Setpoint Veerle

Hier kun je terecht voor informatie, ideeën en vragen over, en bepalen van een setpoint
Plaats reactie
Lientje
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 mar 2019, 13:36

Setpoint Veerle

Bericht door Lientje » 07 jul 2019, 21:10

Hoi Kiek,

Ik wil graag kijken of het mogelijk is om het setpoint te bepalen voor mijn moeder, Veerle.
Hier zijn haar laatste waarden:

28-6-2018
TSH: 0.014 (0.27-4.20 mU/L), FT4 25.8 (12.0-22.0 pmol/L)
125 Mg L-Thyroxine
8u 's ochtends, nuchter, met pil

27-12-2018
TSH: 0.147 (0.27-4.20 mU/L), FT4 17.4 (12.0-22.0 pmol/L)
Afwisselend 100 - 125 Mg L-Thyroxine
8u 's ochtends, nuchter, zonder pil

13-6-2019
TSH: 0.032 (0.27-4.20 mU/L), FT4 18.8 (12.0-22.0 pmol/L)
125 Mg L-Thyroxine
8u 's ochtends, nuchter, zonder pil

Ik besef dat de TSH waarden 2 keer heel erg laag zijn, hopelijk valt er iets van te maken?


Alvast bedankt!

Lien

Kiek
Berichten: 4420
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint Veerle

Bericht door Kiek » 08 jul 2019, 11:17

Hallo Lien,

De TSH reageert op het niveau van de FT4.
En die reactie verschilt per mens.
De variatie van TSH/FT4 is een instrument om het set point te vinden.

Nu zijn schildklierwaarden best ingewikkeld om ze goed te meten.
Zo zijn de TSH's in het lagere gebied minder betrouwbaar.

Wil je de werking en productie van de TSH begrijpen, dan heb je dus meer variatie nodig in je waarden.
Je opgegeven TSH's bevinden zich echter alle drie in hetzelfde gebied.

----------------------------------------------------------------------
Deze tekst schreef ik afgaand op je informatie hierboven.
Elders vind ik zojuist je voorstelberichtje.
Het zal dus helaas niet lukken om een set point te produceren.

Overigens lijkt het me niet prettig en uiterst vermoeiend om chronisch met zo'n hoge FT4 te moeten dealen.


Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Lientje
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 mar 2019, 13:36

Re: Setpoint Veerle

Bericht door Lientje » 09 jul 2019, 20:06

Hoi Kiek,

Heel erg bedankt voor je reactie! Ik zal mijn moeder vragen om door te blijven gaan met metingen en de volgende resultaten ook door te geven, hopelijk komt daar iets beter meetbaar uit… al betwijfel ik of het veel zal variëren als ze dezelfde dosis Thyrax blijft nemen.
Als haar FT4 zo hoog is, en haar TSH zo laag, zit ze dan niet met een te hoge dosis Thyrax?


Ik ga nog even door met meten voor mezelf en kom dan ook bij je om mijn setpoint uit te vogelen, ik zit gelukkig niet met zo een lage TSH waarde!


Groetjes en nogmaals bedankt,

Lien

Kiek
Berichten: 4420
Lid geworden op: 12 sep 2013, 11:36

Re: Setpoint Veerle

Bericht door Kiek » 09 jul 2019, 20:57

Hallo Lientje,

Nee, lage TSH's met hoge FT4 is zeker niet gezond.
Je moeder is al wat ouder.
Dan is het beter voor haar botten en hart om wat te zakken met de FT4.
De TSH stijgt dan vanzelf.
Ze zal zich vast prettiger voelen!

Met vriendelijke groet,
Kiek
Nuchter lab 8.00 uur - dosis pas slikken na het prikken - lees over schildklieren en ervaringen, want deze kennis geeft inzicht. Door Hashimoto een ervaren schildklierhormoongebruikster (geen arts).

Plaats reactie