Wie wil mee kijken

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Plaats reactie
Anna27
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 okt 2019, 18:55

Wie wil mee kijken

Bericht door Anna27 »

TSH 0.40 - 4.0
06-04-21 2.4
14-06-21 2.9
19-08-21 0.053
01-11-21 2.8
03-12-22 0.76
30-12-21 0.91
10-02-22 0.097
11-04-22 0.35
09-06-22 1.0
03-08-22 2.4
19-10-22 1.1
18-01-23 5.2
17-02-23 3.3
31-03-23 0.0050
11-04-23 0.0050
26-04-23 0.0050
03-05-23 0.0050
15-05-23 0.017


Vrij Ft4 12.0 - 22.0 pmol/l
19-08-21 23.4
01-11-21 13.8
10-02-22 21.2
11-04-22 20.0
09-06-22 17.0
19-10-22 17.2
18-01-23 12.8
17-02-23 13.9
31-03-23 49.6
11-04-23 49.4
21-04-23 24.3
26-04-23 34.5
03-05-23 21.7
08-05-23 21.7
15-05-23 25.1

Crp schommelt enorm
Gamma gt licht verhoogd steeds
Sv02ven te hoog



Albumine 35-50

31-03-23 31
13-05-23 32
15-05-23 28


Mijn lijst is gigantisch lang naast mijn schildklier problemen.
De situatie is zorgelijk en artsen weten het niet meer.
Ik loop compleet vast.
Dit zijn mijn schildklier waarden wie heeft tips, wie kan mij meer vertellen?

Bedankt
Kiek
Berichten: 6856
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Kiek »

Hallo Anna,

Van je lijst heb ik de laagste TSH's eruit gegooid.
De volgende curve komt eruit:
TSH tussen de 1.5 en 2 mU/l.
FT4 15.5 pmol/l.

Slik 7 dagen helemaal geen levothyroxine.
En prik vervolgens op de vroege ochtend je FT4/TSH.

Dit zou ik doen als zo'n zwabberaar mij zou overkomen.

Hartelijke groet,
en beterschap!
Kiek
Bijlagen
Anna27 plus.jpg
Anna27 plus.jpg (40.06 KiB) 5183 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anna27
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 okt 2019, 18:55

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Anna27 »

Bedankt voor de reactie.

Ik krijg medicatie momenteel niet weg.
Ander probleem zit in de keel bevestigd kno arts.
Nu is mijn schildklier
TSH 7.7
TSH 3.3
TSH 11
TSH 7.3
TSH 15
Dit binnen 2 maanden waarvan de laatste 3 binnen 3 weken. De onderste 2 binnen 8 dagen.

Ft 4 blijft tussen de 12 en 14

Normaal waarden lab is TSH 0.40 - 4.0 en FT 4 is tussen de 12.0 en 22.0
Kiek
Berichten: 6856
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Kiek »

Hallo Anna,

Je rijtje verhoogde TSH's is abnormaal.

Maar verder zegt me het rijtje TSH's niets.
Om te proberen de verhoogde TSH's te duiden, heb ik echt wel de bijbehorende FT4's nodig.

Slik je medicatie voor je schildklier?
Of misschien medicatie met invloed op je schildklier?

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anna27
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 okt 2019, 18:55

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Anna27 »

TSH   0,40 - 4,0 mU/l

13-1-14     0,68
19-3-14      2,5
26-5-14     0,31
28-8-14     0,54
14-1-15     0,77
18-5-15      1,4
15-9-15      0,61
22-12-15   4,2 H
13-1-16     0,37
L16-2-16    0,47
22-3-16        2,5
20-4-16      0,43
1-6-16         0,76
6-7-16         1,6
6-9-16         0,22 L
6-10-16       0,20 L
9-1-17          2,6
1-5-17          1,8
15-9-17       0,22L
19-12-17      2,0
12-3-18        2,0
21-6-18        1,1
11-9-18       0,13 L
12-11-18      3,9
28-12-18      3,9
3-4-19          1,0
4-7-19          1,6
7-10-19       0,24 L
21-1-20        2,1
6-5-20         0,22L
21-8-20      0,45
11-12-20    3,0
6-4-21        2,4
14-6-21      2,9
19-8-21     0,053 L
1-11-21     2,8
3-12-21      0,76
30-12-21    0,91
10-2-22     0,097 L
11-4-22      0,35 L
9-6-22        1,03       
8-2-22          2,4       
19-10-22      1,1      
18-1-23        5,2 H   
17-2-23        3,3       
31-3-23      <0,0050 L 
11-4-23      <0,0050 L 
26-4-23     <0,0050 L   
3-5-23          <0,0050 L
15-5-23           0,017 L  
1-6-23            0,0076 L
14-6-23          0,0090 L
13-7-23             7,5 H 
28-7-23             4.8 H 
11-8-23             5.4 H 
01-9-23             5.9 H
26-9-23             9.7 H
6-10-23             3.6
26-10-23           11.0 H
15-11-23            7.3 H
16-11-23            15 H



