Tips gevraagd nav postpartum hyperthyreoïdie

Als je schildklier te veel hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als block/replace, titratie, radioactief jodium en operatie
Plaats reactie
Yvonne09876
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 apr 2019, 06:45

Tips gevraagd nav postpartum hyperthyreoïdie

Bericht door Yvonne09876 »

Beste forumleden,

Na mijn bevalling in okt 2017 heb ik een postpartum thyreoïditis ontwikkeld. Mijn Tsh was gedurende zes maanden <0,01 en mijn T4 had diverse pieken (max 30).

In die periode had ik last van oa hartkloppingen, nervositeit, labiliteit, spierslapte en vooral slaapklachten. Ik vond het echt een hele heftige periode waarin ik mezelf nauwelijks overeind hield en puur op de survivalstand doorging. Qua medicatie heb ik alleen een poosje bètablokkers geslikt (ivm hartkloppingen) en quetiapine (om beter te slapen).

Sinds mei vorig jaar zijn mijn bloedwaarden stabiel. Een scintigrafie heeft uitgewezen dat ik geen Graves heb. Mijn probleem is echter dat de slaapklachten zijn gebleven. Ik heb het 's nachts enórm warm (ter illustratie, ik slaap ook in de winter met raam wijd open en enkel onder een laken zonder dekbed). Ik heb het echt bloedheet en draai continu in bed op zoek naar een beetje kou. Ook merk ik dat ik 's nachts nog steeds heel alert ben. Gemiddeld slaap ik per nacht ong 4 uur en ben ik na anderhalf jaar volledig uitgeput. Soms is er' opeens' een nacht waarin ik het niet heet heb en dan slaap ik behoorlijk oké. Naar mijn idee is op die dagen geen sprake van een andere leefstijl, spanning, ritme etc dus waarom ik dan wel goed slaap kan ik nu niet verklaren.

Ik heb ondertussen van alles geprobeerd (slaaptherapie, slaaprestrictie, acupunctuur, neurofeedback, wietolie, yoga, voetzoolreflexmassage, wandelen, lichttherapie, etc) maar niets lijkt te werken.
Mijn huisarts weet het ook niet meer en de endocrinoloog zegt dat mijn klachten niet meer met mijn thyreoïditis te maken hebben. Ik weet zelf dus ook niet goed hoe nu verder.

Vandaar mijn vraag aan jullie:
- heeft een van jullie iets soortgelijks meegemaakt?
- zo ja, hoe lang duurde het voordat de klachten verdwenen?
- heeft een vorm van medisch ingrijpen (medicatie of anderzins) hier nog bij geholpen?
- nog andere tips of opmerkingen?

Nou, het is een heel verhaal geworden. Alvast enorm bedankt voor jullie reacties! Heel fijn als jullie mee willen denken.

Groetjes,

Yvonne

Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3362
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Re: Tips gevraagd nav postpartum hyperthyreoïdie

Bericht door laura »

hallo Yvonne,

Hoe zijn je schildklierwaarden nu?
Dat ze stabiel zijn, wil niet zeggen dat ze voor jou goed zijn.
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.

Yvonne09876
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 apr 2019, 06:45

Re: Tips gevraagd nav postpartum hyperthyreoïdie

Bericht door Yvonne09876 »

Ja, sorry. Dat was wellicht niet helemaal duidelijk in mijn bericht.
Mijn TSH was bij de laatste meting (21 maart) 1,87, mijn vrij T4 15,1 en Trijoodthyronine was 1,62. Zoals ik het begrepen heb, vallen al die waarden binnen de normaalwaarde.

Plaats reactie