ief stelt zich voor

Het Schildklierforum is onafhankelijk en openbaar. Iedereen kan de informatie lezen en iedereen kan lid worden. Je hoeft je niet te registreren met je eigen naam. Tip: lees eerst de spelregels.
ief
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2019, 12:51

Re: ief stelt zich voor

Bericht door ief » 30 apr 2019, 14:17

Hoi Kiek,
Nee hoor ik slik al levothyroxine sinds 24 april 2018 gewoon via de apotheek. Ik ben alleen bij de orthomoleculair geneeskundige geweest voor het onderzoeken van jodium en cortisol.
De endocrinoloog heeft mij op de thyrax gezet omdat hij zei dat als je de levothyroxine tabletten splitst dat er dan toch niet helemaal genoeg levo inzit. Daarom kreeg ik thyrax.
Jij zegt dus dat mijn FT4 van geen kant klopt, toch? Zo hij al hoger moeten zijn?
De acth test uitslag krijg ik volgende week. Ik heb wel al even de bloeduitslagen bekeken en zie dat ik de cortisolwaardes zonder acth best laag zijn. Maar ze stijgen wel na acth dus dat betekent als het goed is dat de bijnieren wel werken, volgens mij. Dan zou het aan de hypofyse kunnen liggen.
Cortisol (waardes tussen 140-690 zijn)
8.30 uur 270
9.00 uur 250
acth gekregen
9.30 uur 442
10.00 uur 588
Fijn dat je met me meedenkt , Kiek. Groet ief

Florence
Berichten: 719
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: ief stelt zich voor

Bericht door Florence » 30 apr 2019, 14:37

Dag ief,

Mooi dat de bijnieren werken.

Hoe is het momenteel met je hoofd?
Heb jij ook zaken als ; spieren nek rug etc. onderzocht? En bv. voeding, koffie en of alcohol of anders?
of ademhaling. Ik noem maar wat want ben ook op zoek. En aan het uitsluiten.
Voel je b.v een cyclus in je klachten?

Het is een hele speurtocht!

Hartelijke groet, Florence
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

ief
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2019, 12:51

Re: ief stelt zich voor

Bericht door ief » 30 apr 2019, 15:51

He Florence, hoofd nog steeds hetzelfde. om gek van te worden. er zit geen cyclus in. Alleen dat het toeneemt bij drukte stress spanning en op werk als ik moet gaan nadenken. Het is net of mijn hoofd het niet meer wil doen. Heel frustrerend. Eerst maar eens de uitslag afwachten van de dokter.
wordt vervolgd.groet ief

Florence
Berichten: 719
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: ief stelt zich voor

Bericht door Florence » 20 mei 2019, 14:40

Hoi ief,

Hoe gaat het met je? Heb je inmiddels al uitslagen binnen?
Laat je wat van je horen?

Hartelijke groet, Florence
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

ief
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2019, 12:51

Re: ief stelt zich voor

Bericht door ief » 24 jun 2019, 16:10

Beste Kiek en Florence,
Even niets van me laten horen maar er was ook weinig te melden. Inmiddels heb ik een insuline intolerantie onderzoek gehad om de werking van de hypofyse te controleren. Ik weet hier de uitslag nog niet van. Pas eind juli. Ik kan wel de bloedwaardes inzien op de computer en cortisol stijgt wel na de insulineshot maar niet hoger dan 405. En bij aanvang was cortisol 199. Niet erg hoog dus.
Mijn schildklierwaardes zijn wel al paar keer geprikt en ik zit nu op 75 mcg thyrax nog steeds sinds 15 februari 2019.
Kiek, kun jij mijn setpoint nu wel bepalen? E n hoe vind je mijn waardes? Zouden mijn FT4 en FT3 niet moeten stijgen bij een lagere TSH?
Mijn klachten zijn nog steeds aanwezig helaas. Ik ben wel een traject bij een fysiotherapeut begonnen voor spieren in nek en hoofd te behandelen maar ook hier nog geen resultaat helaas.
Ik hoor graag van je, Kiek.
Groetjes ief
datum TSH FT4 FT3
21-11-2017 7,4 9,6
11-1-2018 10,1 9,9
16-2-2018 0,02 35,2
7-3-2018 < 0,02 22,5 7,4
23-4-2018 19,5 6,7
8-5-2018 9,9 6,9
28-5-2018 7,7 8,5 4,4
12-7-2018 7,4 9,7
29-8-2018 2,2 9,3
11-10-2018 0,06 14
6-12-2018 0,12 10,6
7-2-2019 6,8 10,1
15-2-2019 7,1 9,1
18-4-2019 1,9 11,1 4,5
28-5-2019 0,95 13,5 4,5
24-6-2019 0,34 11,7 4,4

Kiek
Berichten: 4469
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: ief stelt zich voor

Bericht door Kiek » 24 jun 2019, 17:12

Hallo Ief,

Het doel van je schildklierhormoonhuishouding is om de FT3 in evenwicht te houden.
Schildklierhormonen maken allerlei capriolen om dat in stand te houden.
Een knappe bezigheid.

In jouw rijtje kom je aparte waarden tegen.
Kijk eens naar dit gedeelte van je reeks:
11-1-2018 10,1 9,9
16-2-2018 0,02 35,2
7-3-2018 < 0,02 22,5 7,4
23-4-2018 19,5 6,7
8-5-2018 9,9 6,9
Hier kan ik geen touw aan vastknopen.
Het lijkt wel alsof je zo nu en dan een overdosis levothyroxine slikt met een rijtje T3-pillen. In ieder geval in die periode. Het past niet bij een doorsnee Hashimoto.

