik hyper, maar (vlgs huisarts) niet voldoende om naar de oorzaak te zoeken. Zijn er dingen die ik zelf kan doen? (Bv sporten om energie kwijt te raken, of helpt dit in zijn geheel niet?)

Ik vermoed zelf dat mijn sxhildklier weer wat begint te pruttelen, heb er geen andere verklaring voor want ik slik deze hoeveelheid al jaren, en was daar lang stabiel mee.
TSH 15,3 T4 13,6
TSH 3,2. T4 17,6 - 137 Mcg ( 7 juli 2017)
TSH 1,2 - T4 18,5 137 Mcg (28 juli 2017)
TSH 0,8 - T4 16,7 137 Mcg (12 okt 2017)
TSH 4,6 - T4 19,3 137 Mcg (18 Jan 2018)
TSH 1,3 - T4 20 137Mcg (18 maart 2018)
Kiek
Berichten: 5546
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Pascals verzoek setpoint

Bericht door Kiek »

Hallo Pascals,

Kan de inhoud van de Tirsosint gewijzigd zijn?
Door bijvoorbeeld productieoptimalisatie.
Of zelfs de plaats van productie kan verschillen veroorzaken.
Zo nauw luistert dat!

Daarom hebben producenten zo'n moeite om de sterkte constant te houden.
Zie inhoudswijzigingen - verbeteringen noemt met dat - als oorzaak van wat de Thyraxaffaire genoemd wordt (doel natuurlijk minder kosten).
Een verschuiving van 5% is al enorm op levothyroxinepil-niveau.

Het kan ook zijn dat jouw inname van stoffen gewijzigd is.
Je bent gestopt met een of andere pil, die invloed had op levothyroxine.
Of wijzigingen in je voeding. En zo zijn er meer dingen te verzinnen.

Als jij nu hypert, mits geprikt 24 uur na je laatste Tirosintinname, dan moet je dalen naar b.v. 125 µg.
Dat zal dan vast beter voelen.
Je bent een ervaren T4-gebruiker, dus je gevoel en labresultaat moeten toch wel overeenkomen.
Als dat niet het geval is, dan kabbel je voort zonder dosiswijziging, en na 6 weken lab checken.
Want ook het lab is niet onfeilbaar....

Dag!
Kiek

PS: Weer prima ter oog! Alles weer helder door de kennis en vaardigheden van een kundig chirurg, met her en der nog een verbogen stukje beeld.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie