Setpoint mislukt

Over tsh, fT4, T3, antistoffen, echo, biopsie, scintigram, klachten en symptomen
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Hallo allemaal,

Ik zou vandaag mijn setpoint laten bepalen na een week geen thyroidium te hebben geslikt.
Helaas kon ik dat niet volhouden en heb ik eergisteren en gisteren wel thyroidium op omdat ik het niet volhield.
Normaal zat ik op 4 grains thyroidium maar heb eergisteren twee grains op en gisteren 3.
Niet slim natuurlijk maar ik was wanhopig.
Ik wil heel graag terug naar T4 en wellicht T3.
Zijn er mensen die het op alleen T4 goed doen?
Op T4 had ik nooit die vreselijke hyper verschijnselen maar was ik eerder dik en gemoedelijk, niet dat dat ideaal was maar wel beter dan hyper verschijnselen.
Ik ben nu heel bang dat ik nooit meer goed ingesteld raak.
Ik heb eerder het jaren goed gedaan op 125 mcg T4.
De endocrinoloog heeft me deze dosering ook weer voorgeschreven.
Echter laat zij acht weken tussen de afspraken zitten wat ontzettend lang is als je je rot voelt.
Straks wel bloedprikken om toch te weten waar we nu staan.
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3523
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Setpoint mislukt

Bericht door laura »

Al jaren doe ik het goed op alleen T4-hormoon.
Ik zie geen enkele reden om te experimenteren.

Verstandig zou zijn als ik wat aan mijn gewicht doe.
Dat heeft niets te maken met dat ik T4-hormoon slik.
Het heeft alles te maken dat ik me niet hou aan mijn goede voornemens.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Kiek
Berichten: 5369
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Kiek »

"Normaal zat ik op 4 grains thyroidium maar heb eergisteren twee grains op en gisteren 3.
Niet slim natuurlijk maar ik was wanhopig.
Ik wil heel graag terug naar T4 en wellicht T3.
Zijn er mensen die het op alleen T4 goed doen?
"

"Ik ben nu heel bang dat ik nooit meer goed ingesteld raak.
Ik heb eerder het jaren goed gedaan op 125 mcg T4.
De endocrinoloog heeft me deze dosering ook weer voorgeschreven.
Echter laat zij acht weken tussen de afspraken zitten wat ontzettend lang is als je je rot voelt.
"

Beste Anastasia,

Als je niet weet wat je slikt, dan moet je zonder kennis niet gaan experimenteren met dwaas wisselende hoeveelheden.
Leer eerst wat je nodig hebt.
Een gezonde schildklier maakt iedere dag min of meer dezelfde hoeveelheid aan.

Als jij een tekort hebt aan T4, dan is het logisch dat je ook een tekort krijgt aan T3.
Zorg je voor voldoende T4, dan maakt je schildklierhuishouding de juiste T3-verhouding erbij. Zomaar gratis.

Stop desnoods een week met het slikken van allerlei varia aan schildklierhormoon.
Dan kan je na die week bekijken wat je nodig hebt.

Succes!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Hallo,

Ik slikte niet zomaar Thyroidium maar de hoeveelheid die de natuurarts me voor had geschreven, alleen de stopweek kon ik niet volhouden.
Als ik mijn bloeduitslagen bekijk die ik vandaag binnen kreeg dan denk ik dat de scheve verhouding T4 T3 me in de problemen heeft gebracht.
Dat is dus idd de 1 op 4 verhouding van een varken en niet de 1 op 10 verhouding van een mens.
Zo te zien is mijn lichaam dus in de verdediging geduwd hierdoor. (van jou geleerd Kiek)
Wat ik me dan wel afvraag is waarom ik het jaren prima deed op Thyroidium en dan ineens crash?
De natuurarts dacht dat mijn eigen schildklier aan het opstarten is, kan dit???
Het enige dat veranderd is, is dat ik van de B12 kliniek iedere dag mocht spuiten in plaats van 2 maal per week.
Nu een paar dagen zonder Thyroidium en gewoon T4 en ik val spontaan in slaap in het zonnetje op de bank.
Ik was bijna vergeten hoe ontspanning voelde.
Hieronder de bloedwaarden.

Nuchter geprikt.
Tsh 0.4. ref 0.22/ 4.46
Vrij T3 2.96 ref 2.3/ 3.8
Vrij T4 0.85 ref. 0.9/ 1.6
Revers T3 214.3 ref 90/ 215
Thyreoperoxidase-ak (mak/tpo) 39 ref -60
Kiek
Berichten: 5369
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Kiek »

Hallo Anastasia,

Je waarden komen uit een Duits 'natuur'-lab.
Als je zelf kunt kiezen of je naar het lab gaat of niet, maak dan een plan.
Bepaal zelf wanneer je er een week mee ophoudt.
En de dag voorafgaand en de 7de dag je TSH-FT4-FT3 doen. Altijd op dezelfde vroege uur, in hetzelfde lab.
Die FT3 is naar Nederlandse begrippen al grote luxe.
Maar geeft bij zo'n experiment vast info.