Wat zijn de FT4-referentiewaarden van het lab dat je gebruikt?

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

ief
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2019, 12:51

Re: ief stelt zich voor

Bericht door ief » 24 jun 2019, 18:26

Hoi Kiek, Bedankt voor je snelle antwoord. Ik ben vorig jaar verkeerd behandeld met teveel levothyroxine. Vanaf 23 april 2018 ben ik gaan opbouwen met levo maar moest steeds dosering ophogen en in december 2018 weer naar beneden.
Eigenlijk ben ik pas stabiel sinds ik met Thyrax 75 mcg ben begonnen op 1 april 2019 dus dat zijn de laatste 3 waardes.
de referentie waardes van mijn lab: FT4 7,0 - 16,0 FT3 4.1 - 6.4
heb je daar wat aan?
ik hoor het graag van je.
groet ief

Kiek
Berichten: 4469
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: ief stelt zich voor

Bericht door Kiek » 24 jun 2019, 19:15

Hallo Ief,

Wat een nare toestand dat je verkeerd behandeld werd!
Je hebt toen vast ook ergens onbewust T3 gebruikt.
Of werd de boel onregelmatig ingenomen.
Want voor een T3 waarde van 7.4 moet heel wat meer gebeuren dan een overdosering met levothyroxine.
Wat moet je je ellendig gevoeld hebben!

De opeenvolgende schildklierwaarden vertellen een verhaal.
Ze zijn op een bepaalde manier tot stand gebracht.
Elk soort schildklierhormoon heeft karakteristieken.
Door die eigenschappen bestaan er grenzen aan de bewegingen van de schildklierhormonen.

Je huidige FT3-waarden houden zich gelukkig voorbeeldig, dus zoals het hoort.
De referentiewaarden van je laboratorium laten zien dat een FT4 van 13 pmol/l al veel meer dan een middenmoter is.
Je bijpassende TSH toont dat je je hoogst waarschijnlijk al in je normale gebiedje bevindt.

Veel van je waarden kunnen niet gebruikt worden.
Voor een set point heb ik dus je 5 laatste waarden gebruikt.
Maar ook die waarden zijn lastig aan elkaar te koppelen.
Dat komt omdat je waarschijnlijk niet altijd op hetzelfde uur je bloed laat prikken. Of misschien slik je eerst je pillen alvorens naar het lab te gaan?
Of misschien gebruik je nog andere pillen die van invloed kunnen zijn op je schildklierhormonen.
Dat zijn allemaal onzekerheden die ik juist wil vermijden.
Er lijkt een nog onzeker set point van een FT4 van ca. 12 pmol/l, waarbij een TSH van ca. 0.7 mU/l.
Wie weet kunnen volgende waarden dit set point bevestigen.
Dus pas je levothyroxine slikken nadat je je FT4/TSH hebt laten bepalen.

Succes!
Kiek
Bijlagen
Iefjuni 2019.jpg
Iefjuni 2019.jpg (39.38 KiB) 459 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

ief
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2019, 12:51

Re: ief stelt zich voor

Bericht door ief » 24 jun 2019, 20:16

Hoi Kiek,
bedankt. ik heb nooit T3 toegevoegd gekregen toen. enkel overdosis levo denk ik. geen idee. maar ik laat altijd nuchter prikken tussen 8 en half 9 net gelang hoe druk het is en pas daarna slik ik de thyrax. dus ik ben heel trouw in het gebruik ook. als ik over tijdje meer waardes heb zal ik het je opnieuw vragen :).dank je wel, kiek
groet ief

Florence
Berichten: 719
Lid geworden op: 28 jun 2017, 18:14

Re: ief stelt zich voor

Bericht door Florence » 24 jun 2019, 20:22

Hallo Ief,

Wat fijn weer van je te horen. Minder dat het nog niet veranderd is met je hoofd.
Sinds een week of 6 gaat het met mijn hoofd redelijk goed, na anderhalf jaar. Ik ben ook weer aan de levothyroxine en bouw het heel langzaam op. Zit nu op 43.75 mrg.
Of het daarmee te maken heeft?? Voel me over het geheel iets beter, maar nog steeds zeer vreemde sensaties/ klachten in mijn lijf. overgang??
Ik denk dat er bij mij hormonaal iets goed fout is gegaan, mogelijk ook door afbouwen, ophogen , en dat alles in korte tijd, notabene onder begeleiding van internisten
, waardoor die nare “hoofdklacht”, is ontstaan.
Ik ben nog steeds verbaasd dat het zo goed als weg is. Eergisteren kwam het voor een paar uur terug en dat was heel naar. We passen nu op zo,n blonde stuiterbal van 4 jaar, kleinzoon, en dat is regelmatig nog teveel voor mijn hoofd. Ik houd nog steeds zo veel mogelijk alles op afstand en rust.
Het lijkt nodig dat je lijf / schildklier in een stabielere situatie komt. En dit vraagt tijd en geduld.
Ik ben er ook nog niet, het ligt allemaal nog op de loer. Maar het is verbeterd, voor nu.
Ik hoop dat dit voor jou ook gauw geldt.

Hartelijke groet, Florence
15.30 3.90
18.60 0.95
17.40 1.10
15.40 2.30
15.90 3.10
14.70 4.00
15.10 5.80
15.30. 3.80
14.60 4.40
19.40 1.90 50 levo
17.40 2.00 37.50 levo
15.60 2.40 37.50 levo

Plaats reactie