Vraag specialisten ohgv verwijdering bijschildklier/hyperparathyreoïdie

Ziekten van de bijschildklieren, coeliakie, bijnier, vitiligo, gewrichten en vasculitis
MoniqueR
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jun 2023, 15:04

Vraag specialisten ohgv verwijdering bijschildklier/hyperparathyreoïdie

Bericht door MoniqueR »

Hoi allemaal,

ik ben Monique, 49 jaar en nieuw op dit forum, heb inmiddels verschillende berichten hier gelezen over hyperparathyreoÏdie. Las dat sommige al jaren last hadden van klachten voordat ze deze diagnose kregen en wat een ellende het soms kan veroorzaken. Recent heb ik ook te horen gekregen dat ik hyperparathyreoïdie heb, eigenlijk per toeval werd calcium geprikt en bleek ik een te hoge waarde te hebben (2,9). Inmiddels heb ik het advies gekregen de boosdoener te laten verwijderen.

Op de scans blijkt de boosdoener bij mij achter de schildklier te zitten, de chirurg sprak over risico's van inkapseling in de schildklier maar het was lastig te bepalen in welke mate dat risico er bij mij is.

Ik ben op zoek gegaan naar ziekenhuizen/chirurgen die voorop lopen ohgv operaties aan hyperparathyreoidie maar dit bleek nog niet zo makkelijk. Ik ben nu uitgekomen bij het LUMC (prof Hamming) en het VUMC (dr Engelman), zijn er hier misschien mensen die ervaring hebben met een operatie bij een van deze 2 ziekenhuizen of die goede ervaringen hebben met een bepaalde chirurg/ziekenhuis ohgv bijschildklieren?

Groetjes Monique
Plaats reactie