Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Levothyroxine (thyrax, euthyrox, eltroxin), cytomel, schildklierremmers (strumazol, PTU), medicijnen schildklierkanker, en wisselwerkingen
Kiek
Berichten: 3181
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Kiek » 11 jul 2018, 09:48

Ach Mila, een pacemaker, overdosis thyreoïdum, en de zegen van een internist en 2 top-endocrinologen.
Wat maakt het uit!

Als dit een serieus bericht is:
Stop met je thyreoïdum, en ga terug naar je oorspronkelijke dosis levothyroxine.

Sterkte!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Mila
Berichten: 13
Lid geworden op: 10 nov 2014, 16:45

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Mila » 11 jul 2018, 10:08

Hoi Kiek, dank voor je reactie, maar is het sarcastisch bedoeld? Ik beschrijf gewoon de situatie zoals deze bestaat, serieus dus. Heb geen reden om er iets belachelijks van te maken.

Kiek
Berichten: 3181
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Kiek » 11 jul 2018, 10:50

Mila, je stelt een vraag over thyreoïdum, waarbij je T3 naar beneden gaat.
Je consulteert een internst die op zijn beurt 2 top-endocrinologen consulteert, die niet weten wat er gebeurt.
En toestemming geven de TSH los te laten.
Je hebt een pacemaker.
Dat is voer voor een slapstick.

Het plasma FT3 is een weergave van de hoeveelheid FT4.
De hoeveelheid FT4 is terug te vinden in de weergave van FT3.

Als je FT4 versneld wordt afgevoerd, als gevolg van het teveel bijslikken van T3, zal de FT3 ook dalen.
Er is niet genoeg omzetting van T4 naar T3.
Dit is het resultaat van een verdediging tegen overmaat van thyreoïdum.
De overmaat is slecht.

Kennen de dokters de inhoud van het thyreoïdum?
Wat krijg je met 240 mgr thyreoïdum in je lijf?

Vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Gebruikersavatar
laura
Berichten: 2773
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door laura » 11 jul 2018, 15:03

Mila schreef:
10 nov 2014, 17:22
Uitslagen:
TSH 0.76 (0.4-4)
FT4 13 (10-24)
T3 1.4 (0.89-2.4)

Ik slik 162.5mcg Thyrax. Geen cytomel. Mijn internist is niet van klachten aanhoren. Hypo wordt behandeld, dus klachten kunnen er niet meer van komen. Is tsh normaal, dan wordt er gezegd: TSH is normaal. Als FT4 beter uitkomt is het: FT4 ligt mooi binnen de waarden.
Wat voor rare combinatie van waarden heb ik nu? Ik gedij veel beter bij een hogere FT4. Maar wat gebeurt er dan met mijn TSH, die is al laag, dat zie ik.
hallo Mila,

Voor de duidelijkheid heb ik jouw onderwerpen samengevoegd.
In jouw eerste bericht op 10 november 2014 gaf je genoemde tsh, fT4 en T3.

Met die combinatie is niets aan de hand.
Met de T3 is ook niets verkeerd.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Kiek
Berichten: 3181
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Kiek » 11 jul 2018, 15:24

Bij bepaalde ritmestoornissen is een pacemaker noodzakelijk.
Thyreoïdum veroorzaakt ritmestoornissen.

Mila, ga zo snel mogelijk terug naar levothyroxine.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4237899/

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 578
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door BB1100XX » 11 jul 2018, 16:38

Mila schreef:
11 jul 2018, 10:08
maar is het sarcastisch bedoeld?
Wat kiek bedoeld, denk ik.
Is dat het natuurlijke hormoon wat je nu slikt eigenlijk een ongezonde samenstelling heeft voor ons menselijk lichaam.

Er word nu per ongeluk door de samenstelling een systeem in de war geschopt wat met normale schildklier hormonen dus niet gebeurt.
Oftewel heel plat en zwart wit.
Je word nu extra ziek van de Thyreoïdum.

Helaas komt het meer voor dat medepatienten eigenlijk uit een soort wanhoop denk ik, iets proberen, daar al hun hoop op vestigen en uiteindelijk blijkt dat het juist helemaal niet werkt maar alles alleen slechter maakt.
Dan ben je een heleboel tijd kwijt zonder resultaat, en moet je weer opnieuw ingesteld worden op normaal schildklier hormoon.

Er zijn meerdere topics te lezen op het forum van mensen die hetzelfde meemaken/meegemaakt hebben.

