Voorstellen en vragen

Als je schildklier te veel hormoon maakt met klachten, symptomen en behandelingen als block/replace, titratie, radioactief jodium en operatie
marjoleta
Berichten: 210
Lid geworden op: 27 sep 2017, 08:03

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door marjoleta »

Goedemorgen Patries 72,

herkenbaar jou klachten voor mij , toen kreeg ik de diagnose virus aan het evenwichtsorgaan . Dit heb ik twee keer gehad.



Sterkte!
Met vriendelijke groet
Marjoleta
patries72
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 dec 2022, 14:07

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door patries72 »

Kiek schreef: 22 jan 2023, 16:46 Het kan inderdaad zo zijn dat je waarden lager zijn.
Volgens gemiddelde halfwaardetijd vanaf je laatste uitslag van een FT4 50 pmol/l op 6 januari j.l. zou je bij een volledige instorting van de productie van je schildklier die op 6 januari start, vandaag een FT4 hebben van ca. 10 pmol/l.
Dat is aan de hypokant. Maar in mijn beleving vele malen hanteerbaarder dan eentje van 50 pmol/l!

Omdat ik duizeligheid associeer met gehoor, keek ik in de rij klachten van het boek Schildklierziekten.
Daarin staat dat doofheid voorkomt bij 40% van de mensen met een hypothyreoïdie, vergeleken met een willekeurige groep uit de bevolking: 15%. Duizeligheid staat er niet bij.

Sterkte!
Kiek

*: klachten bij hypothyreoïdie, tabel 9.5- blz 146 Schildklierziekten 1998, onder redactie van prof.dr.W.M. Wiersinga en prof.dr. E.P. Krenning.
Hoi Kiek,

Mijn waarde van ft4 is van 28dec., dus nog een week eerder.
Op 6 jan had ik ze nog een keer in een bericht gezet.
Maar dat zou dan betekenen dat ik onder de 10 zit.
Maar goed, maakt niet uit. Ik moet straks prikken, ik zie het wel.
Vandaag geen duizeligheid gehad gelukkig.
patries72
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 dec 2022, 14:07

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door patries72 »

marjoleta schreef: 23 jan 2023, 04:58 Goedemorgen Patries 72,

herkenbaar jou klachten voor mij , toen kreeg ik de diagnose virus aan het evenwichtsorgaan . Dit heb ik twee keer gehad.



Sterkte!
Met vriendelijke groet
Marjoleta
Hoi Marjoleta,

Ik heb geen idee of dat het is, vandaag heb ik er geen last meer van.
Ik ga het iig wel melden bij de internist.
Maar naar was het wel!
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door Kiek »

Een realistisch voorbeeld van een ernstige hypothyreoïdie (FT4 niet meetbaar)
- chronische slaapbehoefte.
- een chronisch gebrek aan werkende hersencellen.
- een melange van spierpijn en het vasthouden van vocht.
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
patries72
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 dec 2022, 14:07

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door patries72 »

Hoi,

Daar heb ik idd (nog) geen last van.
Vanmorgen naar de internist geweest.
Alle ontst waarden zijn weer goed, leverwaarden zijn nog wel verhoogd maar de meesten wel verbeterd.
TSH 0,07 (ref 0,3-4,2)
FT4 11 (ref 12-22)
Zoals je al zei Kiek, ligt de FT4 nu op 11.
Ik snap alleen de tsh dan niet, die zou dan toch hoger moeten zijn? Of komt dat nog?
Ze wacht nu af of het alleen een dip is of dat het steeds verder gaat zakken.
Over 4 wk weer prikken en dan evt medicijnen om te overbruggen tot mijn schildklier het hopelijk weer zelf gaat doen.

Ik voel me nu iig goed! Is toch ook wel fijn!😊
Kiek
Berichten: 6036
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Voorstellen en vragen

Bericht door Kiek »

Prettig dat je gehyper verdwenen is, Patries.
Je had door dat gehyper gedurende een fikse tijd een veel te lage TSH door die veel te hoge FT4.
De altijd subtiele samenwerking van je hypothalamus (de opdrachtgever van je hypofyse) met je hypofyse (=TSH-fabriek), heeft daardoor een oplawaai gekregen.
Je hypofyse is nog steeds een beetje van streek.
Wel hoopvol, want je TSH is al een heel klein beetje zichtbaar, begrijp ik uit je waarden.
Maar het toont nog steeds een abnormale relatie met je FT4.

De volgende keer komt ie (TSH) vast weer gewoon te voorschijn, om je schildklierweefsel flink aan te manen tot noeste arbeid ter verhoging van je FT4.

Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie