herstel ziekte de Quervain

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Emilie1968
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 okt 2019, 19:35

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Emilie1968 »

Hallo Kiek, dank voor je snelle reactie. Ik kan je er nog niet veel over vertellen. Mijn arts weet weinig van Quervain af en geeft helaas ook niet veel info. De hoge waarde heb ik pas sinds een paar weken, daarvoor was ik meer aan het kwakkelen met keelpijn, hoesten en pijn rondom het schildkliergebied. Oor- en kaakpijn (vreselijk) zijn ook sinds paar weken.
Wat betreft de Nodussen, of die actief zijn, dat durf ik je niet te zeggen, hopelijk wordt dat wat duidelijker bij de internist. Dat is het zo’n beetje! Fijn om wat te kunnen delen. Groetjes Emilie

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Hoi Emilie,
Als het inderdaad Quervain is, kun je pijnstilling nemen. Probeer of het lukt met paracetamol, want ik kreeg prednisolon, en werd toen heel angstig maar weet niet of dit door de hyper kwam of van de prednisolon?
Pijn was in ieder geval wel te harden toen.
Je hebt je op mijn draadje al ingelezen begrijp ik?
gr Lin

Emilie1968
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 okt 2019, 19:35

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Emilie1968 »

Hallo Lin, ook jij bedankt voor je reactie. Ik slik inderdaad paracetamol en soms daarnaast Brufen. Dit gaat redelijk maar soms is de oorpijn zo overheersend dat de pijnstiller niets doet. Ken jij dit ook, de oor- en kaakpijn? Daarnaast ben ik buiten adem als ik een stukje wandel of een trap oploop. Mijn conditie is niks meer. Nou ja, ik moet er doorheen. Ik hoop dat het geen maanden zal duren.... groetjes! Emilie

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Hoi Emilie,
Ja dat was inderdaad eerst alleen keelpijn, alleen anders dan keelpijn die ik eerder heb gehad. En het trok inderdaad door naar kaak en oor. Ik had wat de endricoloog noemde een vast schildkliertje. Er is nooit een echo gemaakt, omdat de symptomen duidelijk op Quervain duiden. Dus eerst verhoging( rond 38 gr) keelpijn met uitstraling naar kaak en oor. De hyperwaarden in bloed, en daarna doorslaan naar hypo. Er is nog wel geprikt om te kijken of het virus was aan te tonen maar daar kwam verder niks uit. Dat van die vermoeidheid herken ik ook zeker. alleen de trap op en ik was al buiten adem...
En vreselijk slecht slapen, doodmoe en niet kunnen slapen, met angstaanvallen wat ik al zei. En helaas is er niks te zeggen hoe lang het duurt...bij mij was het in eerste instantie met 4 maanden door het slikken van levothyroxine voor trage klier aardig te doen. Maar kreeg ik helaas een frozen shoulder erbij. En omdat het in de meeste gevallen herstelde ben ik gestopt om te kijken of ik zonder medicatie kon, maar dat is helaas niet gelukt. Ik wens je dan ook veel geduld en sterkte toe, en hopelijk hersteld de klier!
gr Lin

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Kiek schreef:
02 okt 2019, 16:32
Het ziekenhuislab lijkt consistentere waarden te fabriceren. Hoge passingsgraad.
Dat huisartsenlab lijkt slordiger: lagere passingsgraad.
Setpoint HA: FT4 14.72/ TSH 3.17, was vorige keer exact 14.63/3.33.
Kiek,
Ik bleef maar moe en niet lekker, dus toch maar weer even bloed geprikt!
TSH: 3.10 ref.0.27 4.20
FT4: 12.5 ref. 10.00 19.00
Gaat de verkeerde kant op volgens mij Kiek!
Ik ga toch maar ophogen!
gr Lin

Kiek
Berichten: 4806
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Kiek »

In het kader van check check double check graag een rijtje waarden van hetzelfde lab, Linrose.
Van welke reeks waarden wil je een curve?
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Hoi Kiek,
Hier alles nog even op een rijtje

lab zkh: 11-06 0'18 TSH: 2,5 FT4: 15,1
27-07 5,0 12,1
03-09 4,6 12,9
01-11 6,7 12,3
11-01 0'19 4,6 12,8
20-11 3,1 12,5

lab huisarts: 05-06 0'18 TSH: 1,3 FT4: 20,9
24-08 5,6 12,7
17-09 4,6 14,2
06-02 0'19 4,2 11,7
30-09 2,9 14,4

gr Lin

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Graag een curve van het ziekenhuis!

Kiek
Berichten: 4806
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Kiek »

Et voilà, madame!
Het ziekenhuis:

15.10 2.50
12.10 5.00
12.90 4.60
12.30 6.70
12.80 4.60
12.50 3.10

Met een set point van: FT4 15.07 pmol/l en een bijpassende TSH van 1.46 mU/l.

En plaatje:
Bijlagen
LinroseNov2019 Ziekenhuis.jpg
LinroseNov2019 Ziekenhuis.jpg (39.66 KiB) 312 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Linrose
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 jan 2018, 18:53

Re: herstel ziekte de Quervain

Bericht door Linrose »

Dank je Kiek,
ik ga nu wel wat ophogen zoals je zult snappen?
gr Lin

Plaats reactie