Misschien is het wat voor je om deze topics eens door te lezen?
viewtopic.php?f=7&t=2886

viewtopic.php?f=7&t=2889
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.
08-08-18 TSH:1,0/FT4:12,6
16-07-18 TSH:3,3/FT4:11,7
01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose)

Mila
Berichten: 13
Lid geworden op: 10 nov 2014, 16:45

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Mila » 12 jul 2018, 19:53

Dank voor je reactie. :)
Eigenlijk stel ik mijn vraag dus en krijg ik een antwoord van een hoe-dan-ook tegenstander van Thyreoidum. Tja, dan begrijp ik de reactie en die zal dan nimmer vanuit een positief uitgangspunt geschreven worden. Niet helemaal terecht naar mijn mening, aangezien er buiten Europa heel veel dierlijk schildklierhormoon wordt gebruikt en zeker tot volle tevredenheid. Maar behalve met vragen over alleen T4 medicatie, ga ik dan waarschijnlijk alleen dit antwoord krijgen. Ik bedoel het goed, ik dank je echt voor je reactie :) , het maakt het voor mij wat inzichtelijker. Ik ben ben niet pro of anti T3, dat is het verschil. ;)

*anna*
Berichten: 248
Lid geworden op: 12 sep 2013, 01:22

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door *anna* » 12 jul 2018, 23:21

Mila,

Er is een Vereniging van overtuigde Gebruikers van Natuurlijk Schildklierhormoon, de VGNS met een website.
Misschien dat je daar beter op je plek bent met je vragen en onzekerheden? Het adres is https://www.vgns.info/ Of er een forum is weet ik niet maar je moet wel lid zijn om er 'binnen' te komen.

Groet, Anna

Gebruikersavatar
BB1100XX
Berichten: 578
Lid geworden op: 18 jul 2017, 19:06

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door BB1100XX » 13 jul 2018, 08:56

Mila,
Ik denk niet dat het perse een anti antwoord is.
Zoals in 1 van de links beschreven die ik je stuurde is er gewoon nooit 100% zeker wat de inhoud is van het thyreoidum medicijn.
Alle apothekers die het maken, hebben een eigen recept en niemand weet wat er exact in zit.
Weet jij wat je slikt dan???

Het nadeel is, is dat er t3 inzit.
Die verstoort je natuurlijke hormoon huishouding.
Dat stukje wat zonder thyreoidum nog wel normaal en gezond functioneerde.
De onnodige extra t3 zorgt er nu voor dat je ft4 en tsh raar doen. Wat die 2 artsen niet konden verklaren.
Het is wel te verklaren!
De normale gang van zaken word nu gesaboteerd door onnodig toedienen van t3.
In mijn ogen is dat gewoon zonde van je gezondheid!

Ik probeer je alleen in een ander hopelijk makkelijker taalgebruik uit te leggen wat er gebeurt.
Hopelijk maak ik het makkelijker en niet juist ingewikkelder. :roll:

Ik hoop dat je toch ergens de antwoorden vind die je zoekt!
Ook hoop ik dat je je beter gaat voelen!
Waarden nuchter geprikt, zelfde prikpost, zelfde lab.
08-08-18 TSH:1,0/FT4:12,6
16-07-18 TSH:3,3/FT4:11,7
01-05-18 TSH:1,1/FT4:13,0
28-03-18 TSH:2,0/FT4:11,0
05-02-18 TSH:1,6/FT4:11,6
22-12-17 TSH:2,8/FT4:11,0

23-01-17 TSH:10,49/FT4:9,0 (diagnose)

Teun
Berichten: 957
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Van Euthyrox naar Thyreoidum en uitslagen

Bericht door Teun » 13 jul 2018, 10:14

Dag Mila, ik heb beslist geen verstand van Thyreoidium, maar ik heb dit hele topic eens opnieuw gelezen en mijn gedachten is dan ook waarom ben je zo aan het streven naar een hogere waarde van je ft4 en ft3?
Volgens een door jou eerder gevraagde setpoint zou die van jou rond de 14 zitten, dit scheelde in het verleden niet veel en ook je ft3 zat keurig binnen de lijntjes (ook de tsh) totdat je overging van het ene soort naar het andere omdat je zoals ik begrijp een hogere ft4 en ft3 nastreeft.
Soms moet je het even de tijd geven om je ook beter te gaan voelen en niet teveel zitten te rommelen aan je medicatie.

Maar hogere waardes horen niet bij jou. En dan zijn hogere waardes juist voor jou met je ritmestoornissen heel slecht. Persoonlijk zou ik zeggen ga terug naar een normale dosering Euthyrox waarvan je in het verleden zei dat je je daar het beste bij voelde.

Plaats reactie