Set point Wendy

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Set point Wendy

Bericht door Kiek »

Hallo Wendy,

Je bent vorig jaar een paar weken gestopt met de levothyroxine.
Poging gewaagd om te kijken of die het zelf ging 8weken gestopt met Levo: feb 148.11/7.8
2021
April 0.82/15.3 125 mcg
Nov 3.41/13.9 117.5 mcg rond half 11 geprikt nuchter
Met de toevoeging van 6.68/12 zit je streefwaarde rondom de 15 pmol/l.
Je TSH is daarbij ca. 1 mU/l.

De andere labwaarden lijken niet gerelateerd aan dit lab.

Het is echt de bedoeling dat je iedere ochtend je pillen op tijd slikt.
En dat je lab laat doen minstens 24 uur na laatste levothyroxine.
Anders wordt het een soepzooitje.

Succes!
Kiek
Bijlagen
Wendy1976Aug2022.jpg
Wendy1976Aug2022.jpg (39.96 KiB) 1159 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Hoi Kiek,

Dank je voor je reactie. Allemaal in dezelfde lab geweest. In het begin niet altijd nuchter geprikt. En die pillen nemen ik meestal om 6:30 in en soms een uitschieter van 8 uur.

Fijne avond
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Hoi Kiek,
Ik heb afgelopen donderdag geprikt. Wel weer wat later 9:30 en nuchter. Mijn waardes zijn nu 3.34/13.0
Huisarts wilt niet verhogen, maar wel over 6 weken prikken. Ik slikte 117.5 en ben heel eigenwijs toch 125 gaan slikken, ik dacht moet toch weer over 6 a 8 weken weer prikken. Ik denk dat ik met 125 richting setpoint kom namelijk.
Zou jij even willen uitrekenen waar ik nu zou komen met mijn setpoint.
Alvast bedankt
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Set point Wendy

Bericht door Kiek »

Hallo Wendy,

Ook je laatste waarden bevestigen je setpoint van FT4/TSH = 15/1.
Om je beter te voelen heb je inderdaad wat meer levothyroxine nodig.

De curve heb ik nu ingezoomd.

Dag!
Kiek
Bijlagen
Wendy1976 Okt2022.jpg
Wendy1976 Okt2022.jpg (41.08 KiB) 726 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Dank je!
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Hoi Kiek,
Ik heb weer een nieuw setje waardes.
Tsh: 1,89
Ft4: 13.8

Voel mij opzich beter dan de vorige keer, maar ik heb wel het gevoel dat ik best nog een kwartje kan gebruiken. Ik denk dat dat nog wel kan, hoe denk jij erover? Ik slik nu 125 mcg

Mvg,
Wendy
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Set point Wendy

Bericht door Kiek »

Hallo Wendy,

Dan zou je er best 12.50 µg bij kunnen proberen.
Niet meer, omdat je een wat steilere curve hebt dan gemiddeld.
Je reageert dan wat sneller op verhogingen en verlagingen.

Hieronder heb ik je curve nog iets sterker ingezoomd.
Je ziet dan duidelijker dat het TSH-verschil tussen je hoogste FT4-TSH [12-6.68] en de een na hoogste FT4 -TSH [13-3.34] boven en onder je set point best groot is.
Boven het sp = 1 pmol/l voor 3.34 mU/l. En onder het set point is het 1 pmol/l voor 1 mU/l.
Dat laat de vorm van de curve ook zien.
Onderaan is de lijn steeds horizontaler.
Hoe meer FT4 hoe kleiner de TSH-verschillen.

Ik hoop dat je verhoogde dosis je net wat beter laat voelen.

Dag!
Kiek
Bijlagen
Wendy1976Nov2022.jpg
Wendy1976Nov2022.jpg (41.35 KiB) 470 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Hoi Kiek,
Ik merk ook wel snel als ik hem ophoog. Ik heb na mijn zwangerschap een depressie gehad en dacht dat het schildklier gerelateerd was. Dus ik heb zo lopen rommelen iedere keer met mijn doseringen dat ik niet meer wist wat ik aan het doen was. Gelukkig na bijna 4 jaar begin ik de draai een beetje te vinden in het hele schildklier materie.
Hopelijk gaat de huisarts ook weer mee met de verhoging, zij kijken alleen maar helaas naar de cijfertjes.

Wederom hartstikke bedankt weer.

Groetjes,
Wendy
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Set point Wendy

Bericht door Kiek »

Die cijfertjes zijn echt noodzakelijk om inzicht te krijgen in de werking en de bewegingen van je schildklierhormonen, Wendy.
Dat gaat (gelukkig) niet op gevoel.

Goed weekend!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Wendy1976
Berichten: 62
Lid geworden op: 05 jul 2019, 09:50

Re: Set point Wendy

Bericht door Wendy1976 »

Beste Kiek,
Ik heb donderdag bloed laten prikken en de uitslag is nu
Tsh: 0.28
Ft4 : 16.4

Zal ik een kwartje minder proberen aangezien de laatste keer net iets meer kon gebruiken. Bizar eigenlijk dat ik nu hyper en er niet echt van merk.

Groetjes,
Wendy
Plaats reactie