Weerstand verhogen, wat kan ik gebruiken?

Als je schildklier te weinig of geen hormoon maakt met aandacht voor klachten, symptomen en behandelingen als levothyroxine (alleen T4) of levothyroxine plus liothyronine (T4 plus T3)
Plaats reactie
Geisha
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 feb 2016, 16:57

Weerstand verhogen, wat kan ik gebruiken?

Bericht door Geisha » 13 feb 2019, 20:04

Omdat ik met kwetsbare mensen werk, er een griepepidemie is en omdat ik binnenkort op vakantie ga wil ik mijn weerstand wat opkrikken zodat ik nu en tijdens mijn vakantie minder snel ziek wordt. Ik dacht aan echinaforce of vergelijkbaar maar nu las ik ergens dat echinacea ook de werking van de schildklier vertraagd? Ik zoek dus een alternatief wat geen invloed heeft op de werking van de schildklier. Iemand toevallig tips? Ik slik al vitamine D en B12

Teun
Berichten: 972
Lid geworden op: 01 jul 2015, 15:02

Re: Weerstand verhogen, wat kan ik gebruiken?

Bericht door Teun » 13 feb 2019, 22:53

Ik heb nooit gehoord van invloed echinaforce op de schildklier. Slik al jaren dit in de winter om griep te voorkomen, zit in de zorg dus kom veel in aanraking met de griepvirus e.d. En ben eigenlijk nooit ziek. (Al dan niet door ondersteuning van echina. Deed ik al voordat ik hashimotot kreeg en doe het nu nog. Alternatief behalve gezond leven en veel buiten zijn heb ik niet voor je.
Ben wel benieuwd of andere mensen wel negatieve invloed op de schilklierwaardes heeft.

Plaats reactie