Endocrinoloog hoog calcium zuid Holland

Het Schildklierforum is onafhankelijk en openbaar. Iedereen kan de informatie lezen en iedereen kan lid worden. Je hoeft je niet te registreren met je eigen naam. Tip: lees eerst de spelregels.
Plaats reactie
Frances
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 mei 2019, 10:03

Endocrinoloog hoog calcium zuid Holland

Bericht door Frances »

Hallo, allemaal,

iemand tipte mij om me hier aan te melden ivm het vermoeden van hyperparathyreoïdie.

Mijn calcium in het bloed is al 15 jaar te hoog. Tip destijds van de huisarts: geen calciumproducten meer eten, PUNT. Sindsdien bleef mijn calcium net onder de bovengrens.
Nu, 15 jaar later, na botbreuk en vernauwingen in de kransslagaders, blijk ik osteoporose te hebben.

Controle bij de endocrinoloog gehad en het advies is vit D en extra calciumproducten eten. That's it, ik hoef niet meer terug te komen.
Iemand attendeerde mij op een second opinion, maar hoe kom ik aan een goede endocrinoloog, want ik dacht dat ik al een goeie had?! Wie kan mij helpen?
Ik woon in Zuid Holland.

Alvast ontzettend bedankt!
Groetjes Frances

Marguerite
Berichten: 20
Lid geworden op: 03 apr 2019, 16:45

Re: Endocrinoloog hoog calcium zuid Holland

Bericht door Marguerite »

Hallo Frances,

Wat heeft de endocrinoloog allemaal onderzocht om tot zijn of haar conclusie te komen? Meer vit D en meer calcium producten. Dat blijft nogal vaag. Voor jezelf natuurlijk ook. Ik kan me voorstellen dat je met dit antwoord niet echt tevreden bent. Een second opinion is misschien wel een goed idee.
Vaak zijn stoornissen in de bijschildklieren een oorzaak van een verstoorde calcium en fosfaat huishouding in je lichaam. Het lijkt me dat er dan ook een oorzaak nou moeten zijn. Dus moet je een endocrinoloog zien te vinden die daarin is gespecialiseerd. Dat is lastig want in de regel heb je daar geen flauw benul van en neem je of iemand die bij jou in de buurt zit ( wat uiteraard het handigste is). Het is ook best ingewikkelde materie.

Ik weet niet of dit een optie is? Raadpleeg eens de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie of zij je kunnen informeren of er een endocrinoloog is gespecialiseerd in deze materie in de regio Zuid Holland. Ik heb geen idee of je als 'niet medicus' dat kan vragen maar waarom zou je het niet proberen. Mochten zij hier geen antwoord op kunnen geven dan weten ze wellicht waar je die vraag wel kan neerleggen.

Mogelijk heb je hier wat aan ;-)

Groet,

Marguerite

Plaats reactie