Tsoludose, een nieuwe oplossing van levothyroxine met slechts 1 hulpstof

Levothyroxine (thyrax, euthyrox, eltroxin), cytomel, schildklierremmers (strumazol, PTU), medicijnen schildklierkanker, en wisselwerkingen
ineke
Berichten: 458
Lid geworden op: 08 nov 2014, 17:53

Tsoludose, een nieuwe oplossing van levothyroxine met slechts 1 hulpstof

Bericht door ineke »

Tsoludose, een nieuwe oplossing van levothyroxine

De formulering heeft het voordeel dat het slechts één hulpstof heeft: glycerol


Een nieuwe - vloeibare - levothyroxine is sinds begin deze maand op de markt verschenen bij de groothandel in Frankrijk.
Tsoludose is verkrijgbaar in 12 sterktes, van 13 tot 200 μg, voor een groot aantal verschillende doseringsschema's.Vertaald pagina van de Franse Schildklierassociatie
Een aanvullend, niet-vergoed alternatief voor levothyroxine tabletten, inclusief Levothyrox .
Let op, de opslag van dit nieuwe medicijn bij kamertemperatuur (minder dan 25 graden), zoals tabletten, tenminste totdat de zak open is.
Na opening moet de inhoud van het sachet (verpakkingen voor eenmalige dosis) binnen 15 dagen worden gebruikt.

Ter vergelijking: voor het formulier in druppels dat momenteel de ziektekostenverzekering vergoedt, moet de fles in de koelkast worden bewaard en binnen 30 dagen worden gebruikt, maar het biedt een fijnere aanpassing bij kinderen, omdat een druppel 5 microgram bevat, terwijl enkele doses of tabletten 13 microgram-niveaus hebben.
Hier is de link:
https://www.lequotidiendupharmacien.fr/ ... ine_279877


Een zesde specialiteit op basis van levothyroxine is verschenen. Het is Tsoludose, orale oplossing in een verpakking voor één dosis, verkrijgbaar in 12 doses, maar tot op heden niet terugbetaalbaar.
https://cdn7.lequotidiendupharmacien.fr ... 624_HR.jpg


Tsoludose is de zesde specialiteit op basis van levothyroxine beschikbaar in Frankrijk, en de tweede in orale vorm (na L-Thyroxine Serb, in een fles van 15 ml).
Tsoludose is verkrijgbaar in 12 sterktes, van 13 tot 200 μg, voor een groot aantal verschillende doseringsschema's.
Het wordt geleverd in een doos met 30 verpakkingen voor eenmalig gebruik van 1 ml, ongeacht de dosering.
De formulering heeft het voordeel dat het slechts één hulpstof heeft: glycerol.

In de praktijk wordt Tsoludose, net als bij elk levothyroxine-medicijn, als een enkele dosis toegediend op een lege maag, ten minste 30 minuten vóór het ontbijt (of de eerste maaltijd).
Na opening kan de oplossing rechtstreeks in de mond worden toegediend of in een beetje water worden verdund.
Tot op heden wordt Tsoludose niet vergoed door Medicare.
Een claim voor terugbetaling moet waarschijnlijk worden ingediend, in de hoop dat de kwestie van de prijs geen probleem zal zijn, net zoals het op dit moment is voor de andere specialiteit op basis van Levothyroxine Juniper: Tcaps zachte capsule (in doos) 30 capsules, 12 testen beschikbaar).
Onthoud inderdaad dat van de 5 specialiteiten op de markt (vóór de komst van Tsoludose) er slechts 4 worden vergoed (Levothyrox-tabletten, L-Thyroxin Henning-tabletten, L-Thyroxine Serb orale oplossing, Thyrofix-tabletten). De specialiteit van TCaps Soft Capsule daarentegen is dat niet. Deze laatste specialiteit, sinds april 2018 verkrijgbaar in de apotheek, is niettemin ontvangen een gunstig advies ontvangen voor de terugbetaling in februari 2019maar het laboratorium en de gezondheidsautoriteiten kwamen geen prijs overeen. De gezondheidsinstanties willen de prijs van Tcaps afstemmen op die van andere vergoedbare specialiteiten (tussen 1 en 11 euro per 100 tabletten volgens de dosering van 25 μg tot 200 μg), terwijl het laboratorium vraagt om een hogere prijs, omdat de De kostprijs van zachte capsules is hoger dan die van tabletten. Tot op heden wordt Tcaps buiten elke ondersteuning en tegen een gratis prijs op de markt gebracht.


Bron:
https://www.asso-malades-thyroide.fr
Charrlotte Demarti | 2019/09/24Op forum-thyroide.net:
In het najaar komt er een extra specialiteit op basis van levothyroxine-druppels, geproduceerd door IBSA (Zwitserland) en in Frankrijk gedistribueerd door het laboratorium Juniper

TSoludose (AMM verleend in november 2018).

Deze levothyroxine in vloeibare vorm zit in enkele dosis pipetten (een beetje zoals oogdruppels).

Het product is sinds begin september bij de groothandel verkrijgbaar.

Het bestaat al in sommige andere landen, onder de naam "Tirosint-SOL" (de TCaps wordt "Tirosint" genoemd).


FORMULIEREN EN PRESENTATIES
Orale oplossing (helder, kleurloos tot lichtgeel). 12 beschikbare doseringen: 13 μg, 25 μg, 50 μg, 75 μg, 88 μg, 100 μg, 112 μg, 125 μg, 137 μg, 150 μg, 175 μg, 200 μg.

Verpakking van 1 ml voor één dosis, ondoorzichtig wit, geëtiketteerd met de dosering en de naam van het geneesmiddel, dozen van 30 verpakkingen voor één dosis verpakt in zakjes

Tsoludose is verkrijgbaar in 12 sterktes, van 13 tot 200 μg

Topic:
https://www.forum-thyroide.net/index.ht ... 59849.html

Tsodulose:
https://www.laboratoires-genevrier.com/ ... edicament/


.
Plaats reactie