Standaardbereik

Vrij T4 12,0 - 22,0 pmol/l

13-1-14 21,5
28-8-14 18,8
14-1-15 18,5
18-5-15 18,4
22-12-15 19,3
13-1-16 21,1
16-2-16 15,3
22-3-16 15,2
20-4-16 15,9
1-6-16 14,3
6-9-16 17,6
6-10-16 18,5
9-1-17 16,7
1-5-17 16,3
15-9-17 18,1
19-12-17 13,7
12-3-18 18,2
11-9-18 24,3 H
12-11-18 19,2
28-12-18 15,1
7-10-19 16,7
21-1-20 13,4
6-5-20 22,1 H
19-8-21 23,4 H
1-11-21 13,8
10-2-22 21,2
11-4-22 20,0
9-6-22 17,0
18-1-23 12,8
17-2-23 13,9
31-3-23 49,6 H
11-4-23 49,4 H
21-4-23 24,3 H
26-4-23 34,5 H
3-5-23 21,7
8-5-23 21,7
15-5-23 25,1 H
1-6-23 36,7 H
14-6-23 16,8
13-7-23 10,9 L
28-7-23 12,9
11-8-23 13,9
01-9-23 12.1
06-10-23 13.1
01-11-23 14.5
15-11-23 12.0
16-11-23 12.8



Ook mijn B12 is laag,Vit D laag Ferretine laag, Ureum laag, Albumine laag, crp altijd licht verhoogd. Krijg geen koorts geen hoge onstekingswaarden. Ik loop compleet vast. Bedankt zo fijn dat jullie meedenken.
Kiek
Berichten: 6856
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Kiek »

Anna, hoeveel zou je per dag moeten slikken volgens recept?
Heb je moeite met het doorslikken ervan?
Zou je de pilletjes kunnen vergruizen tussen 2 grote lepels, en dat gruis/poeder in een beker met water of gemengd met yoghurt of wat anders kunnen doorslikken?

Je laatste waarden, mei-nov 2023, laten zien dat je setpoint tegen de 15.4 pmol/l is met een TSH van ca. 2 mU/l. Dit komt overeen met je eerdere waarden.
Je komt dus FT4/=levothyroxine tekort.

FT4 --- TSH
10.90 7.50
12.90 4.80
13.90 5.40
12.10 5.90
13.10 3.60
12.00 7.30

Hartelijke groet,
Kiek
Bijlagen
Anna27 mei2023-nov2023.jpg
Anna27 mei2023-nov2023.jpg (39.69 KiB) 4067 keer bekeken
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Anna27
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 okt 2019, 18:55

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Anna27 »

Dank voor je reactie erg fijn.
Ik krijg nu 125 euthyrox.
Fijn maken is een goede tip bedankt.
Ik krijg medicijnen moeizamer weg slikkracht is slecht, verdikte klier hals en chronische tongamdelontsteking.
Ook wordt het niet voldoende opgenomen in de darmen , veel overgeven, diarree en meer dan 25kg afgevallen vanaf maart dit jaar coeliakie is genoemd niet onderzocht.
Dit speelt sinds 1 jaar nu daarvoor was er niks aan de hand kreeg ik gewoon dagelijks mijn dosis.
Wel snel wisselen van dosis mij internist is snel met ophogen of minderen.

Zijn nu 2 artsen hebben mijn dossier en bloedwaarden gezien en zeggen laat het herbeoordelen.
Ze gaven 2 namen van artsen die kunnen helpen geschikt zijn. Alleen mijn internist gaat tussen de second opinion staan houdt ze tegen. Belt zelfs met ze dat het niet nodig is ontkent dan tot ik het zwart op wit had staan. Toen het gesprek aan gegaan. Ik ben behoorlijk ziek momenteel krijg niet de juiste zorg en daar knok ik voor. Erg dat je moet knokken voor een second opinion doe helaas anders zijn dan vroeger. Ik knok door....geef niet zomaar op.

Dankbaar voor elke reactie, elke tip zo fijn. Het is soms ondanks lieve mensen om mij heen ook eenzaam. Alle hulp is dan zo warm en lief.

Bedankt
Kiek
Berichten: 6856
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Wie wil mee kijken

Bericht door Kiek »

Hallo Anna,

Om je beter te voelen heb je een juiste dosis levothyroxine nodig.
Je FT4-waarde lijkt voor jou echt te krap.
Misschien komt dat door je darmziekte.

Zorg wel dat je je levothyroxine iedere ochtend inneemt.
Desnoods verpulverd tussen 2 lepels.
Of je kauwt die pilletje gewoon fijn.
Dan zullen je waarden vast ook verbeteren.

Sterkte!
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie