Poll lage dosis schildklierremmer versus block/replace

Als je schildklier te veel hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als block/replace, titratie, radioactief jodium en operatie
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3331
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Poll lage dosis schildklierremmer versus block/replace

Bericht door laura »

Poll lage dosis schildklierremmer versus block/replace


De ziekte van Graves - als de schildklier te veel hormoon maakt - is een aandoening die flink ingrijpt in het dagelijkse leven. De behandeling was in Nederland jarenlang block en replace: schildklier stilleggen en daarnaast schildklierhormoon slikken. Beetje bij beetje lijkt het tij te keren. Patiënten vertellen vaker dat artsen bereid zijn hen te behandelen met de titratietherapie: behandeling met alleen een schildklierremmer in een zo laag mogelijke dosis.

Volgens de poll op de openbare facebook-pagina van Schildkliertje is de stand lage dosis versus block/replace nu 37% versus 63%.

Dat zou het gevolg kunnen zijn van al de informatie die verzameld wordt op Schildkliertje. Maar natuurlijk ook door al die ervaringen die gedeeld worden in de besloten Facebook-groepen Schildkliertje, Ziekte van Graves - Basedow, Titratie bij hyperthyreoïdie / ziekte van Graves en op het Schildklierforum. Helaas ontbreekt SON nog steeds in dit rijtje.
.
.
.
Poll b&r versus titratie.jpg
Poll b&r versus titratie.jpg (54.96 KiB) 826 keer bekeken
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Plaats reactie