Welke extra informatie geeft toch een afvalproduct als reverse T3? Ter stimulering van onze economie?
En waarom anti-TPO-antistoffen?

Afijn, het kan dus eenvoudiger en goedkoper.
Dan ben je beter af.

Met je 4 grains was je super overgedoseerd.
Dan is het heerlijk om zonder overdosering in het zonnetje te kunnen zitten.

Je lage TSH van 0.4 tesamen met een te lage FT4 toont aan dat je teveel schildklierhormoon in je lijf hebt in de vorm van T3 : de TSH dénkt er nu niet aan om in de buurt van je schildklier te komen en is gestopt met stimuleren. En je FT4 gooit de boel in de prullenbak in de vorm van afvalproducten ala rT3 ter bescherming van je lijf.

Zorg dat je gewone levothyroxine in huis hebt, en ga daarmee aan de slag.
Bijvoorbeeld 100 µg levothyroxine.
Je bent nu ouder, en grote kans dat 125 µg net teveel is.

Succes!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Hoi Kiek,

De Reverse T3 zou volgens de behandelaar informatie geven over dit.

Having inadequate iron and/or a cortisol problem.
Raising NDT with inadequate iron or inflammation pushes reverse T3 up, the inactieve hormone thus we feel more hypo.
Raising NDT OR T3 with a cortisol problem causes the T3 tot pool, meaning going high in the blood and not making it in to the cells.
Raising with a cortisol problem has also caused hyper like symptomen like anxiety, heart palps, fast heartrate etc.
This is all why having optimal iron and cortisol is cruciaal to succesfully raise either NDT OR T3 without problems.

Als ik dit na mijn ervaring zo lees dan lijkt het me dat door de scheve verhouding in NDT of T3 de cortisol door het dak wordt gejaagd of zie ik dit verkeerd?
Is anti TPO eigenlijk altijd Hashimoto?

Bedankt voor je antwoord.
Kiek
Berichten: 5369
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Kiek »

Anastasia, wat een typische kwakzalver onzin over die reverse T3, zeg.

De reverse T3 (en 3.3-T2) is een prachtige veiligheidsklep als er teveel T4 en T3 wordt geslikt, of wordt aangemaakt bij iemand met een Graves of een hypernodus. Of wanneer dat in het lichaam maar noodzakelijk wordt gevonden om te gebruiken.
Ook bij gebruik van bepaalde medicatie zoals Propranolol zie je soms stijging van rT3.
Maar buiten de schildkliereconomie is er geen plaats voor de rT3 [Gomes 2019].
Reverse T3 kan je niet als een marker gebruiken voor de diagnostiek, dus ook niet voor behandeling [Burmeister 1995].

Kwakzalvers hebben de neiging zoveel mogelijk blabla te bedenken, zodat hun slachtoffers daar instinken, en meteen dure supplementen bij de kwakker kopen, om vervolgens op die manier aan het lijntje te worden gehouden:
-> het typische kwakverdienmodel.

Jij weet natuurlijk beter.

Anti-TPO is een bepaalde antistof die wordt zelfs gezien bij sommige mensen met een prima schildklierwerking, en ook bij mensen met allerlei vormen van hypothyreoïdie.
Zelfs bij mensen met een hyperthyreoïdie wordt vaak anti-TPO gevonden.
Bij sommige mensen met schildklierkanker kan er een tijd na hun operatie ook de aanwezig van anti-TPO aangetroffen worden.
Het is er, of het is er niet.
Je hebt er geen last van.
Dat is mijn ervaring.

Prettige avond!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Hallo Kiek,

Eergisteren alles geprikt en dit zijn de waarden.

TSH 1.13
Vrij T4 11.3

Voel me er niet goed bij, depressief en een lage lichaamstemperatuur van 36.3.
Ook houd ik weer vocht vast.

Ik zit nu op 100 Mcg Euthyrox.
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Anastacia@777 schreef: 02 apr 2021, 07:24 Hallo Kiek,

Eergisteren alles geprikt en dit zijn de waarden.

TSH 1.13
Vrij T4 11.3
Vrij T3. 2.3

Voel me er niet goed bij, depressief en een lage lichaamstemperatuur van 36.3.
Ook houd ik weer vocht vast.

Ik zit nu op 100 Mcg Euthyrox.
Anastacia@777
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 feb 2021, 23:55

Re: Setpoint mislukt

Bericht door Anastacia@777 »

Anastacia@777 schreef: 02 apr 2021, 07:24 Hallo Kiek,

Eergisteren alles geprikt en dit zijn de waarden.

TSH 1.13
Vrij T4 11.3
Vrij T3. 2.4

Voel me er niet goed bij, depressief en een lage lichaamstemperatuur van 36.3.
Ook houd ik weer vocht vast.

Ik zit nu op 100 Mcg Euthyrox.
Plaats reactie