Mijzelf voorstellen + setpoint verzoek

Over tsh, fT4, T3, antistoffen, echo, biopsie, scintigram, klachten en symptomen
Pomtips
Berichten: 91
Lid geworden op: 31 mar 2018, 22:35

Re: Mijzelf voorstellen + setpoint verzoek

Bericht door Pomtips »

Ahh, dank je voor de verduidelijking Kiek!
30mg Strumazol+Euthyrox
01-19 TSH 0.85/FT4 - (FT3 4.2) 156.25mcg
06-19 TSH 1.1/FT4 13.4 (FT3 4.7) ~150mcg
09-19 TSH 2.7/FT4 11.4 ~125/131mcg
01-20 TSH 1.8/FT4 11.2 ~125mcg
08-20 TSH 3.0/FT4 10.6 ~116.5mcg (komend vanaf 112mcg)
Pomtips
Berichten: 91
Lid geworden op: 31 mar 2018, 22:35

Re: Mijzelf voorstellen + setpoint verzoek

Bericht door Pomtips »

Hi,

Ik word er echt niet goed van. Ik ben al zo lang bezig met proberen juist ingesteld raken (block&replace). Te hoog, te laag, te hoog, te laag. Ik krijg er echt een puntneus van.
Ik kan inmiddels concluderen dat 118mcg Euthyrox op de lange termijn te laag voor me is. Dan heb ik te weinig energie, ik krijg eczeem en word licht in het hoofd + diverse andere klachten.
125 mcg Euthyrox is op de lange termijn teveel. Dan komt mijn hartslag te hoog te liggen, waardoor ik onrustig en gejaagd ben, 's nachts moeilijk in slaap kom door die te hoge hartslag en net als bij een te lage dosering word ik licht in mijn hoofd (wel anders dan bij te laag). Ik word ondanks de onrust/gejaagdheid erg vermoeid omdat mijn hart overuren draait.

Dus moet ik er maar tussenin gaan zitten dan? Ik kan bijv. 2 dagen 125 slikken en dan 1 dag 118. Dan kom ik gemiddeld over 3 weken op 122,6 mcg per dag. Of 3 dagen 125 en 1 dag 118, gemiddeld 123,5 mcg over 4 weken.
Maar ik ben heel gevoelig voor het innemen van verschillende doseringen, ik voel snel schommelingen in mijn hoofd en wisselende klachten bij doseringswijzigingen. En slik daarom het liefst elke dag dezelfde dosering. Maar zo'n pilletje in 4-en snijden is al lastig genoeg. Die kan ik niet fatsoenlijk in 8-en snijden.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over aan het werk moeten. Er zitten meer dagen bij dat ik totaal niet zou kunnen functioneren ten opzichte van 'goede' dagen. Maar volgens het UWV moet ik 30 uur per week kunnen werken.
30mg Strumazol+Euthyrox
01-19 TSH 0.85/FT4 - (FT3 4.2) 156.25mcg
06-19 TSH 1.1/FT4 13.4 (FT3 4.7) ~150mcg
09-19 TSH 2.7/FT4 11.4 ~125/131mcg
01-20 TSH 1.8/FT4 11.2 ~125mcg
08-20 TSH 3.0/FT4 10.6 ~116.5mcg (komend vanaf 112mcg)
Kiek
Berichten: 5186
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Mijzelf voorstellen + setpoint verzoek

Bericht door Kiek »

Hallo Pomtips,

De steile vorm van je curve doet vermoeden dat je gevoelig bent voor dosiswijzigingen.
Dis zoiets als: hoe hoger de phi (lagere setpoint-TSH) hoe gevoeliger voor dosiswijzigingen.

Dit is een praktische constatering in mijn "hypohuishouding": lagere phi's merken nauwelijks iets van wijzigingen, hogere phi's reageren heftiger.

De redenering is dat meer receptoren in je hypofyse een relatief grotere reactie geven op een verandering.
Bij diezelfde verandering zal de ene mens nauwelijks iets voelen, en de ander met een steile curve gaat bij die dezelfde verandering door het dak.

Nu even fantasie: Zou het misschien kunnen zijn dat je door de block and replace toch nog onevenwichtige mini T3-burstjes ervaart?
Is zoiets weleens beschreven? Wordt bij block and replace ook de FT3 bepaald?
Evenals de andere schildklierbehandelingen is block and replace zó individueel, dat je eigenlijk het hele schildklierarsenaal vanaf het prille begin had willen volgen.

Hartelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie