Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Levothyroxine (thyrax, euthyrox, eltroxin), cytomel, schildklierremmers (strumazol, PTU), medicijnen schildklierkanker, en wisselwerkingen
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3495
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door laura »

Meld hier je ervaring als je overgestapt bent van de ene levothyroxine naar de andere.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
elizabeth27
Berichten: 340
Lid geworden op: 13 okt 2013, 11:54

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door elizabeth27 »

Ik ben sinds een week overgestapt van thyrax naar teva. Naast wat meer spierpijn geen klachten. Het lijkt zelfs wel of ik me ook wat energieker voel.
Rick
Berichten: 332
Lid geworden op: 17 feb 2015, 09:56

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Rick »

Ik ben na de verpakkingswijziging thyrax overgestapt op Euthyrox. Nu 14 maanden geleden.
1:1 begonnen (193,75 mcg) maar in 14 maanden tijd afgebouwd tot nu 131,25 mcg. In eerste instantie verliep het allemaal voorspoedig en voelde ik me opperbest, maar uiteindelijk ging m'n TSH ging fiks onderuit en was ik constant aan het hyperen.
Ik heb het idee dat de bodem nu wel is bereikt. Over 4 weken weer prikken; als ik dan stabiel kan blijven ben ik zo'n 1,5 jaar opnieuw aan het instellen geweest.

Mijn topic: http://www.schildklier-forum.nl/viewtop ... f=10&t=713
sopje
Berichten: 126
Lid geworden op: 23 sep 2015, 09:28

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door sopje »

Overgstapt van thyrax naar euthyrox.
Van thyrax 100 naar euthyrox 88, maar voelde mij na 25 dagen beroerd alsof ik de pan uit hyperde.
Bloedwaardes echter hypo maar het middel moet niet erger zijn dan de kwaal dus twee dagen niets ingenomen en toen naar euthyrox 50.
Ik ben nu 7 weken verder en voel mij echt goed, energiek en opgewekt .
Enige nadeel.....ik kom aan, ook als ik niets snoep en weinig en gezond eet.
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Suffy »

Sinds 31 maart 1 op 1 overgestapt van 175 mcg Thyrax naar Euthyrox.
Ook ik kom aan zonder anders te eten, alleen gisteren was het veel.

Toen ik hypo werd bijna 9 jaar geleen bleef ik op mijn gewicht, 59 kilo. Daarna afgevallen tot 57 kilo door diuretica en ook na staten met THyrax bleef ik hetzelfde.

Nomaal val ik af na een weekend wat meer eten. Dit gebeurde vorige week niet en nu van 61 naar 63.

Voel me minder energiek, heb dips in de middag die ik al tijden niet meer heb gehad.

Voor ik op Euthyrox overging heb ik alle overgebleven blauwe tabs opgemaakt: 4 dagen lang elke dag 7,5 tabs geslikt om 175 mcg en een beetje op te maken. Daar werd ik licht hyper van maar dit is nu over.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Tim
Berichten: 232
Lid geworden op: 14 mei 2015, 08:54

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Tim »

M.i.v. 31-03 begonnen met Tirosint 201 mcg.
Overgestapt van 225 mcg Euthyrox.

Uitgangswaarde 30-03.
TSH 8,42 (0,27-4,20)
FT4 14 (12-22)

Tot op heden (uiteraard) geen verschil merkbaar.
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Suffy »

Hoi Tim,

Wat een rare referentiewaarden voor je fT4 (12-14). Zal wel 24 zijn.

En de dosering Tirosint komt mij vreemd over, 201 mcg. Maar ik ken het spul niet en heb dit in een ander topic ook al voorbij zien/horen/voelen komen.
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Tim
Berichten: 232
Lid geworden op: 14 mei 2015, 08:54

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Tim »

Tikfoutje, moet zijn 12-22.
Dosis is 175 + 2 x 13 mcg
Bewust voor gekozen i.v.m. instelfase.
Kiek
Berichten: 5269
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Kiek »

Nu alweer ruim een week aan 87.50 µg Euthyrox.
Mijn startwaarden waren anderhalve week geleden met 87.50 µg Thyrax: TSH 2.2 mU/l met een FT4 van 12.6.
Hopelijk gaat m'n FT4 ietsje omhoog (waardoor m'n TSH wat zal dalen).
Mijn echtgenoot doet het met 150 µg Thyrax naar 150 µg Euthyrox, waarbij de uitgangspositie: TSH 0.69 met een FT4 van 13.70 pmol/l.
Het lab heeft hier lagere ref-waarden voor FT4, iets van 7 - 17 pmol/l.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Suffy
Berichten: 288
Lid geworden op: 12 nov 2014, 15:59

Re: Topic voor ervaringen van overstappers levothyroxine

Bericht door Suffy »

Mijn huisarts wilde niet eerst prikken voor ik overstapte. Dat had ik graag gewild.
Voelde me goed, behalve een beetje hyper na die 4 dagen alleen blauwtjes. Dit hadden er 7 moeten zijn maar dan hield ik er 2 over, dus had ik ze gedeeld.

Voel me nu weer goed. Ben benieuwd of dit zo blijft.
Denk het eerlijk gezegd wel want anders had ik me nu al hyper moeten voelen gezien de reacties op het forum.
Of kan ik later nog in een hyper schieten?

Merken jullie al iets, Kiek?
VIP sinds mijn geboorte, diagnose Hashimoto maart 2008
Ex-Thyrax, geswitcht naar Eutyrox, zeer tevreden.
In stapjes van 12,5 van 175 naar 125 mcg (licht hyperen/staken pil).
Ook vit B12- en D-tekort, 2x/week een B12-injectie sinds 15-03-2017.
Plaats reactie