Meekijken en advies gevraagd.

Over tsh, fT4, T3, antistoffen, echo, biopsie, scintigram, klachten en symptomen
esthen
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 feb 2019, 12:05

Meekijken en advies gevraagd.

Bericht door esthen »

Goedemiddag,
Willen jullie misschien meekijken en meedenken? Morgen heb ik afspraak met de huisarts over de voortgang.
Ik krijg daarnaast ook elke 3 dagen b12 injectie (al 2,5 jaar) en vit D en foliumzuur is op orde. Ik ben 42 jaar.
Ik ben het laatste jaar aan het finetunen om klachten die hormoon gerelateerd zijn te verminderen. Ik slikte op 28-2 62/75 om de dag en vanaf 15-12 slik ik 88. Hier tussen in ben ik steeds met kleine beetjes gaan verhogen.
Dit zijn mijn uitslagen van de laatste 12 maanden (vanaf 28-2-20 tot 12-2-21)

Ik prik voor inname medicatie altijd bij hetzelfde lab en altijd rond 8.30 uur in de ochtend
tsh ref 0,5 -4,4
ft4 11-20
tsh. ft4
12-2-21 0,91 17,5. 88 mcg per dag
14-12-20 1,84 17,7 81,25 mcg
26-10-20 1,39 17,7 81,25 mcg
8-9-20 1,74 17,4. 75 mcg per dag
10-7-20 2,39 17,6 6x 75 1x 62,5 mcg
8-5-20 1,51 18,6 75/75/62,5 mcg ritme
28-2-20 1,58 15,6. 62/75 mcg om en om dag euthyrox

Nu verbaast het mij dat mijn tsh wel reageert op de verhoging maar de ft4 eigenlijk heel stabliel blijft vanaf 10-7-20
Ik had verwacht dat ik toch bij een TSH onder 1 toch wel dichter tegen de 20 zou zitten.

Wat zou hier de reden voor kunnen zijn?
Ik hoop dat jullie iets zinnigs over de stabiele ft4 kunnen zeggen ten opzichte van de "instabiele" tsh.
Mijn huisarts weet helaas niet heel veel van de schildklier af maar ik moet het er wel mee doen helaas.

Bepaalde klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, komen over de hele linie wel steeds weer terug. Vaak voel ik me een paar weken wat beterder en dan opeens als een donder bij heldere hemel komen de klachten weer naar voren.
Ik kan er langzamerhand geen touw meer aan vast knopen.

k heb een trage schildklier gekregen na geboorte kind en dat is nooit meer weggegaan. Geen antistoffen aanwezig.
Restklachten vind ik niet zo erg maar soms voel ik me weken weer goed en heb energie en dan opeens krijg ik alles weer terug. Maar het kan ook zo maar weer daarna qua gevoel beterder gaan.
Het voelt ook wel als hormoonwiebeligheid. Laatste paar weken weer heel gespannen borsten en pijnlijk bekken...alsof ik zwanger was...wat helaas niet kan omdat ik geen baarmoeder meer heb sinds 2014.
Wel eierstokken nog.
En nu zijn de gespannen borsten weer verdwenen.
Of de overgang een rol kan spelen?? Geen idee...huisarts gaat daar iig niet in mee.
Ik blijf iig maar even wat langer 88mcg slikken.
Alvast bedankt.
Plaats reactie