Schildklier verwijderen

Over tsh, fT4, T3, antistoffen, echo, biopsie, scintigram, klachten en symptomen
Pluchke
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2020, 12:19

Schildklier verwijderen

Bericht door Pluchke »

Hallo allemaal, ik stel me even voor, Ik ben 45 en in februari kreeg ik alle onderzoeken ivm een knobbel van 3cm in mijn schildklier, waar ik verder geen last heb.
Het bleek een werkende nodus , volgens echo wel wat slechtere elementen ( doorbloeding, hypo, beetje microcalcificaties) en bethesda 3 bij een eerste punctie.
Toen kwam de corona en werd alles uitgesteld terwijl de arts al het liefst zo snel,mogelijk mijn hele schildklier wou verwijderen omdat ze de echo niet zo goed vond, ik jong was met grote knobbel en omdat er aan de andere kant nog een kleintje van nog net geen cm ook is en die anders toch opgevolgd moet worden.
Na enige discussie gingen we voor een tweede punctie die door de corona nu na aandringen begin mei zou gebeuren. Is die beter wil ze halve schildklier weg, is het een 4 dan een hele. Ik vind het allemaal zo moeilijk om te kiezen wat ik het beste doet, een halve, een hele, niets, ik lees zoveel verschillende behandelingen en het is nu al moeilijk genoeg om bij een dokter te geraken dat een tweede advies niet echt evident is.
Ik heb ook totaal van niets last en als met een bethesda drie het risico op kanker maar 15% is, vind ik een halve schildklier voldoende, zelfs al is er nog een klein bobbeltje dat misschien nog tientallen jaren geen probleem oplevert... Maar dan wees ze me erop dat als het kwaadaardig is de Andere helft er ook terug uit moet, tweemaal operatie enz... Maar ik heb dan toch 85% kans die te houden en misschien een goed werkende klier. Hoe is jullie ervaring in deze?
Ik heb het gevoel dat ze toch precies benadrukt dat er een hoog risico is op kwaadaardigheid ( grote kans dat verlof niet zou doorkunnen, al werd ik in mei geopereerd ( was voor corona...), toch hoger dan maar 5-15%, dit opwille van de echo. Wat is jullie ervaring hiermee, en in hoeverre wees de echo opkwaadaardigheid bij twijfelgevallen?
Plaats reactie