Hoi ik ben Nicje

Het Schildklierforum is onafhankelijk en openbaar. Iedereen kan de informatie lezen en iedereen kan lid worden. Je hoeft je niet te registreren met je eigen naam. Tip: lees eerst de spelregels.
Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 24 okt 2019, 13:45

Ik heb 25mg levothyoxinenatrium gekregen. Over 4 weken weer bloed prikken.

Vanochtend de eerste pil genomen, was bewust nuchter gebleven.
Ik heb nu al het gevoel dat ik me iets beter voel, maar dat zal wel zijn omdat er iemand eindelijk mijn klacht serieus neemt :mrgreen: :mrgreen:

Teun
Berichten: 1067
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Teun » 24 okt 2019, 18:58

Fijn dat je arts met je meegaat.
En nee dit kun je nu nog niet voelen, maar de opluchting wel.

Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 28 okt 2019, 13:42

Vandaag de 5de pil genomen. Ik ben minder moe en heb veel minder spierpijn. Het lijkt te werken.

Ik neem de pillen om kwart voor zeven smorgens in (zet ik mijn wekker voor), om de dosis zo effectief mogelijk te laten zijn.
Ben heel benieuwd naar de komende weken!

Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 26 nov 2019, 19:26

Vandaag de uitslag van het lab.
Tsh 3, 1 en ft 4 14,5

De medicatie werkt wel. Ik slik 25 mg levo sinds 4 weken.

Advies gevraagd: ik slik levo nu vier weken elke morgen om half zeven. Kan ik verwachten dat mijn waardes nog verbeteren? Veel van mijn klachten zijn verdwenen, ik ben nog wel heel erg moe en blijf last houden van dichte oren e n wat rest klachten.

Tsh 4,6 ft4 12,3 eerste keer prikken (geen medicatie)
Tsh 5,3 ft4 12,4 na 8 weken (geen medicatie)
Tsh 3,1 ft4 14,5 na 4 weken medicatie 25mg levo

Kiek
Berichten: 4525
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Kiek » 27 nov 2019, 10:07

Hallo Nic,

Veel van je klachten zijn verdwenen.
Daar gaat het om.

Heb je de dag dat je naar het lab ging, je levo ook om half zeven geslikt?

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 27 nov 2019, 17:16

Hoi Kiek, nee die heb ik pas na het prikken genomen. Ik had je advies gelezen, ik wil zuivere metingen hebben.

Kiek
Berichten: 4525
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Kiek » 28 nov 2019, 11:50

Ah, duidelijk!
Als je verder geen medicamenten gebruikt:

Met deze waarden is je set point 14.5/3.01. Dit is onwaarschijnlijk. Het valt buiten het normale patroon.
Er is heel veel TSH nodig om je schildklier te manen tot voldoende actie: de vorm van je curve is buitengewoon flauw te noemen. Nauwelijks kromming.
Ik denk dat je laatste waarden niet goed gemeten zijn.

Wat zijn de referentiewaarden van je lab?
Bijlagen
NicjeNov2019.jpg
NicjeNov2019.jpg (38.89 KiB) 94 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 30 nov 2019, 11:17

Referentie waarden tsh 0,27 -4,2
Ft4 12,0 -22,0

Ik ga nu 4 weken 37,5 levo slikken en dan weer prikken.

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. De waardes zijn toch beter geworden? Tsh minder actief en een hogere hormoonwaarde. Zou je mij het kunnen uitleggen wat je bedoelt?

Kiek
Berichten: 4525
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Kiek » 30 nov 2019, 13:16

Mijn vraagtekens hebben met je metingen te maken, Nic.
Misschien is het lab de laatste keer minder precies geweest.
Daarom ben ik nu benieuwd naar je volgende waarden!

Sterkte!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Nicjewel
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 okt 2019, 15:24

Re: Hoi ik ben Nicje

Bericht door Nicjewel » 30 nov 2019, 22:55

Ik laat het je over een maandje weten! :D

Plaats reactie