Uitslag punctie

Met informatie over en ervaringen met diagnose en behandelingen
Plaats reactie
Antoinette!
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 dec 2023, 11:16

Uitslag punctie

Bericht door Antoinette! »

Hoi allemaal ,ik ben nieuw hier. Ik heb een vraag.Ik heb pas een punctie gehad omdat ik een Nodus van 3,5 cm bij 2,3 cm heb en de uitslag is Bethesda 1 , hij is dus niet niet te beoordelen omdat er teveel troebelig bloed uitkwam. Over paar dagen moet ik naar de internist dus dan hoor ik meer natuurlijk,maar wilde vragen of jullie dit herkennen. Zal er nog een punctie gedaan worden? Ik las dat dat niet goed is al die puncties in een nodus namelijk.Bedankt voor het lezen alvast
Kiek
Berichten: 6740
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Uitslag punctie

Bericht door Kiek »

Hallo Antoinette,

Er is op dit forum niet veel ervaring met de beoordeling van uitslagen door behandelaars.
De classificering van het resultaat van zien, voelen en microscopisch onderzoek van schildklierweefsel wordt benoemd met 3 soorten beoordelingen: 2010: Bethesda 1-2-3-4- voor het punctiemateriaal, en Tirads 1-2-3-4-5-6 voor de beoordeling van vorm, inhoud en grootte van weefsel.
En dan is er de WHO-standaard.

De WHO-standaard gaat uit van goedaardig, low-risk en kwaadaardig nieuw weefselvorming. Ontwikkelingen in technische apparatuur gaan samen met ontdekkingen van nieuwe vormen. En oudere soorten krijgen aangepaste nieuwe benamingen. Hieronder een overzicht van de laatste update van 2022.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35288841/

Het zal vast vaker gebeuren dat er tweemaal in dezelfde nodus geprikt wordt.
Het belang is duidelijkheid, denk ik.

Sterkte!
Kiek

https://richtlijnendatabase.nl/richtlij ... logie.html
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).
Plaats reactie