Kiek, kan je opnieuw mijn setpoint berekenen?

Van harte welkom op het Schildklierforum! Stel je voor bij voorkeur in het subforum van jouw keus!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fleurtje
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 aug 2016, 11:12

Kiek, kan je opnieuw mijn setpoint berekenen?

Bericht door Fleurtje » 15 apr 2018, 15:02

Beste Kiek
Op 28-8-2016 heb ik een aanvraag gedaan voor berekening van mijn setpoint. Daar kwam toen uit een FT4 van 16.84 en TSH van 1.16.

Tot en met eind september 2017 was ik onder behandeling bij een endocrinoloog. Toen mijn bloeduitslag TSH 1.9 en FT4 17 was heeft hij mij terug verwezen naar de huisarts.

Helaas gebruikt de huisarts een andere laboratorium met een ander referentiekader. Ik ben nu een beetje het spoor bijster. :?

Kan jij kijken of je een setpoint berekening kan doen met de paar uitslagen die ik van de huisarts heb? De labuitslagen zijn gebaseerd op een inname Euthyrox van 88 mcg. Ik laat altijd bloed prikken op hetzelfde tijdstip en zonder inname Euthyrox.

Referentiekader FT4 - 10.0 - 26.0
Referentiekader TSH - 0.27 - 4.2

06-12-2017
FT4 - 19.7
TSH - 3.2

23-1-2018
FT4 - 21.7
TSH - 1.5

21-3-2018
FT4 - 22.6
TSH - 1.9

Ik hoop dat het gaat lukken Alvast bedankt voor de moeite.
Fleurtje
Sinds 2013 ziekte van Graves. Eind 2015 radioactieve jodium gehad. 2016 het jaar van het opnieuw instellen van de medicatie.

Kiek
Berichten: 2984
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Kiek, kan je opnieuw mijn setpoint berekenen?

Bericht door Kiek » 16 apr 2018, 09:48

Hallo Fleur,

Je gebruikt wel de juiste 'prik-' condities, vroeg en nuchter, zonder L-T4.

Inderdaad zijn het twee verschillende soorten uitslagen, je oudere serie van 3 en deze nieuwe serie van 3.
Je laatste serie van drie uitslagen heeft nog geen echte samenhang.
Kijk bijvoorbeeld naar de laatste 2 uitslagen van januari en maart dit jaar, waarvan de hoogste FT4 (22.6) ook de hoogste TSH (1.9) presteert.
Het zijn dit soort tegengestelde effecten waardoor er toch meer uitslagen nodig zijn, om een serieus beeld te kunnen geven.
Nu lukt het spijtig genoeg nog niet.
Ik ben dus benieuwd naar het volgende setje van FT4/TSH!

Vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Gebruikersavatar
Fleurtje
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 aug 2016, 11:12

Re: Kiek, kan je opnieuw mijn setpoint berekenen?

Bericht door Fleurtje » 16 apr 2018, 11:13

Bedankt Kiek voor de moeite. Ik was er al een beetje bang voor dat het niet zou lukken. Ik ga op de oude voet verder dus met 88 mcg gebaseerd op de laatste uitslag van het ziekenhuis (FT4 17) en mijn setpoint van 16.84 in 2016.

Groetjes en een zonnige dag gewenst.
Sinds 2013 ziekte van Graves. Eind 2015 radioactieve jodium gehad. 2016 het jaar van het opnieuw instellen van de medicatie.

Plaats reactie