Complementaire zorg - SON

Graag met vermelding van de bron
Plaats reactie
Gebruikersavatar
laura
Berichten: 3601
Lid geworden op: 11 sep 2013, 22:42
Contacteer:

Complementaire zorg - SON

Bericht door laura »

Complementaire zorg - Schildklier Organisatie Nederland
Bijgewerkt op 13 augustus 2023
Tot nu toe is het uitgangspunt van Schildklier Organisatie Nederland (SON) dat informatie die wij naar buiten brengen gebaseerd moet zijn op wetenschappelijk onderbouwde bronnen en reguliere gezondheidszorg. Ook bij het faciliteren van activiteiten binnen SON-verband, zoals de besloten Facebookgroepen, hanteren we dit uitgangspunt: men mag alleen iets plaatsen binnen het kader van ‘wetenschappelijk onderbouwd’ en ‘reguliere geneeskunde’. Overall een ‘strakke’ lijn.

Wij ervaren echter in toenemende mate dat een deel van onze donateurs en bredere achterban ook op zoek gaat naar complementaire en soms ook alternatieve zorg. Ingegeven door aanhoudende klachten ondanks een reguliere behandeling, maar ook vanuit de behoefte ‘zelf iets te kunnen doen’ om zo goed mogelijk te leven met hun schildkieraandoening. Dit laatste geldt voor mensen die niet én wel goed zijn ingesteld op medicatie.

Complementaire zorg is aanvullende zorg naast reguliere zorg (niet in plaats van).

Houvast bieden

Als je gaat ‘zoeken’ kom je al snel in de alternatieve en/of complementaire (internet-)wereld terecht waar zin en onzin door elkaar staan, vaak commercieel gedreven. Als Schildklier Organisatie Nederland willen we kijken of het haalbaar is de mensen tegemoet te komen, handvatten te bieden bij het maken van keuzes als het gaat om complementaire zorg (alternatieve zorg laten wij buiten beschouwing). Idealiter hopen we informatie te kunnen bieden over veilige en bewezen effectieve complementaire behandelingen en in elk geval een toetsingskader.

Enquête schildklieraandoeningen en complementaire zorg

Een eerste stap in dit traject is een inventarisatie onder mensen met een schildklieraandoening om te kijken in hoeverre complementaire zorg een rol speelt in het leven van schildklierpatiënten en op welke wijze.

Hierbij nodigen we je uit mee te werken aan dit onderzoek door een korte enquête in te vullen. Ook als je geen ervaring hebt met complementaire zorg zijn we geïnteresseerd in jouw antwoorden.
- https://www.vanpraaginstituut.nl/?page_id=107
- https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/kwal ... htmassage/
.
.
Van Praag Infografic.jpg
Van Praag Infografic.jpg (83.13 KiB) 1905 keer bekeken
laura

Kijk voor meer informatie ook eens op Schildkliertje.

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid.
Het Schildklierforum kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.
Kiek
Berichten: 6740
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Complementaire zorg - SON

Bericht door Kiek »

Zelfs SON, de troetelstichting van reguliere endocrinologen (én opgericht door endocrinologen), gaat al richting alto-geneeswijzen door hun geldgevers te bevragen of dit soort geneesmethoden in een schildklierbehoefte voorziet.

Zijn de endo's benauwd om hun publiek kwijt te raken aan die alto's, dat ze SON mogelijk adviseren ( een groep endo's is adviseur van de stichting) de altomethoden niet te streng af te wijzen?
Overwegen de regulieren soms een alto-sausje in hun spreekkamer, om de schade te dempen?

Voelen veel mensen zich dan in de spreekkamer tekort gedaan?

https://schildklier.nl/over-son/organis ... dviesraad/
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie